Reclamă

Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez

Dacă ți-ai propus să prepari un tort delicios, pentru momente speciale din viața ta sau a cuiva drag, îți oferim rețeta de tort Sacher. Este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din bucătăria vieneză.

Publicat: 5 ianuarie 2022, 7:39 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 12:35

Tortul se prepară din blaturi umede cu ciocolată, unse între ele cu gem sau marmeladă fină de caise, apoi acoperit cu o cremă delicioasă de ciocolată. Rețeta originală a fost creată de un tânăr ucenic în vârstă de 16 ani, Franz Sacher în anul 1832, la cererea Prințului Klemens Wenzel von Metternich. Acesta își dorea un desert cu gust intens de ciocolată, iar dorința i-a fost satisfăcută de acest tort cu gust excepțional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un tort delicios din bucătăria austriacă.

Tort Sacher – Ingrediente

Ingredientele pentru acest tort delicios nu sunt nici multe și nici complexe. Sunt ingrediente simple și foarte accesibile, însă este importantă calitatea acestora.

Ingrediente pentru blat umed cu ciocolată:

  • 6 ouă
  • 100 gr zahăr tos
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 gr gem de caise
  • 20 ml lichior fin de portocale.

Ingrediente pentru glazură și decor:

Reclamă
  • 200 gr zahar tos
  • 125 ml apă
  • 200 gr ciocolata amăruie de calitate
  • bezele, fructe, alune sau nuci.

Tort Sacher – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul tehnologic de preparare al tortului, asigură-te că ai adus pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Este important ca anumite ingrediente să fie la temperatura camerei când le vei folosi.

Cum prepari blatul de tort cu ciocolată

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei.

Pune untul în bolul mixerului și lasă-l și pe acesta 15 minute la temperatura camerei.

Topește ciocolata pe baie de aburi sau la microunde și las-o să se tempereze ușor.

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Adaugă peste untul moale zahărul pudră și pornește mixerul. Amestecă bine untul cu zahărul până când capătă cremozitate. Adaugă, pe rând, gălbenușurile, omogenizând compoziția după fiecare adăugare. Încorporează și ciocolata pe care o torni în fir subțire în timp ce amesteci intens.

Mixează cele șase albușuri presărate cu sare până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul tos și mixează în continuare până când obții o bezea fermă. Adaugă bezeaua peste compoziția de ciocolată și încorporeaz-o în aceasta folosind o spatulă. Amestecă compoziția de jos în sus cu mișcări circulare.

La final, trece făina prin sită deasupra comnpoziției pentru blat de tort Sacher. Încorporeaz-o ușor în compoziție, folosind aceleași mișcări circulare, de jos în sus.

Pune hârtie de copt la baza formei de coacere, iar pereții laterali unge-i cu unt și presară puțină făină. Întinde uniform compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Pune forma la cuptor și coace blatul pentru 45-50 de minute.

Lasă blatul să se tempereze în forma de copt pentru 5-6 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar de răcire. Nu îndepărta hârtia de copt decât după răcirea completă.

Cum asamblezi deliciosul tort Sacher

După ce blatul de tort este perfect răcit, secționează-l în trei părți apoximativ egale.

Pune gemul de caise într-un bol, pe baie de aburi și lasă-l să se încălzească până când devine ușor cursiv. Adaugă lichiorul de portocale și trece gemul prin sită pentru a deveni fin.

Unge primul blat de tort cu jumătate din cantitatea de gem, apoi așază peste el a doua parte de blat. Întinde peste aceasta restul de gem și adaugă peste el ultima parte de blat. Lasă tortul astfel asamblat la odihnit 2-3 ore, apoi poți prepara glazura de ciocolată pentru decor.

Cum prepari glazura de ciocolată

Pune o cratiță pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Adaugă în ea zahărul, apa și ciocolata răzuită. Lasă ingredientele să se dilueze amestecând încet până când obții o compoziție omogenă. Toarnă compoziția de ciocolată, ușor temperată, deasupra tortului și las-o să alunece și pe laterale. Cu o paletă de tort, nivelează glazura de ciocolată pe lateralele tortului.

Colaj de poze cu pașii de decorare pentru tort Sacher
Tortul Sacher se poate lăsa simplu, glazurat cu ciocolată sau se poate decora supă imaginația fiecăruia / Profimedia Images

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai tortului Sacher în Galeria FOTO!

Lasă tortul la loc răcoros, dar nu în frigider, pentru cel puțin 2 ore, apoi îl poți porționa. Este un tort absolut delicios pe care, cu siguranță, îl vei repeta. Iar dacă adori torturile cu multă ciocolată, îți recomandăm și rețeta de tort cu cremă de ciocolată și aromă de rom.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cara Delevingne într-un top crem la Coachella 2025
Divertisment
Celebrități care au participat la Coachella 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la cel mai așteptat festival muzical
Coachella este unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Statele Unite ale Americii. Mai jos găsești o listă celebrități care au participat la Coachella 2025. Vedetele s-au întrecut și anul acesta în...
2
Gene Hackman într-o scenă din filmul Firma
Știri
Descoperire neașteptată la casa lui Gene Hackman. Poliția a dezvăluit detalii noi despre misterul morții actorului și a soției sale
A avut loc o descoperire neașteptată la casa lui Gene Hackman. Poliția a dezvăluit detalii noi despre misterul morții actorului și a soției sale. Gene Hackman și soția sa, Betsy Arakawa, au fost găsiți fără...
3
O femeie în rochie albă, cu coroniță de flori pe cap, pe un câmp
Horoscop
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Nativii de mai jos sunt printre favoriții astrelor
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Până la finalul acestui anotimp, nativii de mai jos se vor bucura de oportunități sporite. Primăvara anului 2025 este în plină...
4
Mai multe ouă puse la fiert într-o oală, pentru Paște
Lifestyle
Cum fierbi ouăle fără să se spargă: sfaturi care chiar dau rezultate
Ouăle fierte sunt vedetele incontestabile ale mesei de Paște. Le vopsim cu grijă, le ciocnim cu drag și le servim alături de preparatele tradiționale. Dar poate cea mai frecventă problemă în bucătărie, în această...
5
Cara Delevingne surprinsă pe un aeroport cu ochelari de soare
Divertisment
Un model celebru e de nerecunoscut după ce a depășit dependența de substanțe interzise. Cine este vedeta care are „o nouă viață”
Un model celebru de la Hollywood e de nerecunoscut după ce a depășit dependența de substanțe interzise. Vedeta spune că a primit șansa la o nouă viață și că încearcă să-și păstreze obiceiurile sănătoase....
PARTENERI
×