Reclamă

Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă

Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.

Publicat: 18 ianuarie 2022, 7:47

Studiile au încercat să ateste dacă există o legătură între simptomele accentuate ale infecției cu COVID-19 la pacienții care suferă de obezitate și diabet și zahărul din alimente. Motivul a avut a bază și creșterea tot mai accentuată a numărului de persoane care suferă de obezitate în SUA. Astfel, cei mai mulți specialiști au vrut să afle de ce diabetul și obezitatea îngreunează lupta împotriva unui virus respirator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar

Conform celor mai recente studii, virusul SARS CoV-2 poate înrăutăți controlul zahărului din sânge pe termen scurt. Persoanele care suferă de diabet pot ajunge într-o zonă extrem de sensibilă din cauza acestei corelații. Se pare că virusul reușește să se lege de receptorii găsiți pe celulele beta ale pancreasului responsabile cu producerea insulinei.

Glicemia crescută poate să fie cauzată de mai mulți factori. De cele mai multe ori la baza ei stă consumul în exces a alimentelor care conțin zahăr. Specialiștii spun că existența unui cerc vicios în ceea ce privește producerea de insulină și glicemia crescută poate duce la dăunarea vaselor de sânge, moment în care sistemul imunitar se activează pentru a repara celulele vizate.

În timp ce sistemul imunitar se concentrează asupra altor probleme care apar din cauza glicemiei crescute, virușii și bacteriile reușesc să treacă mult mai ușor de bariera de protecție a corpului nostru. Specialiștii spun că zahărul este ingredientul alimentar principal care îți poate afecta sistemul imunitar.

Eliminarea excesului de zahăr din dietă poate să îmbunătățească vizibil sistemul imunitar, scrie publicația CNBC.com.  

Reclamă

Care sunt alimentele care conțin zahăr

Zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Deși la prima vedere acesta pare că se găsește doar în produsele dulci, acest lucru nu este complet adevărat. Chiar dacă nu mănânci prea multe bomboane sau prea mult ciocolată, consumul de carbohidrați simpli precum pâinea, pastele, orezul și sucurile îți pot crește fără să-ți dai seama zahărul din sânge.

De cele mai multe ori oamenii uită că zahărul de găsește în produse precum ketchup, sosurile de salată, iaurt, cereale, chiar și în batoanele proteice, scrie publicația HealthLine.com. Specialiștii le recomandă tuturor să-și efectueze setul de analize de bază și să afle în ce stare se află glicemia lor. Zahărul se poate ascunde în mai multe alimente decât am crede.

Reclamă

Cum putem limita produsele care conțin zahăr

După efectuarea unor analize și o discuție cu medicul specialist puteți să vă dați seama în ce stadiu vă aflați din punct de vedere al zahărului din sânge. Dacă înregistrați probleme din cauza glicemiei puteți să abordați mai multe obiceiuri sănătoase pentru a vă ține sub control nivelul zahărului din sânge.

Cel mai important lucru este să eliminați produsele care conțin zahăr în mod evident. Sucurile dietetice se numără și ele pe lista de băuturi care vă pot afecta sănătatea. În schimbul alimentelor nesănătoase care nu au o valoare nutritivă semnificativă, puteți opta pentru un cub de ciocolată neagră sau pentru fructe sănătoase.

Desertlul ocazional poate să rămână un deliciu, însă în mod cert dulciurile ar trebui limitate. Un alt lucru extrem de important este citirea etichetelor cu atenție. În acest fel veți putea să aflați ce cantitate de zahăr se află în produsul pe care urmează să-l achiziționați. Un ultim pas este să adăugați mai multe fibre în dieta zilnică. Fibrele ajută la reglarea digestiei și la încetinirea absorției zahărului în fluxul sanguin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×