Studiile au încercat să ateste dacă există o legătură între simptomele accentuate ale infecției cu COVID-19 la pacienții care suferă de obezitate și diabet și zahărul din alimente. Motivul a avut a bază și creșterea tot mai accentuată a numărului de persoane care suferă de obezitate în SUA. Astfel, cei mai mulți specialiști au vrut să afle de ce diabetul și obezitatea îngreunează lupta împotriva unui virus respirator.
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar
Conform celor mai recente studii, virusul SARS CoV-2 poate înrăutăți controlul zahărului din sânge pe termen scurt. Persoanele care suferă de diabet pot ajunge într-o zonă extrem de sensibilă din cauza acestei corelații. Se pare că virusul reușește să se lege de receptorii găsiți pe celulele beta ale pancreasului responsabile cu producerea insulinei.
Glicemia crescută poate să fie cauzată de mai mulți factori. De cele mai multe ori la baza ei stă consumul în exces a alimentelor care conțin zahăr. Specialiștii spun că existența unui cerc vicios în ceea ce privește producerea de insulină și glicemia crescută poate duce la dăunarea vaselor de sânge, moment în care sistemul imunitar se activează pentru a repara celulele vizate.
În timp ce sistemul imunitar se concentrează asupra altor probleme care apar din cauza glicemiei crescute, virușii și bacteriile reușesc să treacă mult mai ușor de bariera de protecție a corpului nostru. Specialiștii spun că zahărul este ingredientul alimentar principal care îți poate afecta sistemul imunitar.
Eliminarea excesului de zahăr din dietă poate să îmbunătățească vizibil sistemul imunitar, scrie publicația CNBC.com.
Care sunt alimentele care conțin zahăr
Zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Deși la prima vedere acesta pare că se găsește doar în produsele dulci, acest lucru nu este complet adevărat. Chiar dacă nu mănânci prea multe bomboane sau prea mult ciocolată, consumul de carbohidrați simpli precum pâinea, pastele, orezul și sucurile îți pot crește fără să-ți dai seama zahărul din sânge.
De cele mai multe ori oamenii uită că zahărul de găsește în produse precum ketchup, sosurile de salată, iaurt, cereale, chiar și în batoanele proteice, scrie publicația HealthLine.com. Specialiștii le recomandă tuturor să-și efectueze setul de analize de bază și să afle în ce stare se află glicemia lor. Zahărul se poate ascunde în mai multe alimente decât am crede.