Kiwi, pâinea de secară, suplimentele cu magneziu și probioticele s-ar afla printre cele mai promițătoare opțiuni în acest caz. Sunt primele alimente care sugerează că problema constipației cronice ar putea fi ameliorată.
Cele mai potrivite alimente împotriva constipației cronice
Constipația afectează aproximativ 16% dintre adulți la nivel global, arată experții într-un nou studiu. Acesta arată că situația ar trebui remediată pe termen lung în condiții cât mai naturale, astfel încât să nu existe probleme majore de sănătate.
Constipația este definită ca mișcarea înceată a intestinelor. Mai precis, dacă ai mai puțin de trei scaune pe săptămână înseamnă că probabil suferi de această afecțiune. Este o problemă digestivă care afectează o lume întreagă. Printre simptome se numără balonarea, durerea abdominală, greață.
Potrivit Colegiului American de Gastroenterologie, constipația cronică afectează aproximativ 2.5 milioane de americani anual. Deși toată lumea poate experimenta această afecțiune, este mult mai comună în cazul femeilor, adulților și celor sedentari.
Experții avertizează că odată ce constipația cronică nu este tratată, poate afecta atât confortul psihic cât și emoțional. Noul ghid recomandă mai multe schimbări în dietă pentru ameliorarea simptomelor sau chiar eliminarea lor după o perioadă mai lungă. De asemenea, îmbunătățirea funcției intestinale este de așteptat.
Printre cele mai recomandate fructe se află kiwi. Odată ce consumi trei fructe de kiwi pe zi, atât cu piele sau decojite, frecvența mișcărilor intestinale va fi diferită. Sunt recomandate de asemenea între 3 până la 8 felii de pâine de secară pe zi. Suplimentele cu magneziu ar trebui să se limiteze la 0.5 – 1.5 grame pe zi, arată cei de la Healthline.com. Astfel se reduce balonarea și se va resimți un confort clar.
Suplimentele cu fribe pot fi introduse gradual pentru a evita disconfortul digestiv. Sunt recomandate aproximativ 10 grame în fiecare zi. Probioticele pot ajuta la o balanță a bacteriilor bune atunci când sunt luate cel puțin 4 săptămâni. Apa cu conținut ridicat de minerale, mai ales cea bogată în magneziu, poate completa o dietă echilibrată. Se recomandă consumul a 0.5 – 1.5 l pe zi.