Reclamă

Tort Dacquoise cu cremă de cafea și ciocolată

Pentru momentele speciale petrecute alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort Dacquoise cu cremă de cafea și ciocolată. Acest desert special, cu gust intens si textură aparte, va fi cu siguranță vedeta meselor tale aniversare.

Publicat: 8 februarie 2022, 6:16

Tortul Dacquoise se prepară din mai multe foi de bezea cu nuci, alune sau migdale, umplute cu diferite tipuri de creme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu este un tort complex, însă necesită mai mult timp de preparare, datorită procesului de coacere a foilor. Este asemănător cu tortul Pavlova, însă foile sunt mai dense și mai crocante deoarece are în compoziție nuc sau alune.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un tort gustos și spectaculos.

Tort Dacquoise – Ingrediente

Pentru reușita sigură a tortului este necesar să alegi ingrediente de calitate. Împarte ingredientele pe categorii, în funcție de pașii de preparare ai tortului. În acest mod îți vei ușura considerabil munca în bucătărie.

Reclamă

Ingrediente pentru 5 foi de bezea cu diametrul de 18 cm:

  • 10 albușuri de ouă medii
  • 350 gr zahăr
  • 350 gr alune de pădure măcinate fin
  • 50 gr pesmet
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • sucul de la 1/2 lămâie.

Pentru crema de cafea:

  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 3 lingurițe ness
  • 150 ml apă fierbinte.
Reclamă

Pentru glazura de ciocolată:

  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 75 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • alune pentru decor.

Tort Dacquoise – Mod de preparare

Începe prepararea tortului cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor pentru cele 5 foi de bezea cu alune. Pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le la temperatura camerei timp de 10-15 minute, pentru a le putea mixa mai bine.

Cum prepari foile de bezea cu alune

Începe cu pregătirea ingredientelor și a ustensilelor de lucru.

Rumenește alunele într-o tigaie antiaderentă, atât cât să-și degaje ușor aromele. Lasă-le să se răcească, apoi macină-le fin și amestecă-le cu pesmetul clasic. Adaugă pesmet pentru ca granulele de alune să se desfacă și textura foilor de bezea să se stabilizeze.

Pe o hârtie de copt, desenează cu creionul 2-3 cercuri cu diametrul de 18 cm. Așază foaia de copt în tavă, cu partea desenată în jos. Pornește cuptorul la 170 de grade Celsius cu ventilație.

Când albușurile s-au relaxat suficient la temperatura camerei, mixează-le până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul, dar și sucul de lămâie. Când bezeaua devine fermă, îndepărtează mixerul și folosește în continuare un tel sau o spatulă. Adaugă treptat și amestecul de alune cu pesmet și amestecă ingredientele folosind mișcări circulare, de jos în sus.

Împarte apoi bezeaua cu alune în cinci părți aproximativ egale. Întinde fiecare parte de bezea cu alune în interiorul cercurilor de pe hârtia de copt.

Coace foile de bezea la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute. Între timp, poți prepara crema.

Vezi mai multe poze din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de asamblare și coacere a foilor de bezea cu alune pentru tort Daquoise
Pentru reușita asamblării foilor de bezea, pe hârtia de copt se desenează cercuri / Profimedia Images

Cum prepari crema de cafea cu mascarpone pentru tort Dacquoise

Pune un ibric cu apă la încălzit și adaugă cafeaua solubilă. Amestecă bine, apoi lasă cafeaua să se răcească.

Pune cantitea de mascarpone în bolul mixerului și adaugă peste acesta un praf de sare și zahărul pudră. Mixează ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Toarnă apoi treptat cafeaua, în timp ce amesteci în continuare ingredientele până la omogenizare. Pune bolul cu crema la rece până când se răcesc și foile de bezea.

Cum prepari glazura de ciocolată și asamblezi tortul Dacquoise

Pune crema de cafea cu mascarpone într-un săculeț de decorare cu dui stelat. Formează aveline de cremă pe marginile foilor de bezea și așază-le una peste alta. Oprește puțină cremă și pentru decor.

Pasul de umplere a foilor de tort cu cremă de cafea
Crema de cafea oferă tortului un gust delicios și o aromă intensă / Profimedia Images

Pentru a prepara glazura de ciocolată pune frișca lichidă într-un vas, la flacăra aragazului și adaugă ciocolata ruptă în ea. Amestecă intens până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Lasă glazura să se tempereze pentru 5 minute, apoi toarn-o peste ultima foaie de bezea și întinde-o uniform. Pune tortul la rece pentru 2-3 ore sau chiar de pe o zi pe alta. Decorează-l cu crema oprită și cu câteva alune, apoi porționează-l și servește-l alături de cei dragi.

Dacă te-am convins să prepari minunatul tort Dacquoise, pentru evenimentul următor îți recomandăm o rețetă de tort egiptean cu nuci caramelizate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×