În interior se ascunde o frișcă ușoară și un miez de castan confiat, iar la bază se regăsește un disc fin de bezea sau aluat sablé. Texturile se îmbină armonios: crocantul bazei, catifelarea cremei de castane și finețea spumei de frișcă, oferind un desert elegant și delicat.
Textura ei catifelată și aspectul sofisticat, asemănător unui munte acoperit de zăpadă, o fac potrivită pentru ocazii speciale de toamnă și iarnă.
Tot din bucătăria franceză îți mai recomandăm să încerci și rețeta delicatelor Canelles de Bordeaux, iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării prăjiturii Mont Blanc.
Prăjitura Mont Blanc – Ingrediente (pentru 6 porții individuale)
Această prăjitură delicioasă și aspectuoasă se compune din trei elemente: baza de bezea, crema de castane și umplutura. Descoperă mai jos care sunt ingredientele necesare acestora.
Pentru baza de bezea:
- 3 albușuri
- 150 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 linguriță zeamă de lămâie.
Pentru crema de castane:
- 300 g pastă de castane îndulcită (sau piure de castane + 80 g zahăr pudră)
- 100 g unt moale
- 2 linguri smântână lichidă (pentru consistență)
- 1 lingură rom brun sau coniac
- 1 linguriță extract de vanilie.