Reclamă

Cele mai bune obiceiuri pentru o siluetă de invidiat. Care sunt recomandările nutriționiștilor

Dacă te lupți cu kilogramele în plus ți-am pregătit o listă cu cele mai bune obiceiuri pentru o siluetă de invidiat. Schimbările mici sunt cele care vor face în timp diferențele majore din viața ta. Nu este niciodată prea târziu să-ți schimbi stilul de viață cu unul sănătos și activ.

Publicat: 26 martie 2022, 7:04

Sunt multe lucruri care te pot împiedica să-ți atingi obiectivele în ceea ce privește pierderea în greutate. De multe ori motivația se pierde pe parcursul procesului, mai ales atunci când nu vezi rezultatele pe care ți le dorești. Iată ce poți schimba la stilul tău de viață pentru a ajunge să ai parte de o rutină echilibrată și sănătoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune obiceiuri pentru o siluetă de invidiat

De-a lungul timpului specialiștii în nutriție au dezvoltat o listă cu obiceiuri simple care să te ajute în lupta pe care o duci cu kilogramele în plus. Aceste lucruri care la prima vedere par simple pot schimba în mod radical stilul de viață al unei persoane. Disciplina este mai mult decât necesară pentru a obține rezultatele pe care ți e dorești. Iată ce poți face pentru a obține imaginea pe care ți-o dorești.

Mănâncă atunci când îți este foame

Persoanele care au o siluetă de invidiat au grijă întotdeauna să nu sară peste mesele principale ale zilei și nu apelează la diete stricte pentru a-și menține fizicul. Atunci când îți dorești să pierzi în greutat este importatn să nu te infometezi, ci să adopți un stil de viață sănătos pe care să-l poți menține pe termen lung.

”Atunci când mâncăm în mod regulat îi oferim corpului nostru suficientă hrană pentru a putea funcționa în parametrii normali. Atunci când sărim peste mese, tot ce facem este să ne creștem și mai mult pofta de mîncare. În acest fel vom ajunge să consumăm mai multe calorii decât am fi avut nevoie dacă am fi mâncat la momentul potrivit.”

Reclamă

Specialistul Bess Berger a vorbit despre importanța respectării unui program alimentar. Specialistul pune accent pe ascultarea nevoilor propriului corp și pe consumul de alimente sănătoase ori de câte ori organismul cere hrană.

Alege alimentele sănătoase

Un alt sfat de pe lista cu cele mai bune obiceiuri pentru a avea o siluetă de invidiat spune că este esențial ca în alimentația noastră să alegem alimentele sănătoase. În loc să restricționați caloriile, nutriționiștii recomandă să înlocuiți alimentele nesănătoase cu unele care să vă ajute să pierdeți în greutate. Este cunoscut faptul că alimentele cu calorii negative pot fi ideale pentru o dietă de slăbire.

Reclamă

Atunci când alegi alimentele sănătoase ești mult mai atentă la modul în care evoluează stilul tău de viață. În loc să alegi produsele de fast food pentru a-ți satisface foamea, poți alege o salată sănătoasă care va conține mai puține calorii și mai mulți nutrienți care să-ți ofere pe termen lung senzația de sațietate. Alimentele sănătoase incluse în dietă te ajută să rămâi motivată să păstrezi un stilul de viață sănătos pe care l-ai adoptat.

Optează pentru o dietă echilibrată

Dieta echilibrată se află și ea pe lista cu cele mai bune obiceiuri pentru a avea o siluetă de invidiat. Pentru a avea un fizic de invidiat trebuie să înțelegi cât de importante sunt mesele echilibrate. Acestea îți susține nevoile organismului tău pe parcursul zilei. În același timp, ele te vor ajuta să ai suficientă energie pentru activitățile zilnice.

O dietă echilibrată ar trebui să conțină alimente variate din grupele de proteine, carbohidrați și grăsimi. Dietele echilibrate reușesc să țină sub control numărul de calorii pe care le consumi într-o zi. Atunci când îți faci programul alimentar este important să adaugi în el atât fructe și legume, cât și proteine. Nutriționiștii recomandă legumele bogate în fibre. Acestea îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să pierzi în timp în greutate.

Fii cumpătată

Moderația este la fel de importantă pentru a avea succes în dieta ta. De cele mai multe ori moderația este mai importantă decât alegerea alimentelor consumate. În loc să te concentrezi pe farfurii mari și pline de alimente nesănătoase, poți opta pentru farfurii echilibrate care să conțină preparate sănătoase.

Diferențele în dieta unei persoane sunt făcute de aceste schimbări care la prima vedere par minore, scrie publicația EatThis, NotThat. Cu o dietă moderată vei putea să ai parte de un stil de viață sănătos. În același timp vei putea să-ți satisfaci din când în când poftele.

Evită situațiile stresante

Persoanele care au grijă de fizicul lor nu folosesc mâncarea pentru a-și întruni anumite nevoi emoționale. ”Mâncatul emoțional” este o problemă des întâlnită la persoanele care încearcă să piardă în greutate. O altă cauză a apariție acestuia este stresul. Nutriționiștii spun că mâncatul emoțional are la bază mai multe frustrări care se strâng pe parcursul timpului și care sunt revărsate în obiceiurile alimentare. Astfel, pe lista cu cele mai bune obiceiuri pentru a avea o siluetă de invidiat se numără evitarea stresului și a mâncatului emoțional.

Oamenii ajung să mănânce în ciuda faptului că nu le este foame doar pentru a se simți mai bine. Cu toate acestea, pe termen lung un astfel de obicei devine greu de îndepărtat din viața unei persoane. Actrița Rebel Wilson este una din persoanele care s-a confruntat cu această problemă de-a lungul timpului. Ea a povestit într-un interviu sincer cum a reușit să facă față stresului și să treacă peste acest obicei nesănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×