Reclamă

Tort Dacquoise cu cremă de cafea și ciocolată

Pentru momentele speciale petrecute alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort Dacquoise cu cremă de cafea și ciocolată. Acest desert special, cu gust intens si textură aparte, va fi cu siguranță vedeta meselor tale aniversare.

Publicat: 8 februarie 2022, 6:16

Tortul Dacquoise se prepară din mai multe foi de bezea cu nuci, alune sau migdale, umplute cu diferite tipuri de creme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu este un tort complex, însă necesită mai mult timp de preparare, datorită procesului de coacere a foilor. Este asemănător cu tortul Pavlova, însă foile sunt mai dense și mai crocante deoarece are în compoziție nuc sau alune.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un tort gustos și spectaculos.

Tort Dacquoise – Ingrediente

Pentru reușita sigură a tortului este necesar să alegi ingrediente de calitate. Împarte ingredientele pe categorii, în funcție de pașii de preparare ai tortului. În acest mod îți vei ușura considerabil munca în bucătărie.

Reclamă

Ingrediente pentru 5 foi de bezea cu diametrul de 18 cm:

  • 10 albușuri de ouă medii
  • 350 gr zahăr
  • 350 gr alune de pădure măcinate fin
  • 50 gr pesmet
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • sucul de la 1/2 lămâie.

Pentru crema de cafea:

  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 3 lingurițe ness
  • 150 ml apă fierbinte.
Reclamă

Pentru glazura de ciocolată:

  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 75 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • alune pentru decor.

Tort Dacquoise – Mod de preparare

Începe prepararea tortului cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor pentru cele 5 foi de bezea cu alune. Pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le la temperatura camerei timp de 10-15 minute, pentru a le putea mixa mai bine.

Cum prepari foile de bezea cu alune

Începe cu pregătirea ingredientelor și a ustensilelor de lucru.

Rumenește alunele într-o tigaie antiaderentă, atât cât să-și degaje ușor aromele. Lasă-le să se răcească, apoi macină-le fin și amestecă-le cu pesmetul clasic. Adaugă pesmet pentru ca granulele de alune să se desfacă și textura foilor de bezea să se stabilizeze.

Pe o hârtie de copt, desenează cu creionul 2-3 cercuri cu diametrul de 18 cm. Așază foaia de copt în tavă, cu partea desenată în jos. Pornește cuptorul la 170 de grade Celsius cu ventilație.

Când albușurile s-au relaxat suficient la temperatura camerei, mixează-le până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul, dar și sucul de lămâie. Când bezeaua devine fermă, îndepărtează mixerul și folosește în continuare un tel sau o spatulă. Adaugă treptat și amestecul de alune cu pesmet și amestecă ingredientele folosind mișcări circulare, de jos în sus.

Împarte apoi bezeaua cu alune în cinci părți aproximativ egale. Întinde fiecare parte de bezea cu alune în interiorul cercurilor de pe hârtia de copt.

Coace foile de bezea la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute. Între timp, poți prepara crema.

Vezi mai multe poze din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de asamblare și coacere a foilor de bezea cu alune pentru tort Daquoise
Pentru reușita asamblării foilor de bezea, pe hârtia de copt se desenează cercuri / Profimedia Images

Cum prepari crema de cafea cu mascarpone pentru tort Dacquoise

Pune un ibric cu apă la încălzit și adaugă cafeaua solubilă. Amestecă bine, apoi lasă cafeaua să se răcească.

Pune cantitea de mascarpone în bolul mixerului și adaugă peste acesta un praf de sare și zahărul pudră. Mixează ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Toarnă apoi treptat cafeaua, în timp ce amesteci în continuare ingredientele până la omogenizare. Pune bolul cu crema la rece până când se răcesc și foile de bezea.

Cum prepari glazura de ciocolată și asamblezi tortul Dacquoise

Pune crema de cafea cu mascarpone într-un săculeț de decorare cu dui stelat. Formează aveline de cremă pe marginile foilor de bezea și așază-le una peste alta. Oprește puțină cremă și pentru decor.

Pasul de umplere a foilor de tort cu cremă de cafea
Crema de cafea oferă tortului un gust delicios și o aromă intensă / Profimedia Images

Pentru a prepara glazura de ciocolată pune frișca lichidă într-un vas, la flacăra aragazului și adaugă ciocolata ruptă în ea. Amestecă intens până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Lasă glazura să se tempereze pentru 5 minute, apoi toarn-o peste ultima foaie de bezea și întinde-o uniform. Pune tortul la rece pentru 2-3 ore sau chiar de pe o zi pe alta. Decorează-l cu crema oprită și cu câteva alune, apoi porționează-l și servește-l alături de cei dragi.

Dacă te-am convins să prepari minunatul tort Dacquoise, pentru evenimentul următor îți recomandăm o rețetă de tort egiptean cu nuci caramelizate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Zendaya surprinsă într-o fotografie portret pe covorul roșu de la Met Gala 2025
Divertisment
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Pe covorul roșu de la Met Gala 2025 s-a respecat codul vestimentar și în acest an. Evenimentul a transformat treptele Muzeului Metropolitan de Artă din New York într-un spectacol de eleganță și creativitate, celebrând...
2
O femeie frumoasă într-o rochie albastră și cu baloane în timp ce stă pe o pajiște
Horoscop
Trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor
Acestea sunt cele trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor. Unele semne zodiacale înaintează în vârstă cu multă grație, dar și cu mult farmec. Acești nativi au o frumusețe naturală...
3
Bianca Censori și Kanye West îmbrăcați în negru pe un fundal deschis
Divertisment
Bianca Censori șochează din nou. A apărut sumar îmbrăcată într-un filmuleț în mediul online
Bianca Censori șochează din nou, iar de data aceasta a apărut într-un filmuleț live pe pagina de socializare a cunoscutului Sneako. Modelul în vârstă de 30 de ani și-a schimbat încă o dată coafura....
4
trei dintre membrii familiei britanice la un eveniment special pe un fundal deschis
Familia Regală
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei. Grimasele adorabile ale micuțului, din nou în prim-plan
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei desfășurată pe 5 mai 2025. Alături de părinții săi, Prințul William și Prințesa Kate, precum și de frații săi,...
5
actrițe din Gossip Girl pe platourile de filmare pe un fundal deschis la culoare
Divertisment
Leighton Meester vorbește despre moartea fostei colege de platou, Michelle Trachtenberg. Actrița din Gossip Girl este încă devastată de eveniment
Leighton Meester vorbește despre moartea fostei colege de platou, Michelle Trachtenberg. Vedeta cunoscută pentru rolul din Gossip Girl susține că este încă devastată de tragicul eveniment. Avea aceeași vârstă cu regretata actriță. Deși ambele...
PARTENERI
×