Reclamă

Alimente consumate de oamenii longevivi. Cum reușesc să aibă un stil de viață sănătos

Alimentația pe care o aveam în prezent s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă. Adevărul este că în ultimii ani înclinația oamenilor către mâncarea de tip fast-food a crescut tot mai mult. Există însă anumite locuri de unde ne putem inspira pentru un stil de viață sănătos. Zonele Albastre sunt caracterizat de acele regiuni ale lumii în care există concentrații mari de centenari. Aceste persoane reușesc să aibă o vârstă înaintată datorită unui stil de viață sănătos. Iată care sunt principalele alimente consumate de oamenii longevivi.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 6 iunie 2022, 7:01

Zonele Albastre sunt un exemplu pentru oamenii din lumea întreagă. Aceste regiuni includ Sardinia, Okinawa, Ikaria, Grecia, Nicoya și Loma Linda. Fiecare regiune consumă alimente diferite, însă este util să înțelegem ce alimente putem include în viața noastră pentru a avea un stil mai sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente consumate de oamenii longevivi

Ți-am pregătit o listă cu alimentele preferate de oamenii care duc o viață lungă și sănătoasă. Aceste produse sunt consumate în mod regulat și au nenumărate beneficii asupra organismului. Pentru un stil de viață sănătos este nevoie de o dietă variată și mișcare fizică. Deși pentru mulți procesul de îmbătrânire poate părea unul dur și dificil, lucrurile nu sunt întotdeauna așa. O mulțime de persoane reușesc să îmbătrânească într-un mod sănătos datorită stilului de viață pe care l-au avut în tinerețe.  

Avocado

Avocado se află pe lista de alimente consumate de oamenii longevivi. Loma Linda este o zonă din California unde de- lungul timpului s-a format comunitate strânsă de oameni care sunt adepții unei diete ce este în mare parte vegetariană. Conform National Geographic, oamenii din această zonă obișnuiesc să consume avocado, fiind alimentul de bază al acestei comunități.

Studiile au arătat că avocado ajută la scăderea și reglarea colesterolului. Mai mult, se pare că avocado conține cu până la 30 % mai mult potasiu decât bananele. Acest fruct minune ajută la gestionarea nivelului de grăsime și reduce riscul de obezitate și diabet de tip 2.

Reclamă

Fasole

Fasolea este un alt aliment de bază pentru majoritatea zonelor albastre. Zonele albastre sunt acele regiuni ale lum despre care se crede că au un număr mai ridicat de persoane care reușesc să atingă o vârstă înaintată decât media globală. Astfel, persoanele care locuiesc în zonele albastre obișnuiesc să includă fasolea în dieta zilnică.

Motivul se datorează numeroaselor beneficii pe care fasolea le are asupra organismului. Fasolea este plină de fibre și nutrienți care ajută la combaterea diferitelor boli. Fasolea este o parte esențială din dieta zilnică a persoanelor din Ikaria și Grecia, de exemplu.

Reclamă

S-a descoperi de-a lungul timpului că fasolea are proprietăți anticancer și este benefică pentru sănătatea inimii. Mai mult, datorită faptului că fasolea este bogată în fibre îți va oferi rapid senzația de sațietate și te va ajuta să-ți monitorizezi cu atenție greutatea. Uite o listă cu și mai multe alimente bogate în fibre pentru o dietă variată!

Cartofi

Cartofii albi se află pe lista de alimente de bază pentru persoanele care locuiesc în Icaria sau Grecia. Cartofii dulci violet, de exemplu, sunt un aliment de bază pentru persoanele din Okinawa, Japonia. Cartofii dulci violet conțin o substanță pe nume antocian.

Se crede că această substanță ajută la prevenirea bolilor. Mai mult, cartofii dulci sunt bogați în vitamina A, B6, C, potasiu și fibre. Deși cartofii albi sunt bogați în carbohidrați, cartofii dulci violet pot fi o sursă alternativă excelentă pentru dieta zilnică.

Usturoi

Usturoiul se află și el pe lista de alimente consumate de oamenii longevivi. Comunitatea din Okinawa, Japonia, consumă usturoi în mod regulat, scriu publicațiile internaționale. Se crede că usturoiul este ”cel mai puternic medicament din natură”.

De multe ori acesta a fost asociat cu reducerea riscului de apariție a bolilor ce se instalează pe măsură ce înaintezi în vârstă. Usturoiul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Acesta ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și la întărirea sistemului imunitar.

Roșii

Roșiile au un conținut ridicat de licopen, un antioxidant cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii precum și pentru capacitatea sa de a ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acesta ajută la reducerea riscului de sindrom metabolic și la reducerea riscului de accident vascular sau cerebral.

Se spune că roșiile sunt ideale pentru sănătatea inimii. De exemplu, roșiile cherry conțin niveluri ridicate de beta caroten. Cercetările recente au arătat că beta carotenul ajută la scăderea riscului de dezvoltare a tumorilor legate de cancerul de prostată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×