Reclamă

Tartă de post cu gem de caise

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu și delicios, de post, îți oferim o rețetă de tartă de post cu gem de caise. Se prepară simplu, nu necesită ingrediente multe și este foarte gustoasă. Poți opta pentru gemul sau dulceața preferate.

Publicat: 1 decembrie 2021, 7:07 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:34

Aluatul de tartă este ușor de pregătit, din făină, apă și ulei. Este foarte ușor de modelat, chiar dacă are în compoziție ulei și nu unt. Va avea aceeași textură nisipoasă pe care o are un aluat clasic de tartă. Iar pentru umplutură poți apela ci încredere la proviziile din cămară. Un borcan mic de gem sau dulceață este suficient pentru o tartă într-o formă de copt cu diametrul de 24 cm.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert de post pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos.

Tartă de post cu gem de caise – Ingrediente

Dacă borcanul cu gem sau dulceață îți lipsește cumva din cămară, ingredientele pentru aluat sigur stau cuminți pe un raft.

Ingrediente pentru aluatul de tartă:

  • 350 gr făină
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml apă plată sau apă minerală, rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 30 gr zahăr pudră
  • 3 gr praf de copt.
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură și decor:

  • 400 gr gem de caise
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie, pentru decor.

Tartă de post cu gem de caise – Mod de preparare

Reclamă

Începe prin a aduce pe masa din bucătărie ingredientele, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol în care să pregătești aluatul, de un tel, o spatulă sau un mixer de mână. Mai sunt necesare o cană gradată cu care să măsori ingredientele, un sucitor de aluaturi, un cuțit cu lamă zimțată și o furculiță.

Când ai ustensilele pe masă și ingredientele, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și te poți apuca de pregătit aluatul.

Cum pregătești aluatul pentru tarta de post

Pune făina, praful de copt, zahărul pudră și sarea în bol și amestecă-le bine.

Adaugă treptat, uleiul în timp ce amesteci continuu. Vei obține un amestec nisipos. Adaugă treptat și apa, amestecând intens până când aluatul devine și elastic. Dacă mai este nevoie, adaugă puțină apă sau făină, după caz.

Pregătește forma de tartă pe care o ungi la interior cu puțin ulei și presari făină. Presară făină și pe masa de lucru și răstoarnă aluatul.

Rupe din aluat o bucată mică, de aproximativ ¼ din cantitatea totală. Cu ajutorul sucitorului, întinde partea mare de aluat într-o foaie circulară cu diametrul mult mai mare decât al formei de copt.

Cum asamblezi și coci tarta de post cu gem de caise

Rulează aluatul pe sucitor și transferă-l în forma de tartă. Modelează-l cu degetele, astfel încât să îmbrace uniform baza și pereții formei.

Înțeapă baza aluatului de tartă din loc în loc, cu o furculiță. Aceste zone perforate ajută aluatul să nu se deformeze în timpul coacerii. Întinde uniform gemul peste aluat.

Întinde pe masa presărată cu făină și a doua parte de aluat tot într-o foaie circulară. Secționeaz-o în fâșii cu cuțitul sau cu un decupator de pizza. Din aceste fâșii creează un grilaj frumos deasupra gemului.

Pune tarta de post cu gem de caise la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr și porționeaz-o.

Și dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu multă ciocolată, îți oferim o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.

Tartă de post cu gem de caise, porșionată pe o farfurie de desert
Gemul de caise va aroma foarte plăcut tarta de post / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×