Reclamă

Rețetă de curcuma cu miere sau miere de aur. Beneficii pentru sănătate

Folosind doar două ingrediente, poți să-ți prepari un adevărat elixir pentru sănătate, la borcan. Pregătește și tu această rețetă de curcuma cu miere, denumită și miere de aur, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 ianuarie 2024, 6:40

Curcuma se numără printre cele mai populare condimente din bucătăria asiatică. Este foarte apreciată, atât pentru aromă, cât și pentru culoarea galbenă. Conține o substanță activă denumită curcumin. Aceasta este foarte utilă în medicină, având proprietatea de puternic antioxidant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bogată în antioxidanți este și mierea naturală, care are de asemenea multiple proprietăți pentru sănătatea organismului.

Combinate împreună, beneficiile pentru sănătate devin incontestabile și nenumărate. Descoperă și un articol despre beneficiile consumului de miere, precum și ce se întâmplă după ce consumi două lingurițe de miere în fiecare zi.

Reclamă

Rețetă de curcuma cu miere

În continuare, poți urmări rețeta preparării uneia dintre cele mai sănătoase combinații de ingrediente, denumită miere de aur.

Ingrediente

  • 150 gr miere naturală de albine
  • 1 lingură cu vârf de curcuma (turmeric)
  • 1 linguriță rasă de piper negru măcinat (opțional).

Mod de preparare

Despre cum se prepară rețeta acestui elixir pentru sănătate nu sunt foarte multe de detaliat. Nu ai de făcut decât să amesteci bine, într-un borcan, toate ingredientele enumerate în listă. Le amesteci până când obții o compoziție omogenă.

Reclamă

Adăugarea piperului este opțională, însă acesta are proprietatea de a facilita absorbția curcumei de către organism. Piperul oferă un gust picant și mai multe beneficii.

Beneficiile consumului de curcuma cu miere

Amestecul denumit „miere de aur” este considerat de către specialiști un puternic antibiotic natural, care nu provoacă efecte negative asupra florei intestinale, comparativ cu antibioticele clasice. Consumul acestui antibiotic natural este chiar benefic pentru dezvoltarea bacteriilor sănătoase din organism. Constituie și un adjuvant în tratamentul tulburărilor inflamatorii și al diferitelor tipuri de cancer, datorită conținutului ridicat de polifenoli, vitamine și minerale.

Mierea de aur este benefică, în special, pentru a combate stările de răceală și de gripă. De la primele simptome de răceală sau gripă amestecul de ingrediente poate fi consumat după cum urmează:

  • în prima zi se consumă cate 1/2 linguriță la fiecare oră;
  • în a doua zi se consumă câte 1/2 linguriță la fiecare două ore;
  • în ziua a treia se consumă câte 1/2 linguriță de 3 ori pe zi.

După cele trei zile, se mai poate consuma câte o linguriță pe zi, diluată în lapte cald sau în ceai cald timp de alte 5 zile.

Tratamentul cu miere de aur sau curcuma cu miere va avea rezultate optime, dacă amestecul de ingrediente se ține în gură pentru a se topi lent. Nu se va înghiți rapid și nu se consumă apă sau alte lichide imediat după ce acesta a fost ingerat.

În tratamentul preventiv, se poate consuma și câte o jumătate de linguriță în ceai cald, nu fierbinte sau într-un pahar cu apă. Acesta ajută și la digestie, dar stimulează și sistemul imunitar.

De asemenea, consumată cate 1/2 linguriță înainte de masă ajută la ameliorarea problemelor de gât și de plămâni. Consumat în timpul mesei, ajută la digestie, iar după masa pentru colon și rinichi.

Această rețetă de curcuma cu miere nu este recomandată persoanelor cu diabet zaharat și nici celor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare, hemofilie sau hipertensiune.

Descoperă și o rețetă de ghimbir cu lămâie și miere, la borcan, un alt elixir pentru sănătatea organismului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×