Avocado conține nutrienți excepționali și poate fi folosit în bucătărie pentru diverse preparate hrănitoare. Popularitatea acestui fruct a crescut simțitor la nive mondial tocmai datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului.
Beneficiile consumului de avocado
Avocado este un aliment extrem de bogat în grăsimi sănătoase, calorii și proteine. De asemenea, este recomandat de nutriționiști pentru cantitățile însemnate de fibre, potasiu și magneziu. Avocado conține vitamine din complexul de B-uri, precum acidul folic. În plus, are în compoziție multă vitamina E și oferă senzația de sațietate după consum.
Pe lângă faptul că are un gust delicios și este extrem de versatil, avocado se mândrește cu o listă serioasă de beneficii, mai ales asupra pielii. Acest lucru este datorat grăsimilor sănătoase din compoziție, alături de vitamine și minerale.
Avocado este un aliment extrem de sănătos ce nu trebuie să lipsească din planul tău alimentar. Unele dintre cele mai gustoase băuturi de fructe are la bază pasta de avocado.
În plus, acesta de poate folosi într-o gamă variată de preparate, inclusiv deserturi. Este un aliment nutritiv și plin de savoare. Așadar, beneficiile consumului de avocado se observă în următoarele situații:
Îmbunătățește sănătatea intestinală
Pentru o viață sănătoasă și echilibrată, sistemul digestiv trebuie să funcționeze corect. Potrivit nutriționiștilor, un avocado conține aproximatic grame de fibre. Ele au un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea intestinelor tale.
Studiile au arătat că un consum zilnic de avocado este asociat cu o creștere a bacteriilor bune din intestin care favorizează digestia eficientă, scrie EatingWell.com.