Murele se găsesc în nenumărate zone din Europa și sunt disponibile pentru cei mai mulți dintre noi. Acestea se găsesc în magazine sau în piețele locale. Murele proaspete sunt ideale pentru a fi consumate vara datorită beneficiilor lor asupra sănătății. La fel ca fructele de pădure, murele conțin polifenoli și antioxidanți. Alături de gustul incredibil, murele conferă organismului tău câteva avantaje majore de care să te bucuri.
Efectele surprinzătoare ale consumului de mure
Murele au un conținut scăzut de calorii, dar un conținut ridicat de antioxidanți. Acesta sunt pline de nutrienți importanți pentru organism O cană de mure proaspete conține 60 g de calorii, 14 g de carbohidrați, 7.5 g de fibre, 42 mg de calciu, 29 mg magneziu și 30 mg de vitamina C. Consumul de mure ajută la îmbunătățirea digestiei, dar și la întărirea sistemului imunitar.
Mai multe studii au demonstrat că murele sunt bogate în vitamina K. Deficitul de vitamina K poate duce la subțierea densității sistemului osos. O cană de mure conferă 29 mg de vitamina K. Murele sunt o opțiune excelentă pentru a-ți satisface pofta de dulce, mai ales dacă vrei să slăbești. Ele au un indice glicemic scăzut și pt ajuta pe termen lung la pierderea în greutate.
S-ar putea să pierzi în greutate
Consumul de mure are efecte pozitive asupra greutății tale, spun specialiștii. Murele sunt bogate în sodiu și nu conțin foarte multe calorii. Acestea sunt bogate în fibre care te ajută pentru a avea o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Senzația de sațietate de ajută la menținerea greutății și la obținerea siluetei pe care ți-o dorești.
Te vor ajuta la întărirea sistemului imunitar
Printre efectele benefice ale consumului de mure se numără și întărirea sistemului imunitar. Acestea sunt bogate în vitamina C, nutrientul care susține sănătatea imunitară.
Vitamina C contribuie la susținerea sistemului imunitar și promovează activitatea de eliminare a toxinelor, susținând sănătatea generală a unei persoane. O cană de mure proaspete oferă aproximativ 30 mg de vitamina C, ceea ce reprezintă 30% din necesarul zilnic, scrie publicația EatThis,NotThat.