Boba tea este acum o băutură super populară. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu încă ce sunt bulele de pe fundul recipientelor băuturilor lor.
Ce este Boba tea sau Bubble tea
„Boba reprezintă o denumire pentru perle de tapioca, dar se referă și la băutura ceai boba”, a spus Matthew Wong de la magazinul de ceai cu bule din New York, Tea and Milk. „Coasta de Est îi spune ceai cu bule, iar Coasta de Vest îi spune ceai boba”.
Perlele de tapioca sunt făcute din amidon de tapioca sau manioc, deci nu conțin gluten și au forma unor sfere mici. Pentru a le îndulci, acestea sunt adesea fierte în sirop de zahăr. De acolo poți adăuga adesea un ceai cu lapte, dar și ceai verde sau negru, cafea, slushie sau smoothie pentru a le transforma într-un ceai cu bule, scrie allrecipes.com.
Perlele care ajung în băutura ta pot avea mai multe dimensiuni. Acestea sunt de obicei însoțite de un pai cu o deschidere suficient de groasă pentru a le putea consuma pe toate.
Băutura a apărut în Taiwan în anii 1980 și, în cele din urmă, a ajuns în SUA în anii ’90. De acolo, ceaiul boba a devenit un răsfăț din ce în ce mai popular.
Cum se pot prepara perlele de tapioca
„Amidonul se adaugă în apă clocotită și se frământă până la o consistență asemănătoare aluatului”, a spus Wong. „Vanilie, caramel și chiar siropuri de zahăr brun pot fi adăugate în aluat pentru culoare și aromă”. Apoi, aluatul se taie, se rulează în bile și se pune în apă clocotită timp de 30 de minute.
Boba de calitate ar trebui să aibă întotdeauna un gust plăcut. Ar trebui să fie moale, dar nici prea moale, suficient cât să simți că se topește în gură.