Reclamă

Semne ale obiceiurilor alimentare nesănătoase. Care sunt avertismentele nutriționiștilor

De la oboseala constantă la balonare, acestea sunt doar câteva din principalele semne ale obiceiurilor alimentare nesănătoase. Nutriționiștii vin în ajutor cu o listă de obiceiuri care îți pot afecta sănătatea în timp. Iată ce anume poți să îmbunătățești la stilul tău de viață și la dieta zilnică pentru a avea parte de un trup sănătos.

Publicat: 18 martie 2022, 7:43

Cercetările în domeniul nutriției sunt continue, iar pe măsură ce tehnologia avansează sunt descoperite lucruri noi care ne pot ajuta să ne îmbunătățim calitatea vieții. Deși este greu să ții pasul cu ceea ce este considerat ”sănătos” în zilele noastre, există câteva reguli care te pot ajuta să ai parte de o viață echilibrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semne ale obiceiurilor alimentare nesănătoase

Experții spun că există câteva semne la care te poți uita atunci când simți că ceva nu mai este la fel în viața ta. Anumite semne sugerează că obiceiurile tale alimentare sunt nesănătoase. Conștientizara obiceiurilor alimentare nesenătoase te poate ajuta să le înlocuiești cu unele care să-ți îmbunătățească viața. Iată care sunt principalii factori care pot indica faptul că  nu ai parte de o dietă echilibrată și sănătoasă.

Îți este foame înainte de culcare

Senzațiile de foame înainte de culcare se numără pe lista cu cele patru semne ale obiceiurilor alimentare nesănătoase. Deși este normal să ai nevoie uneori de o mică gustare înainte de culcare, dacă pofta de mâncare devine un obicei atunci lucrurile devin problematice. Dacă simți constat senzația de foame târziu chiar și după o cină copioasă, asta poate însemna că nu consumi suficiente calorii sau nu îți îndeplinești nevoile de macronutrienți.

Multe alimente conțin carbohidrați rafinați și prea puține proteine. Acest lucru duce la apariția senzației de foame. O alimentație bogată în fibre și proteine pe parcursul zilei duce la combaterea senzatiei de foame noaptea. Deși poate fi greu să renunți la mâncatul târziu, poți începe cu pași mărunți. De altfel, există câteva alimente sănătoase pe care le poți consuma înainte de culcare.

Reclamă

Suferi de constipație

Deși pot exista multe motive pentru care poți experimenta episoade de constipatie, unele dintre ele se datorează obiceiurilor alimentare nesănătoase. Persoanele care au o dietă săracă în fibre se confruntă deseori cu constipația. Lipsa fibrelor duce de regulă la agravarea situației. Alimentele bogate în fibre ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Dacă știi că ai o dietă săracă în fibre, nutriționiștii te sfătuiesc să-ți crești aportul zilnic prin introducerea alimentelor bogate în fibre. Cerealele integrale sunt o sursă excelentă de fibre și pot fi adaugate cu ușurință în iaurtul pe care îl consumi dimineața. Fasolea, mazărea, năutul și multe alte legume sunt surse excelente de fibre.

Reclamă

Ești tot timpul obosită și nu te poți concentra

Oboseala se află pe lista celor patru semne ale obiceiurilor alimentare nesănătoase. Dacă te simți letargică pe timpul zilei, atunci acest lucru poate fi cauzat de dieta deficitară pe care o ai. Experții sunt de părere că nivelul de zahăr scăzut din sânge duce la apariția oboselii. Pentru a preveni acest lucru, nutriționiștii recomandă ca intervalul de timp dintre mese să fie de maximum patru ore. Totodată, nutriționiștii recomandă gustările sănătoase care conțin proteine și carbohidrați sănătoși.

Un exemplu de gustare este mărul alătura de un pum de migdale, biscuiți cu unt de arahide, sau morcovi cu humus. Este esențial să ai o gustare sănătoasă alături de tine atunci când simți că oboseala apare. Totodată lipsa de concentrare poate fi determinată de o dietă nesănătoasă. Dacă dieta ta nu conține suficiente grăsimi sănătoase precum omega 3, atunci poți să întâmpini probleme de concentrare, scrie publicația Eat This, Not That.

Te îmbolnăvești cu ușurință

Dacă te îmbolnăvești frecvent acest lucru se poate întâmpla din cauza alegerilor nutriționale slabe care pot compromite funcționarea corectă a sistemului imunitar. Nutriționiștii recomandă eliminarea alimentelor procesate din dieta ta și înlocuirea lor cu fructe proaspete, legume și cereale integrale.

Alimentele bogate în vitamina A, C, E, zinc, seleniu, fier și acid folic ajută la întărirea sistemului imunitar și la stimularea formării de anticorpi. Totuși, înainte de a stabili că sistemul tău imunitar este slăbit din cauza dietei, trebuie să consulți un medic specialist. Acesta va putea determina cauza exactă și motivul pentru care sistemul tău imunitar nu mai e la fel de puternic. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×