Reclamă

Alimente care duc la acumularea grăsimii abdominale. Află ce trebuie să eviți în dieta zilnică

Dacă ajungi să limitezi aceste alimente care duc la acumularea grăsimii abdominale, atunci poți spune că ai făcut primul pas spre slăbire. În cazul în care nu îți place cum arată abdomenul tău, atunci acest articol este pentru tine.

Publicat: 15 martie 2022, 8:02

Grăsimea abdominală e ceva de care poți scăpa. Dar este posibil cu câteva schimbări în dieta și cu o rutină de exerciții fizice. Problema este că de multe ori e greu de spus ce alimente pot contribui la creșterea în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care duc la acumularea grăsimii abdominale

Un studiu publicat în revista Obesity Reviews a constatat că persoanele care consumă în exces calorii și alimente „gustoase”, cele care sunt atât foarte procesate, cât și intens aromate, au mai multe șanse să aibă exces de grăsime abdominală.

De fapt, studiul a arătat că aceste alimente sunt mai responsabile pentru obezitatea abdominală decât oricare alt factor.

Fii conștientă de aceste alimente obișnuite. Ele pot duce în secret la o creștere în greutate, mai ales în zona abdominală, scrie eatthis.com.

Iată cum poți scăpa de grăsimea abdominală într-un timp scurt.

Reclamă

Brânza

Toată lumea iubește brânză asociată cu vinul roșu preferat. Dar consumul de prea multă brânză în timp poate contribui la creșterea grăsimii abdominale.

„Acesta lucru poate fi evident pentru unii și mai puțin evident pentru alții. Avem o relație complicată când vine vorba de brânză. Dar este foarte bună”, spune Trista Best. , MPH, RD, LD la Balance One Supplements.

Reclamă

Acest aliment special ar putea cauza în secret grăsimea abdominală. Totul se întâmplă în funcție de frecvența și cantitatea cu care o consumi. Majoritatea felurilor de brânză sunt bogate în calorii și grăsimi. Acest lucru le face bune pentru un topping de salată, dar cantitățile mari pot provoca creșterea în greutate. De exemplu, pizza cu brânză, lasagna cu brânză, sandvișuri cu brânză la grătar, batoane cu brânză, acestea sunt doar câteva dintre preparatele pe care trebuie să le eviți dacă vrei să scapi de grăsimea abdominală.

Mezelurile

S-a descoperit că mezelurile și alte tipuri de carne procesată duc nu numai la riscuri crescute de boli de inimă, ci și la o potențială creștere a greutății corporale.

„Aceste alimente sunt o alegere pentru mulți care doresc să reducă consumul de carbohidrați, în timp ce primesc o cantitate adecvată de proteine pentru a le menține sațietatea”, spune Best.

Din păcate, nu toate mezelurile sunt create cu aceeași calitate și cu aceleași substanțe nutritive. Multe tipuri de mezeluri sunt procesate și bogate în sodiu și grăsimi saturate. Aceste calorii suplimentare și sodiu pot încuraja rapid acumularea grăsimii abdominale. Atunci când alegi să consumi un astfel de tip de carne caută variante cât mai naturale și mai sărace în grăsimi și sodiu. Acestea sunt pe lista cu alimente care duc la acumularea grăsimii abdominale.

Dressing-urile de salată

Dacă mănânci multe salate în timpul săptămânii, dar tot acumulezi kilograme, de vină poate fi sosul pentru salată.

„Nu toate sosurile pentru salată sunt sănătoase. Multe dintre ele pot crește conținutul de calorii și grăsimi al salatei fără ca tu să observi. Acestea pot duce la creșterea grăsimii abdominale și la oprirea procesului de slăbire”, spune Best.

Când alegi un dressing pentru salată, optează pentru oțet sau pur și simplu stoarce o lămâie pentru o aromă deosebită.

Batoanele proteice

Sunt comercializate ca fiind „sănătoase”. Cu toate acestea, batoanele proteice sunt adesea procesate intens și te pot face să simți o senzație constantă de foame.

„Aceste batoane pot fi un plus la o dietă de slăbire. Dar atunci când nu acorzi atenție calității nutrienților, ele pot încuraja de fapt acumularea grăsimii abdominale”, spune Best.

Batoanele proteice sunt adesea bogate în calorii, grăsimi, sodiu, zahăr adăugat și carbohidrați rafinați. Doar unul dintre acești factori ar putea cauza creșterea în greutate abdominală. Cel mai adesea, batoanele au aproape toate aceste caracteristici care duc la creșterea în greutate.

Înghețata

Deși este posibil să nu vrei să recunoști acest lucru, consumul de înghețată în mod regulat poate duce, de fapt, la o creștere nedorită în greutate în jurul zonei abdominale.

„Înghețata este un alt aliment care poate contribui la acumularea grăsimii abdominale, deoarece este bogată în zahăr și grăsimi saturate. Este foarte ușor să o mănânci în exces”, spun specialiștii.

Nu este vorba doar despre alimentele pe care trebuie să le limitezi sau le elimini din dietă. Este vorba despre cele sănătoase pe care le adăugi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×