Reclamă

Ce este Boba tea sau Bubble tea. Tot ce trebuie să știi despre ceaiul cu bule

Acesta este un articol în care ai tot ce trebuie să știi despre perlele de tapioca și ceaiul cu bule. Ce este Boba tea sau Bubble tea, o băutură care este extrem de populară printre tinerii de toate vârstele. Am cules suficiente informații cât să descoperi o nouă băutură care cu siguranță va deveni una dintre preferatele tale.

Publicat: 23 august 2022, 7:18

Boba tea este acum o băutură super populară. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu încă ce sunt bulele de pe fundul recipientelor băuturilor lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este Boba tea sau Bubble tea

„Boba reprezintă o denumire pentru perle de tapioca, dar se referă și la băutura ceai boba”, a spus Matthew Wong de la magazinul de ceai cu bule din New York, Tea and Milk. „Coasta de Est îi spune ceai cu bule, iar Coasta de Vest îi spune ceai boba”.

Perlele de tapioca sunt făcute din amidon de tapioca sau manioc, deci nu conțin gluten și au forma unor sfere mici. Pentru a le îndulci, acestea sunt adesea fierte în sirop de zahăr. De acolo poți adăuga adesea un ceai cu lapte, dar și ceai verde sau negru, cafea, slushie sau smoothie pentru a le transforma într-un ceai cu bule, scrie allrecipes.com.

Perlele care ajung în băutura ta pot avea mai multe dimensiuni. Acestea sunt de obicei însoțite de un pai cu o deschidere suficient de groasă pentru a le putea consuma pe toate.

Băutura a apărut în Taiwan în anii 1980 și, în cele din urmă, a ajuns în SUA în anii ’90. De acolo, ceaiul boba a devenit un răsfăț din ce în ce mai popular.

Reclamă

Cum se pot prepara perlele de tapioca

„Amidonul se adaugă în apă clocotită și se frământă până la o consistență asemănătoare aluatului”, a spus Wong. „Vanilie, caramel și chiar siropuri de zahăr brun pot fi adăugate în aluat pentru culoare și aromă”. Apoi, aluatul se taie, se rulează în bile și se pune în apă clocotită timp de 30 de minute.

Boba de calitate ar trebui să aibă întotdeauna un gust plăcut. Ar trebui să fie moale, dar nici prea moale, suficient cât să simți că se topește în gură.

Reclamă

Aroma poate varia în funcție de siropul în care sunt gătite perlele (boba) și de îndulcitorii adăugați în aluat. Aromele pot fi de la orice, de la fructe la miere. Ceaiul cu lapte în care se adaugă perlele boba este disponibil în diferite arome. Cele obișnuite includ matcha, miere, căpșuni, ceai thailandez și taro.

De unde se cumpără Boba

Wong recomandă să vizitezi supermarketurile cu produse din Asia sau magazinul de ceai boba pentru truse complete de boba. „Boba, frunzele de ceai și laptele sunt incluse în kit, împreună cu un caiet de rețete”, a spus el.

Pentru a pregăti acasă boba, caută un magazin taiwanez. Multe oferă și ceai cu bule îmbuteliat, care se găsește în secțiunea frigorifică. Boba se poate face cu ușurință și acasă, tot ce trebuie să faci este să cumperi niște perle de tapioca și să urmezi rețeta. Odată ce ți-ai făcut propriul boba, poți amesteca și potrivi aceste perle cu băuturile tale preferate. Doar nu uita de paiele cu deschidere mare.

Dacă tot vorbim despre ceaiuri, ai aici o listă cu ceaiuri care oferă un boost metabolismului. Acestea sunt băuturile care te pot ajuta să pierzi în greutate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×