Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez

Dacă ți-ai propus să prepari un tort delicios, pentru momente speciale din viața ta sau a cuiva drag, îți oferim rețeta de tort Sacher. Este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din bucătăria vieneză.

Publicat: 5 ianuarie 2022, 7:39 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 12:35

Tortul se prepară din blaturi umede cu ciocolată, unse între ele cu gem sau marmeladă fină de caise, apoi acoperit cu o cremă delicioasă de ciocolată. Rețeta originală a fost creată de un tânăr ucenic în vârstă de 16 ani, Franz Sacher în anul 1832, la cererea Prințului Klemens Wenzel von Metternich. Acesta își dorea un desert cu gust intens de ciocolată, iar dorința i-a fost satisfăcută de acest tort cu gust excepțional.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un tort delicios din bucătăria austriacă.

Tort Sacher – Ingrediente

Ingredientele pentru acest tort delicios nu sunt nici multe și nici complexe. Sunt ingrediente simple și foarte accesibile, însă este importantă calitatea acestora.

Ingrediente pentru blat umed cu ciocolată:

  • 6 ouă
  • 100 gr zahăr tos
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 gr gem de caise
  • 20 ml lichior fin de portocale.

Ingrediente pentru glazură și decor:

Reclamă
  • 200 gr zahar tos
  • 125 ml apă
  • 200 gr ciocolata amăruie de calitate
  • bezele, fructe, alune sau nuci.

Tort Sacher – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul tehnologic de preparare al tortului, asigură-te că ai adus pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Este important ca anumite ingrediente să fie la temperatura camerei când le vei folosi.

Cum prepari blatul de tort cu ciocolată

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei.

Pune untul în bolul mixerului și lasă-l și pe acesta 15 minute la temperatura camerei.

Topește ciocolata pe baie de aburi sau la microunde și las-o să se tempereze ușor.

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Adaugă peste untul moale zahărul pudră și pornește mixerul. Amestecă bine untul cu zahărul până când capătă cremozitate. Adaugă, pe rând, gălbenușurile, omogenizând compoziția după fiecare adăugare. Încorporează și ciocolata pe care o torni în fir subțire în timp ce amesteci intens.

Mixează cele șase albușuri presărate cu sare până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul tos și mixează în continuare până când obții o bezea fermă. Adaugă bezeaua peste compoziția de ciocolată și încorporeaz-o în aceasta folosind o spatulă. Amestecă compoziția de jos în sus cu mișcări circulare.

La final, trece făina prin sită deasupra comnpoziției pentru blat de tort Sacher. Încorporeaz-o ușor în compoziție, folosind aceleași mișcări circulare, de jos în sus.

Pune hârtie de copt la baza formei de coacere, iar pereții laterali unge-i cu unt și presară puțină făină. Întinde uniform compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Pune forma la cuptor și coace blatul pentru 45-50 de minute.

Lasă blatul să se tempereze în forma de copt pentru 5-6 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar de răcire. Nu îndepărta hârtia de copt decât după răcirea completă.

Cum asamblezi deliciosul tort Sacher

După ce blatul de tort este perfect răcit, secționează-l în trei părți apoximativ egale.

Pune gemul de caise într-un bol, pe baie de aburi și lasă-l să se încălzească până când devine ușor cursiv. Adaugă lichiorul de portocale și trece gemul prin sită pentru a deveni fin.

Unge primul blat de tort cu jumătate din cantitatea de gem, apoi așază peste el a doua parte de blat. Întinde peste aceasta restul de gem și adaugă peste el ultima parte de blat. Lasă tortul astfel asamblat la odihnit 2-3 ore, apoi poți prepara glazura de ciocolată pentru decor.

Cum prepari glazura de ciocolată

Pune o cratiță pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Adaugă în ea zahărul, apa și ciocolata răzuită. Lasă ingredientele să se dilueze amestecând încet până când obții o compoziție omogenă. Toarnă compoziția de ciocolată, ușor temperată, deasupra tortului și las-o să alunece și pe laterale. Cu o paletă de tort, nivelează glazura de ciocolată pe lateralele tortului.

Colaj de poze cu pașii de decorare pentru tort Sacher
Tortul Sacher se poate lăsa simplu, glazurat cu ciocolată sau se poate decora supă imaginația fiecăruia / Profimedia Images

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai tortului Sacher în Galeria FOTO!

Lasă tortul la loc răcoros, dar nu în frigider, pentru cel puțin 2 ore, apoi îl poți porționa. Este un tort absolut delicios pe care, cu siguranță, îl vei repeta. Iar dacă adori torturile cu multă ciocolată, îți recomandăm și rețeta de tort cu cremă de ciocolată și aromă de rom.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Imagine cu harta tuturor semnelor zodiacale, folosite pentru a ilusta horoscopul zilnic.
Horoscop zilnic
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2025. Berbecii sunt mai puternici ca niciodată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2025 spune că este o zi în care îți privești viața cu mai multă luciditate și te gândești tot mai mult la succesul personal. Nu neapărat la succesul pe...
2
familia regală britanică la slujba tradițională de Crăciun
Familia Regală
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis au participat la slujba tradițională de Crăciun alături de Kate Middleton și Prințul William
Familia regală este deseori văzută împreună la evenimente anuale de acest gen. Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis au participat la slujba tradițională de Crăciun alături de Kate Middleton și Prințul William. Cei...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie cu trenă și rerepzintă una dintre zodiile care au noroc în iarna anului 2025
Horoscop
Iarna norocoasă pentru trei zodii. Nativii care vor avea parte de oportunități și succes datorită astrelor
Aceasta este iarna norocoasă pentru trei zodii. Astrele spun că acești nativi vor avea parte de oportunități neașteptate și de succes datorită muncii și eforturilor depuse în ultima perioadă. Ultimul sezon al anului aduce,...
4
Kate Middleton poartă un costum albastru și zâmbește pe un fundal închis la culoare
Familia Regală
Kate Middleton a purtat cea mai mare tiară de până acum la banchetul de stat de la Castelul Windsor. Cum arată rochia pe care a îmbrăcat-o Prințesa de Wales
A avut al treilea moment de acest gen din 2025. Kate Middleton a purtat cea mai mare tiară de până acum la banchetul de stat. A purtat anterior doar patru tiare diferite de când...
5
Kim Cattrall poartă o rochie roșie cu decolteu și păr scurt și ondulat pe un fundal deschis la culoare
Divertisment
Kim Cattrall din Sex and the City s-a căsătorit din nou la 69 de ani. Cum arată partenerul său cu 14 ani mai tânăr
Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară în anul 2016. Kim Cattrall din Sex and the City s-a căsătorit din nou la 69 de ani. Cum arată partenerul său cu 14 ani mai tânăr....
PARTENERI
×