Reclamă

Cum să depozitezi bananele pentru a le păstra mai mult timp. Sfaturile venite de la specialiști

Probabil tuturor ni s-a întâmplat să cumpărăm banane verzi în speranța că vor rezista mai mult. Adevărul este că bananele au tendința de a se coace destul de repede, iar acestea devin inevitabil maro. Din fericire, există câteva trucuri care te învață cum să depozitezi bananele pentru a le păstra proaspete mai mult timp.

Publicat: 24 august 2022, 7:00

Există modalități simple de a prelungi stadiul de coacere al unei banane. Aceste trucuri ”anti-coacere” ar putea fi utile pentru gospodinele care își doresc să se bucure de bananele cumpărate pentru o perioadă mai lungă de timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile generale ale bananelor

Bananele sunt delicioase și incredibil de benefice pentru organismul tău. Acestea pot fi o alegere excelentă pentru o gustare. Sunt ideale chiar și atunci când vine vorba de menținerea sub control a greutății. Nutriționiștii sunt de părere că bananele sunt bogate în fibre și antioxidanți. Ele pot conține proteine, dar și alți nutrienți.

Studiile arată că bananele conțin o cantitate semnificativă de triptofan, un aminoacid care te ajută să adormi mai ușor. Totodată, bananele sunt surse excelente de magneziu și potasiu. Bananele ajută la îmbunătățirea memoriei, dar și la îmbunătățirea aspectului pielii. Când au atât de multe beneficii, cum să nu-ți dorești să le păstrezi proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cum să depozitezi bananele pentru a le păstra mai mult timp proaspete

Cu excepția momentelor când se află într-o salată de fructe, bananele nu se împacă bine cu celelalte fructe. Primul sfat pentru depozitarea bananelor pentru a le păstra proaspete mai mult timp este acela de a le agăța într-un suport special pentru banane.

Reclamă

Bananele agățate ajută la prevenirea vănătăilor acestora, dar în același timp, scade șansa de a expune pulpa de banană la oxigen.

Poate ai observat că unele banane au codița învelită în plastic. Folia de plastic ar putea fi o soluție utilă pentru păstrarea bananelor proaspete mai mult timp.

O mare parte din gazul de etilenă, care crește rata de coacere a bananelor, este eliberat în partea de sus a ciorchinelui. Ambalarea acestuia ar putea reduce  procesul de coacere al bananelor. Pentru rezultate și mai bune puteți separa bananele și să înfășurați fiecare codiță în folie de plastic, spun specialiștii.

Reclamă

Dacă nu ai înțeles cum să depozitezi bananele pentru a le păstra mai mult timp, află că specialiștii te sfătuiesc să le pui la loc ferit de soare. Temperaturile mai scăzute încetinesc procesul de coacere chimică.

Astfel, bananele pot fi depozitate cu încredere la frigider pentru a rămâne proaspete mai mult timp. Specialiștii spun că este perfect în regulă dacă coajă acestora devine maro.

Această schimbare de culoare vine de la pigmentul din coajă, pigment care nu afectează fructul din interior. Totuși, ele trebuie verificate să aibă o textură și o aromă potrivită.

Dacă bananele sunt decojite, atunci poți adăuga puțin suc de lămâie deasupra lor. Acest lucru te va ajuta să le păstrezi mai mult timp proaspete. Sucul de portocale sau cel de ananas sunt alte două alternative potrivite. Poți felia bananele apoi să le amesteci cu puțin suc de portocale. Sucul va afecta puțin aroma bananei, însă aceasta se va păstra proaspătă mai mult timp, relatează Today.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×