Originea exactă a prăjiturii Opéra este subiect de dezbatere, dar se crede că a fost popularizată în 1955 de patiserul Cyriaque Gavillon, de la celebra cofetărie Dalloyau din Paris. Gavillon și-a dorit să creeze o prăjitură modernă, cu straturi fine, care să permită savurarea tuturor aromelor dintr-o singură mușcătură.
Legenda spune că soția lui Gavillon a fost cea care a botezat prăjitura Opéra, inspirată de eleganța și rafinamentul balerinelor de la Opera din Paris. De atunci, acest desert a devenit un simbol al rafinamentului franțuzesc în cofetărie. Tot din bucătăria franțuzească îți mai recomandăm și o rețetă de prăjiturele denumite Canelles de Bordeaux. Mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru prăjitura Opéra.
Opéra Cake – Ingrediente
Ptăjitura Opéra este formată din patru elemente: un blat cu migdale însiropat cu cafea, o cremă de unt cu cafea, o cremă de ciocolată și o glazură.
Descoperă mai jos ce ingrediente sunt necesare pentru toate elementele prăjiturii.
Blat Joconde (cu migdale)
- 125 g migdale măcinate
- 125 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 3 albușuri
- 30 g zahăr tos
- 35 g făină
- 30 g unt topit
- 1 praf de sare.
Sirop de cafea:
- 120 ml cafea tare (espresso)
- 50 g zahăr
- 1 lingură lichior de cafea (opțional).