Reclamă

Ceaiuri care oferă un boost metabolismului. Băuturile care te pot ajuta să pierzi în greutate

Dacă te confrunți cu kilogramele în plus atunci s-ar putea să te intereseze efectele celor patru ceaiuri care oferă un boost metabolismului. Un metabolism lent este asociat cu creșterea rapidă în greutate. Cu toate acestea există vești bune venite din partea specialiștilor. Cele mai recente studii au demonstrat faptul că anumite băuturi te pot ajuta să-ți atingi obiectivele și să ajungi la silueta pe care ți-o dorești.

Publicat: 12 iulie 2022, 7:08
Un blat de lemn pe care se află o tavă cu o ceașcă de ceai care oferă un boost metabolismului
Dacă te confrunți cu kilogramele în plus atunci s-ar putea să te intereseze efectele celor patru ceaiuri care oferă un boost metabolismului / Shutterstock

Ceaiul este una din cele mai apreciate și consumate băuturi din întreaga lume. De-a lungul timpului s-au efectuat nenumărate studii pentru a atesta beneficiile acestuia asupra organismului. Ceaiul poate fi consumat cald sau rece în funcție de sezon, iar beneficiile sale vor rămâne neschimbate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ceaiuri care oferă un boost metabolismului

Metabolismul poate fi definit ca sma proceselor prin care organismul transformă alimentele și băuturile consumate în energie. În timpul acestui proces organismul primește calorii pe care le transformă ulterior în energie necesară desfășurării activităților zilnice. S-a dovedit că rata metabolică poate fi influențată de diferiți factori precum greutate, vârsta, înălțime. Iată cum poți să oferi un boost metabolismului și să te bucuri de o băutură gustoasă vara aceasta.

Ceaiul verde

Prima băutură de pe lista cu ceaiuri care oferă un boost metabolismului este ceaiul verde. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute printre iubitorii și consumatorii de ceai. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra siluetei tale, el are nenumărate beneficii și pentru sănătatea organismului.

S-a dovedit faptul că ceaiul verde ajută la reducerea țesutului adipos, în special la reducerea grăsimii abdominale. Acest lucru se întâmplă datorită numărului mare de antioxidanți care se găsesc în acesta.

Reclamă

Un studiu realizat în 2008 pe 60 de persoane supraponderale a arătat că persoanele care au consumat ceai verde au reușit să slăbească 3.3 kg decât cei care nu au consumat. Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de 12 luni. Un efect asemănător îl are și ceaiul de matcha, o altă băutură îndrăgită de consumatorii de ceai din întreaga lume.

Ceaiul negru

Ceaiul negru conține și mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, spun specialiștii. Există numărate moduri în care poate fi servit, însă de cele mai multe ori se recomandă servirea sa simplă, fără îndulcitori. Un studiu realizat pe 100 de persoane a demonstrat că ceaiul negru poate avea un efect direct asupra menținerii greutății constante.

Reclamă

Cele mai multe studii arată faptul că ceaiul negru are un efect direct asupra metabolismului. Se pare că acesta ajută persoanele care se confruntă cu un metabolism lent. Ceaiul negru are o aromă puternică și conține flavonă, un compus care crește semnificativ rata metabolică.

Ceaiul alb

Ceaiul alb a căpătat tot mai multă popularitate în ultimii ani. Se pare că acesta are benefic directe asupra sănătății și ajută la reducerea celulelor canceroase, spun unele studii. Deși este nevoie de o cercetare mai amănunțită privind acest aspect, un lucru rămâne cert, ceaiul alb ajută la îmbunătățirea metabolismului.

Acesta oferă inclusiv un boost sistemului imunitar. Un studiu recent a demonstrat că ceaiul alb este ideal pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate.

Ceaiul de plante

Ceaiul de plante se numără pe lista de ceaiuri care oferă un boost metabolismului. Pentru prepararea acestuia se folosesc atât plante cât și fructe uscate. Este un ceai aromat care, de regulă, nu conține deloc cofeină. Cu toate acestea este un ceai care are efecte benefice asupra organismului și asupra stării de sănătate.

Efectele sale sunt asemănătoare cu cele ale ceaiului de ghimbir. Deși ingredientele variază în funcție de regiunea înc are este prepara, ceaiul de plante este esențial pentru reducerea kilogramelor în plus. Mai multe studii au demonstrat că acesta crește rata metabolică și ajută implicit la reducerea grăsimii abdominale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×