Este o rețetă de cremă preparată la rece, cu ajutorul mixerului, perfectă și pentru rețetele de tiramisu la pahar sau pentru alte deserturi rapide.
Mascarpone este o cremă de brânză italiană, care se prepară din lapte de vacă pasteurizat. Este obținută prin încălzirea smântânii lichide până aproape de punctul de fierbere și adăugarea unui acid pentru îngroșare. Acidul tartric, acidul citric sau sucul de lămâie sunt cel mai des folosite pentru a îngroșa smântâna.
Este ideală pentru a da consistență cremelor pentru prăjituri și torturi. Cea mai cunoscută cremă în care se folosește brânza mascarpone este crema pentru torturile tiramisu. Vezi aici cum se prepară rețeta clasică de tort Tiramisu, din bucătăria italiană, iar mai jos, urmărește lista de ingrediente și pașii necesari preparării cremei cu cafea.
Cremă de mascarpone cu cafea – Ingrediente
- 250 gr de brânză mascarpone
- 2 linguri de cafea solubilă (ness)
- 2 linguri de apă fierbinte
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 100 gr de zahăr pudră
- 1 praf de sare.
Rețeta cremei de mascarpone cu cafea – Mod de preparare
Începe prin a încălzi apa și a dizolva cafeaua solubilă în ea. Dacă obișnuiești să consumi cafea dimineața, poți înlocui cafeaua solubilă cu o cafea tare, fiartă la filtru sau la espressor. Dar, va trebui să ții cont și de gusturile celor care se vor bucura de crema preparată. Dacă printre ei este cineva care nu consumă cafea, poți pune pudră de cacao în locul cafelei solubile. Procedezi în același mod. Încălzești apa și adaugi pudra de cacao în ea. Mai există și pudra de roșcove, care înlocuiește cu succes pudra de cacao în prăjituri și torturi.
Cum prepari cremă de mascarpone cu cafea
Pentru reușita sigură a cremei, dar și pentru reducerea timpului de preparare, atât brânza mascarpone, cât și smântâna pentru frișcă, se vor folosi reci, abia scoase din frigider. La fel și cafeaua solubilă diluată, se va lăsa să se răcească înainte de folosire.