Foile cu miere ies gustoase și aromate, dar și frumos colorate. Mierea adăugată în compoziție are rolul de a oferi aluaturilor gust, textură și culoare. Poți prepara foile pe tăvi clasice, dreptunghiulare, dar și pe tăvi rotunde, pentru torturi. Cremele le poți prepara după preferințe. Dar, cu cât folosești un contrast de culori între foi și creme, cu atât prăjiturile vor fi mai spectaculoase.
Cea mai populară rețetă de prăjitură în care se folosesc foile cu miere este rețeta de prăjitură Albinița, specifică bucătăriei românești.
Urmărește mai jos rețeta detaliată de foi cu miere coapte pe dosul tăvii, pentru care poți prepara crema preferată.
Foi cu miere pentru prăjituri – Ingrediente
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 3 ouă medii
- 100 ml lapte rece
- 1200 gr de făină albă
- 225 gr zahăr tos
- 225 gr miere
- 1 linguriță cu scorțișoară
- 1 lingură cu bicarbonat de sodiu sau de amoniu
- 1 lingură de oțet
- 1 praf de sare.
Rețeta foilor coapte pe dosul tăvii – Mod de preparare
Primul pas este să aduci pe masa de lucru ingredientele și ustensilele necesare preparării foilor.
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru pregătirea aluatului, pregătește tava de copt și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Aluatul cu miere pentru foile de prăjituri se poate modela imediat după frământare. Nu necesită un timp de relaxare la rece, precum aluatul clasic pentru foi coapte pe dosul tăvii.