Reclamă

Ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de lapte de vacă. Cele mai noi informații oferite de specialiști

Iată ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de lapte de vacă. Cele mai noi studii ale specialiștilor au scos la iveală câteva efecte benefice asupra corpului din momentul în care laptele este îndepărtat din dieta zilnică. Lumea în care trăim ne permite accesul la o mulțime de alternative pentru a înlocui laptele de vacă dacă acesta nu este potrivit pentru organismul nostru.

Publicat: 12 mai 2022, 7:07
Un blat de lemn pe care se află o sticlă și un pahar pline cu lapte pentru a ilustra ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de lapte de vacă
Iată ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de lapte de vacă. Cele mai noi studii ale specialiștilor au scos la iveală câteva efecte benefice asupra corpului / Profimedia Images

Tot mai multe studii demonstrează faptul că adulții nu au nevoie în mod deosebit să consume laptele de vacă. Laptele nu este un produs esențial în dieta zilnică a unui adult. În prezent sunt o mulțime de alternative prin care se poate suplini calciul și vitaminele pe care le-ai fi putut lua dintr-un pahar de lapte de vacă.

Ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de lactate

Dacă nu ești o mare consumatoare da lapte, află că acesta nu este necesar pentru a avea un stil de viață sănătos. Deși este o sursă ideală de calciu, vitamina A și vitamina D, toate acestea pot fi obținute cu prin consumul altor produse.

Se pare că există câteva efecte surprinzătoare care pot avea un impact asupra corpului în momentul în care decizi să renunți la laptele de vacă. Cei mai mulți nutriționiști sunt de părere că laptele de vacă este bogat în hormoni. Aceștia ar putea avea un impact negativ asupra organismului unui adult. Acesta este și motivul pentru care cei mai mulți specialiști recomandă excluderea acestei băuturi din dieta zilnică.

Este posibil să întâmpini schimbări de stare

Deși mulți se întreabă ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de lapte de vacă, foarte puțini oameni sunt dispuși să facă acest experiment. Specialiștii spun că s-ar putea să întâmpini schimbări bruște de stare. Conform publicației EatThis,NotThat, într-un singur pahar de lapte de vacă pot exista peste 60 de tipuri de hormoni.

Reclamă

Consumul în mod regulat al laptelui de vacă poate duce la creșterea nivelului de hormoni care sunt deja prezenți în corpul tău. Acest lucru poate duce de cele mai multe ori la schimbări bruște de stare. Echilibrul hormonilor precum estrogenul și testosteronul este rapid stricat de prezența hormonilor din laptele de vacă. Deși există nenumărate studii care s-au făcut deja pe acest subiect, cercetările mai trebuie îmbunătățite înainte de a se trage o concluzie finală.

S-ar putea să vezi îmbunătățiri la nivelul pielii

Multe persoane se întreabă ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de lapte de vacă, însă prea puține au puterea să ia această decizie. Cele mai noi informații spun că oamenii care au renunțat la consumul laptelui de vacă au observat o îmbunătățire semnificativă a aspectului tenului lor. Cei mai mulți oameni consumă produse lactate fără să realizeze că au o intoleranță la acestea.

Reclamă

Specialiștii spun că atunci când o persoană renunță la consumul de lactate poate observa că are un ten mai luminos. Totodată vor fi mai puține probleme din cauza acneei sau a eczemelor. Multe studii spun că laptele poate sta la baza accentuării apariție acneei. Unele studii spun că majoritatea laptelui din SUA provine de la vaci gestante. Laptele acestora este mult mai încărcat în hormoni care pot contribui la apariția problemelor tenului și nu numai.

Este posibil să apară probleme la nivelul sistemului osos

Publicațiile externe spun că renunțarea la consumul laptelui de vacă poate duce la un deficit de calciu. Dacă sursa nu este înlocuită cu un alt produs care să-ți ofere calciu, atunci sistemul tău osos va avea de suferit.

Dacă nu primești calciu din alte surse, atunci rând pe rând oasele tale vor resimți acest lucru. Cantitatea necesară de calciu variază de la țară la țară în funcție de nenumărați parametri stabiliți de specialiști. Sănătatea sistemului tău osos ar trebui să fie prioritară, mai ales dacă înaintezi în vârstă. Iată câteva obiceiuri care să îți mențină starea de sănătate bună pe măsură ce înaintezi în vârstă.

S-ar putea să ai o reacție adversă

Pe lângă alergiile obișnuite sau intoleranță la lactate, laptele de vacă poate produce și alte condiții medicale. Două dintre cele mai comune condiții asociate cu consumul laptelui de vacă sunt sindromul enterocolitei indusă de proteinele alimentare și esofagita eozinofilică.

Conform publicației Go Dairy Free, laptele de vacă este potențialul declanșator al acestor două afecțiuni. Sindromul enterocolitei induse de proteine alimentare este o afectiune ce ține de hipersensibilitatea alimentară. Această afecțiune apare de cele mai multe ori la sugari sau la copii.

Esofagita eozinofilică este descrisă, de cele mai multe ori, în asociere cu gastroenterita eozinofilica, o altă afecțiune foarte rară. Aceasta afectează în primul rând stratul peretelui tubului digestiv. Esofagita eozinofilică este o afecțiune cronică caracterizată prin simptome legate de disfuncția esofagiană.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie mov merge prin pădure
Horoscop
Top 3 femei geniale din zodiac. Ele sunt cele care au întotdeauna lumea la picioare
Este normal ca reprezentantele sexului frumos să aibă lumea la picioare, însă există top 3 femei geniale din zodiac. Ele sunt cele care au tot ce își doresc și știu cum să facă ca...
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
PARTENERI
×