Reclamă

Cum poți scăpa de grăsimea abdominală într-un timp scurt. Care sunt recomandările specialiștilor

Grăsimea abdominală sau grăsimea viscerală se acumulează în zona abdomenului și poate deveni extrem de periculoasă pentru sănătatea unei persoane. Spre deosebire de grăsimea subcutanată, cea viscerală acoperă organele din zona abdomenului și duce în timp la probleme grave de sănătate. Descoperă mai multe despre cum poți scăpa de grăsimea abdominală într-un timp scurt.

Publicat: 10 martie 2022, 7:00

Studiile au demonstrat faptul că grăsimea abdominală duce în timp la creșterea riscului de apariție a bolilor de inimă sau a diabetului de tip 2. Grăsimea viscerală poate avea la bază cauze genetice, dar nu numai. Ea se poate acumula din cauza unui stil de viață nesănătos, a stresului sau a alimentației dezorganizate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți scăpa de grăsimea abdominală într-un timp scurt

Grăsimea abdominală poate fi extrem de supărătoare, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere medical. Aceasta poate duce la apariția mai multor probleme de sănătate. De-a lungul timpului specialiștii au încercat să vină cu soluții pentru a ajuta persoanele din lumea întreagă să reducă grăsimea pe care au acumulat-o în zona abdominală.

Exerciții fizice intense

Multe persoane se întreabă cum pot scăpa de grăsimea abdominală într-un timp scurt. Cu toate acestea, puțini sunt cei care aleg să facă ceva în această privință. Când vine vorba de reducerea grăsimii din zona abdominală, lucrurile nu sunt deloc simple. Dr. Kim Harris spune că poți reduce grăsimea abdominală chiar și într-o săptămână, dacă muncești suficient la fizicul tău.

Pentru a scăpa de grăsimea viscerală, acesta recomandă antrenamentele intense combinate cu o dietă echilibrată. Acesta recomandă exerciții de aerobic, alergatul, mersul pe bicicletă, înotul, chiar și săriturile cu coarda pot ajuta într-o anumită măsură. Pentru reducerea grăsimii abdominale se recomandă exerciții de HIIT, adică antrenamentele cu intensitate crescută a exercițiilor repetate într-o perioadă rapidă de timp.

Reclamă

O dietă echilibrată

Dieta este extrem de importantă atunci când te numeri pe lista persoanelor care vor să afle cum poți scăpa de grăsimea abdominală într-un timp scurt. Reducerea grăsimii viscerale este direct influențată de dieta și stilul de viață adoptat. Astfel, Dr. Harris oferă mai multe amănunte despre impactul dietei asupra siluetei tale.

Dr. Harris spune că dieta ta ar trebui să includă băuturi precum ceaiul verde, dar și șase mese care conțin puțin carbohidrați. Mai mult, Dr. Harris sugerează scăderea consumului de sare și zahăr din alimentație. Sarea poate duce la retenția de apă. Un program riguros de exerciții alături de o dietă echilibrată poate duce la arderea grăsimii din zona abdominală mai rapid. Combinația dintre dietă și stil de viață sănătos te poate ajuta să scapi de grăsimea nedorită într-o săptămână, spun specialiștii penru Eat This, Not That!

Reclamă

Consumul de proteine

Dr. Gree, un alt specialist care a abordat de-a lungul timpului subiectele legate de reducerea grăsimii din zona abdominală, a vorbit despre importanța consumului de proteine. Proteinele te pot ajuta să pierzi în greutate și să-ți crești masa musculară.

Totodată oferă senzația de sațietate și te pot opri din a consuma alimente care conțin ingrediente nesănătoase. Dr. Green îi sfătuiește pe pacienții săi să consume cel puțin 50 de g de proteine în fiecare zi. Există nenumărate surse de proteine atât vegetale cât și animale. Cu toate acestea, aportul de proteine trebuie stabilit alături de nutriționist în funcție de organismul și necesitățile fiecărei persoane.

Limitarea carbohidraților din dietă

Lindsey DeSeto, nutriționistă, vine în ajutorul persoanelor care vor să afle cum poți scăpa de grăsimea abdominală într-un timp scurt. Aceasta sugerează reducerea grăsimilor din diete, dar și a carbohidraților rafinați. Lindsey este de părere că oamenii care consumă mai puțin carbohidrați reușesc să reducă mai rapid grăsimea viscerală.

Aceasta sugerează consumul a mai puțin de 100 -150 g de carbohidrați zilnic. Totuși, acest raport trebuie stabilit alături de medicul specialist în funcție de nevoia fiecărui organism. Carbohidrații rafinați pot fi extrem de periculoși pentru organismul uman, cu toate acestea există multe surse naturale care îți pot oferi aportul necesar într-un mod sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×