Reclamă

Clătite cu ciocolată și banane. Un desert cu gust irezistibil

Adori clătitele, dar ți-ar plăcea să te bucuri de gustul lor și în alt fel decât în modul clasic? Descoperă o rețetă de clătite cu ciocolată și banane cu gust irezistibil.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 5 ianuarie 2023, 6:30

Clătitele nu sunt doar umplute cu ciocolată, ci sunt preparate dintr-un aluat cu sirop de ciocolată. Au o textură mai densă, sunt mai consistente și mai spectaculoase. Pot fi preparate cu succes și ca blaturi pentru torturi delicioase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu ezita să le prepari și tu și să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert de senzație.

Urmărește în continuare rețeta completă cu listă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Clătite cu ciocolată și banane – Ingrediente

Pentru prepararea clătitelor ai nevoie de ingrediente separate pentru aluat și alte ingrediente pentru umplutura acestora.

Reclamă

Pentru aluat de clătite cu ciocolată:

  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 25 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 150 gr de făină
  • 3 ouă de mărime medie
  • puțin ulei pentru uns tigaia.

Pentru crema de ciocolată:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml de frișcă lichidă, îndulcită
  • 25 gr de unt
  • nuci sau alune mărunțite (opțional)
  • banane.
Reclamă

Clătite cu ciocolată și banane – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de clătite. Adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un mixer cu bol sau de un bol simplu și un tel. Îți mai este utilă de o crăticioară, o tigaie antiaderentă și o spatulă pentru întors clătitele.

Cum prepari aluatul pentru clătitele cu ciocolată

Rupe ciocolata în bucăți mai mici și pune bucățile în crăticioara așezată pe flacăra argazului. Adaugă în cratiță și untul și laptele. Amestecă cu spatula ingredientele până când ciocolata și untul se topesc și se transformă într-un sirop omogen. Stinge focul și lasă siropul să se răcească bine, înainte de a-l amesteca cu restul ingredientelor.

Pune în bolul mixerului cele trei ouă și adaugă peste ele un praf de sare. Amestecă-le până la omogenizare, apoi adaugă siropul de ciocolată. Omogenizează din nou compoziția și încorporează făina adăugată treptat. Lasă compoziția la odihnit pentru10-12 minute.

Pentru a coace clătitele, unge tigaia foarte puțin cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Pune câte un polonic din compoziție în ea și rumenește frumos clătita, întorcând-o și pe partea cealaltă.

O clătită cu aluat de ciocolată în tigaie
Clătitele cu ciocolată în aluat sunt mai consistente și au textura mai densă / Shutterstock

Când ai terminat de preparat toate clătitele, poți pregăti și umplutura acestora. Descoperă aici și o rețetă de clătite cu sirop natural de fructe.

Cum prepari crema pentru clătite cu ciocolată și banane

Pentru crema de ciocolată, pune frișca la încălzit în cratița așezată pe flacăra aragazului. Adaugă în aceasta untul și ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă până când acestea se topesc, iar compoziția este uniformă.

Stinge focul și lasă crema la răcit, apoi introdu mixerul în ea și amestec-o bine pentru a-i oferi cremozitate. Poți aromatiza crema cu esențele preferate. O poți face mai consistentă adăugând în ea și nuci sau alune mărunțite.

Unge clătitele cu un strat generos de cremă, așază câte o banană decojită în interior și rulează-le. Decupează-le marginile pentru un aspect frumos și uniform.

Și dacă îți plac clătitele cu ciocolată, îți oferim și o rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×