Blatul prăjiturii se prepară dintr-un aluat fraged cu multe gălbenușuri și unt. Albușurile se folosesc deasupra blatului, transformate într-o bezea densă cu multe nuci. Între blat și bezeaua cu nuci se adaugă un strat consistent dintr-un gem acrișor și aromat.
Cel mai potrivit gem pentru această delicioasă prăjitură este gemul de caise.
O altă rețetă de prăjitură cu gem de caise, foarte apreciată în toate bucătăriile lumii este rețeta de prăjitură Greta Garbo, întâlnită și sub denumirea de Jerbo sau Gerbeaud. O poți încerca și tu, dar până atunci, testează rețeta prăjiturii Figaro, pe care ți-o oferim detaliată în cele ce urmează.
Prăjitura Figaro – Ingrediente
Pentru că prăjitura se compune din trei straturi, împarte lista de ingrediente în funcție de acestea. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul prăjiturii, umplutură și bezeaua cu nuci.
Pentru aluatul fraged:
- 300 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr
- 6 gălbenușuri (ouă medii)
- 1 vârf cuțit cu sare
- 525 gr făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet.
Pentru bezeaua cu nucă:
- 6 albușuri
- 100 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilat
- 200 gr nucă măcinată fin
- 1 vârf cuțit cu sare.