Reclamă

Tartă de post cu gem de caise

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu și delicios, de post, îți oferim o rețetă de tartă de post cu gem de caise. Se prepară simplu, nu necesită ingrediente multe și este foarte gustoasă. Poți opta pentru gemul sau dulceața preferate.

Publicat: 1 decembrie 2021, 7:07 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:34

Aluatul de tartă este ușor de pregătit, din făină, apă și ulei. Este foarte ușor de modelat, chiar dacă are în compoziție ulei și nu unt. Va avea aceeași textură nisipoasă pe care o are un aluat clasic de tartă. Iar pentru umplutură poți apela ci încredere la proviziile din cămară. Un borcan mic de gem sau dulceață este suficient pentru o tartă într-o formă de copt cu diametrul de 24 cm.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert de post pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos.

Tartă de post cu gem de caise – Ingrediente

Dacă borcanul cu gem sau dulceață îți lipsește cumva din cămară, ingredientele pentru aluat sigur stau cuminți pe un raft.

Ingrediente pentru aluatul de tartă:

  • 350 gr făină
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml apă plată sau apă minerală, rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 30 gr zahăr pudră
  • 3 gr praf de copt.
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură și decor:

  • 400 gr gem de caise
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie, pentru decor.

Tartă de post cu gem de caise – Mod de preparare

Reclamă

Începe prin a aduce pe masa din bucătărie ingredientele, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol în care să pregătești aluatul, de un tel, o spatulă sau un mixer de mână. Mai sunt necesare o cană gradată cu care să măsori ingredientele, un sucitor de aluaturi, un cuțit cu lamă zimțată și o furculiță.

Când ai ustensilele pe masă și ingredientele, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și te poți apuca de pregătit aluatul.

Cum pregătești aluatul pentru tarta de post

Pune făina, praful de copt, zahărul pudră și sarea în bol și amestecă-le bine.

Adaugă treptat, uleiul în timp ce amesteci continuu. Vei obține un amestec nisipos. Adaugă treptat și apa, amestecând intens până când aluatul devine și elastic. Dacă mai este nevoie, adaugă puțină apă sau făină, după caz.

Pregătește forma de tartă pe care o ungi la interior cu puțin ulei și presari făină. Presară făină și pe masa de lucru și răstoarnă aluatul.

Rupe din aluat o bucată mică, de aproximativ ¼ din cantitatea totală. Cu ajutorul sucitorului, întinde partea mare de aluat într-o foaie circulară cu diametrul mult mai mare decât al formei de copt.

Cum asamblezi și coci tarta de post cu gem de caise

Rulează aluatul pe sucitor și transferă-l în forma de tartă. Modelează-l cu degetele, astfel încât să îmbrace uniform baza și pereții formei.

Înțeapă baza aluatului de tartă din loc în loc, cu o furculiță. Aceste zone perforate ajută aluatul să nu se deformeze în timpul coacerii. Întinde uniform gemul peste aluat.

Întinde pe masa presărată cu făină și a doua parte de aluat tot într-o foaie circulară. Secționeaz-o în fâșii cu cuțitul sau cu un decupator de pizza. Din aceste fâșii creează un grilaj frumos deasupra gemului.

Pune tarta de post cu gem de caise la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr și porționeaz-o.

Și dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu multă ciocolată, îți oferim o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.

Tartă de post cu gem de caise, porșionată pe o farfurie de desert
Gemul de caise va aroma foarte plăcut tarta de post / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×