Home // Lifestyle // Rețete // Prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone
Prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone
Dacă adori prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii îți oferim o rețetă de prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone. Prăjitura este ideală pentru mesele de sărbători sau pentru anumite evenimente importante.
Prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii se porționează mai bine a doua zi / Shutterstock
Prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii sunt si delicioase și spectaculoase, dar și spornice. Foile de aluat fraged se hidratează după umplerea cu cremă, iar prăjiturile se vor secționa perfect. Avantajul foilor coapte pe dosul tăvii este acela că ies uniforme, iar prăjiturile vor avea un aspect simetric.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Poți umple foile cu orice cremă dorești: de vanilie, lămâie, ciocolată sau caramel. Dar cu cât este mai pronunțat contrastul de culori dintre foi și cremă, cu atât prăjiturile vor arăta mai spectaculos.
Prepară și tu rețeta de prăjitură pe care ți-o oferim mai jos, pentru a-i cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul frumos.
Prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone – Ingrediente
Ai nevoie pentru această prăjitură de două liste de ingrediente, una pentru aluatul fraged cu miere și a doua pentru crema de mascarpone. Ingredientele sunt simple și foarte accesibile.
Prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone – Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului fraged pentru cele șapte foi cu miere. Crema de mascarpone o vei prepara ulterior, după coacerea foilor. Crema se prepară într-un timp relativ scurt.
Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune în ea mierea, scorțișoara și zahărul. Amestecă cu o spatulă, până când toate ingredientele sunt diluate și transformate într-un sos consistent. Lasă sosul să se răcească și ocupă-te de celelalte ingrediente.
Sparge ouăle într-un bol, presară peste ele un praf de sare și amestecă-le. În alt bol mai mic sau un pahar, amestecă bicarbonatul cu oțetul.
Trece făina prin sită direct în bolul de frământare și formează un loc adânc la mijlocul ei. Toarnă acolo sosul de miere, ouăle amestecate și bicarbonatul stins în oțet. Începe să amesteci aceste ingrediente, încorporând și făina din bol. Apoi toarnă și lapte, pentru a potrivi textura aluatului.
Împarte aluatul în șapte părți egale și modelează-le sub formă sferică.
Presară făină pe masă și întinde pe rând fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunile tăvii. Transferă foaia de aluat pe dosul tăvii tapetată cu hârtie de copt. Decupează surplusul de aluat de pe margini, astfel încât foile să iasă drepte. Cu o furculiță înțeapă foile de aluat din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul tratamentului termic.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, lasă-l să se încălzească și coace pe rând cele șapte foi, pentru 4-5 minute fiecare.
Cum prepari crema de mascarpone pentru prăjitură cu foi cu miere
Pune la încălzit într-o crăticioară jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă. Las-o până aproape de punctul de fierbere, apoi stinge focul. Adaugă peste smântâna caldă ciocolata ruptă și amestecă până când se omogenizează compoziția. Adaugă și coaja de lămâie răzuită fin.
Pune restul de smântână pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă mascarponele și amestecă în continuare doar până la omogenizarea compoziției. Apoi încorporează treptat crema de ciocolată albă răcită. Adaugă și un praf de sare și potriviește gustul cremei cu suc de lămâie.
Pentru a monta prăjitura împarte crema în șase părți egale. Umple foile răcite cu straturile de cremă.
Peste ultimul strat de cremă presară firimituri fine, obținute din una dintre foi.
Acoperă delicioasa prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu o folie de prospețime și pune-o la rece de pe o zi pe alta. A doua zi foile vor fi hidratate, iar prăjitura se va porționa frumos.