Reclamă

Tartă de post cu gem de caise

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu și delicios, de post, îți oferim o rețetă de tartă de post cu gem de caise. Se prepară simplu, nu necesită ingrediente multe și este foarte gustoasă. Poți opta pentru gemul sau dulceața preferate.

Publicat: 1 decembrie 2021, 7:07 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:34

Aluatul de tartă este ușor de pregătit, din făină, apă și ulei. Este foarte ușor de modelat, chiar dacă are în compoziție ulei și nu unt. Va avea aceeași textură nisipoasă pe care o are un aluat clasic de tartă. Iar pentru umplutură poți apela ci încredere la proviziile din cămară. Un borcan mic de gem sau dulceață este suficient pentru o tartă într-o formă de copt cu diametrul de 24 cm.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert de post pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos.

Tartă de post cu gem de caise – Ingrediente

Dacă borcanul cu gem sau dulceață îți lipsește cumva din cămară, ingredientele pentru aluat sigur stau cuminți pe un raft.

Ingrediente pentru aluatul de tartă:

  • 350 gr făină
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml apă plată sau apă minerală, rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 30 gr zahăr pudră
  • 3 gr praf de copt.
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură și decor:

  • 400 gr gem de caise
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie, pentru decor.

Tartă de post cu gem de caise – Mod de preparare

Reclamă

Începe prin a aduce pe masa din bucătărie ingredientele, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol în care să pregătești aluatul, de un tel, o spatulă sau un mixer de mână. Mai sunt necesare o cană gradată cu care să măsori ingredientele, un sucitor de aluaturi, un cuțit cu lamă zimțată și o furculiță.

Când ai ustensilele pe masă și ingredientele, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și te poți apuca de pregătit aluatul.

Cum pregătești aluatul pentru tarta de post

Pune făina, praful de copt, zahărul pudră și sarea în bol și amestecă-le bine.

Adaugă treptat, uleiul în timp ce amesteci continuu. Vei obține un amestec nisipos. Adaugă treptat și apa, amestecând intens până când aluatul devine și elastic. Dacă mai este nevoie, adaugă puțină apă sau făină, după caz.

Pregătește forma de tartă pe care o ungi la interior cu puțin ulei și presari făină. Presară făină și pe masa de lucru și răstoarnă aluatul.

Rupe din aluat o bucată mică, de aproximativ ¼ din cantitatea totală. Cu ajutorul sucitorului, întinde partea mare de aluat într-o foaie circulară cu diametrul mult mai mare decât al formei de copt.

Cum asamblezi și coci tarta de post cu gem de caise

Rulează aluatul pe sucitor și transferă-l în forma de tartă. Modelează-l cu degetele, astfel încât să îmbrace uniform baza și pereții formei.

Înțeapă baza aluatului de tartă din loc în loc, cu o furculiță. Aceste zone perforate ajută aluatul să nu se deformeze în timpul coacerii. Întinde uniform gemul peste aluat.

Întinde pe masa presărată cu făină și a doua parte de aluat tot într-o foaie circulară. Secționeaz-o în fâșii cu cuțitul sau cu un decupator de pizza. Din aceste fâșii creează un grilaj frumos deasupra gemului.

Pune tarta de post cu gem de caise la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr și porționeaz-o.

Și dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu multă ciocolată, îți oferim o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.

Tartă de post cu gem de caise, porșionată pe o farfurie de desert
Gemul de caise va aroma foarte plăcut tarta de post / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×