Reclamă

Cremă de banane și avocado, un desert simplu și sănătos

Pentru momentele în care dorești un desert simplu, rapid și sănătos, îți recomandăm o delicioasă rețetă de cremă de banane și avocado. Crema se prepară în cel mai scurt timp, la rece, din ingrediente puține și sănătoase.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 ianuarie 2023, 6:44

O poți servi simplă și pe post de mic dejun, dar o poți utiliza și la umplerea prăjiturilor și a torturilor. Poate fi servită și cu biscuiți sau pișcoturi de șampanie. Este ideală și pentru deserturile asamblate la cupe sau pahare, așa cum procedezi la rețetele de tiramisu. Descoperă aici și o rețetă de tiramisu la cupe, simplu și spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai jos, îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari pentru prepararea cremei de avocado cu banane.

Cremă de banane și avocado – Ingrediente

  • 2 fructe avocado mai coapte
  • 2 lingurițe cu suc de lămâie
  • 2 banane mai mari și bine coapte
  • 50 ml de lapte vegetal (cocos, migdale, soia etc)
  • 2 linguri de miere sau 50 gr de îndulcitor natural
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 50 gr de ciocolată amăruie pentru decor.

Rețeta cremei de banane cu avocado – Mod de preparare

Pentru procesarea ingredientelor ai nevoie de un blender vertical sau de un mixer. Procesarea acestora nu durează mai mult de 2 minute. Vei petrece mai mult timp curățând fructele de avocado și bananele.

Reclamă

Descoperă și o rețetă de cremă de avocado cu iaurt, pentru un mic dejun sănătos.

Cum cureți fructele de avocado

Folosește un cuțit cu lama subțire și bine ascuțită. Cu ajutorul acestuia, crestezi fructul de avocado longitudinal, de jur împrejurul sâmburelui. Ține fructul cu ambele mâini, iar cu mâna de deasupra rotește jumătatea superioară a fructului, până când se desface miezul de pe sâmbure.

Reclamă

Sâmburele va rămâne fixat în partea de jos. Lovește-l ușor cu cuțitul până când se va desprinde de miez. Cu ajutorul unei linguri, scoate miezul fructului din coajă. Pune-l în bolul blenderului și stropește-l imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Procedează în același mod și cu al doilea fruct de avocado.

Cum prepari cremă de banane și avocado

După ce ai curățat avocado, curăță bananele, rupe-le în bucăți mici și adaugă-le în recipientul blenderului. Apoi adaugă laptele vegetal, un praf de sare, mierea sau îndulcitorul natural și extractul de vanilie. Nu folosi lapte de vaci pentru că acesta va deveni amărui la contactul cu avocado și bananele. Îți recomandăm să utilizezi lapte de cocos. În plus, acesta oferă și o aromă plăcută cremei.

Pornește blenderul și procesează ingredientele până când se transformă într-o cremă consistentă. Trece crema prin sită pentru a deveni mai fină, Pune-o în boluri, cupe sau pahare.

Cremă de banane și avocado în pahar, alături de două banane și un avocado secționat
Pentru o textură mai fină a cremei, aceasta se trece prin sită / Shutterstock

Decoreaz-o cu ciocolată amăruie, răzuită. Pune crema la rece pentru 30 de minute, înainte de servire. Astfel aromele ingredientelor vor avea timp să se întrepătrundă într-un gust armonios.

Dacă dorești să prepari crema și pentru umplerea prăjiturilor sau a torturilor, adaugă și 5 gr de gelatină pentru consistență. O poți amesteca și cu mascarpone pentru un plus de cremozitate. Descoperă aici și o rețetă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos, perfectă pentru prăjituri și torturi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×