Dacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu și delicios, de post, îți oferim o rețetă de tartă de post cu gem de caise. Se prepară simplu, nu necesită ingrediente multe și este foarte gustoasă. Poți opta pentru gemul sau dulceața preferate.
Aluatul de tartă este ușor de pregătit, din făină, apă și ulei. Este foarte ușor de modelat, chiar dacă are în compoziție ulei și nu unt. Va avea aceeași textură nisipoasă pe care o are un aluat clasic de tartă. Iar pentru umplutură poți apela ci încredere la proviziile din cămară. Un borcan mic de gem sau dulceață este suficient pentru o tartă într-o formă de copt cu diametrul de 24 cm.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert de post pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos.
Tartă de post cu gem de caise – Ingrediente
Dacă borcanul cu gem sau dulceață îți lipsește cumva din cămară, ingredientele pentru aluat sigur stau cuminți pe un raft.
Începe prin a aduce pe masa din bucătărie ingredientele, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol în care să pregătești aluatul, de un tel, o spatulă sau un mixer de mână. Mai sunt necesare o cană gradată cu care să măsori ingredientele, un sucitor de aluaturi, un cuțit cu lamă zimțată și o furculiță.
Când ai ustensilele pe masă și ingredientele, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și te poți apuca de pregătit aluatul.
Cum pregătești aluatul pentru tarta de post
Pune făina, praful de copt, zahărul pudră și sarea în bol și amestecă-le bine.
Adaugă treptat, uleiul în timp ce amesteci continuu. Vei obține un amestec nisipos. Adaugă treptat și apa, amestecând intens până când aluatul devine și elastic. Dacă mai este nevoie, adaugă puțină apă sau făină, după caz.
Pregătește forma de tartă pe care o ungi la interior cu puțin ulei și presari făină. Presară făină și pe masa de lucru și răstoarnă aluatul.
Rupe din aluat o bucată mică, de aproximativ ¼ din cantitatea totală. Cu ajutorul sucitorului, întinde partea mare de aluat într-o foaie circulară cu diametrul mult mai mare decât al formei de copt.
Cum asamblezi și coci tarta de post cu gem de caise
Rulează aluatul pe sucitor și transferă-l în forma de tartă. Modelează-l cu degetele, astfel încât să îmbrace uniform baza și pereții formei.
Înțeapă baza aluatului de tartă din loc în loc, cu o furculiță. Aceste zone perforate ajută aluatul să nu se deformeze în timpul coacerii. Întinde uniform gemul peste aluat.
Întinde pe masa presărată cu făină și a doua parte de aluat tot într-o foaie circulară. Secționeaz-o în fâșii cu cuțitul sau cu un decupator de pizza. Din aceste fâșii creează un grilaj frumos deasupra gemului.
Pune tarta de post cu gem de caise la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr și porționeaz-o.