Reclamă

Prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât să îți inunde bucătăria aroma dovleacului copt cu scorțișoară? Dacă ți-am trezit interesul pentru astfel de arome, îți recomandăm să încerci o rețetă de prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară. Este atât de gustoasă și parfumată încât se va numără cu siguranță printre preferatele familiei tale.

Publicat: 23 noiembrie 2021, 7:41 / Actualizat: 4 octombrie 2022, 14:22

Rețeta prăjiturii de post cu dovleac este simplă și ușoară. La fel de simple sunt și ingredientele care o compun. O parte din ele, cu siguranță stau pe raftul din cămara ta, altele se pot achiziționa de la primul magazin alimentar care îți iese în cale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dovleacul copt oferă un gust bun prăjiturii, o culoare plăcută și o textură densă și umedă. Pudra de scorțișoară adăugată aduce un plus de aromă, dar și potențează culoare preparatului. Îți oferim în continuare lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a găti și tu un desert de post delicios și spectaculos.

Prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară – Ingrediente

  • 300 gr piure de dovleac copt
  • 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară
  • 300 gr făină de grâu
  • 100 gr făină de migdale
  • 125 g zahăr
  • 200 ml lapte de migdale
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • zahăr cu aromă de vanilie, pentru decor.

Rețetă de prăjitură de post cu dovleac – Mod de preparare

Șterge bine dovleacul pe coajă, taie-l în felii grosiere și așază feliile în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Pune tava la cuptor, la 200 de grade Celsius și coace dovleacul până când este bine pătruns și ușor rumenit la suprafață. Apoi, cântărește 300 de grame din miezul dovleacului și transformă-l într-un piure omogen. Amestecă piureul de dovleac cu zahărul, scorțișoara și uleiul până când zahărul este topit, iar compoziția omogenizată.

Reclamă

Dacă dorești să prepari prăjitura într-un mod mai rapid, poți sări peste etapa de coacere a dovleacului. Cureți o felie mare de dovleac, o răzuiești și o caramelizezi într-un vas, la foc mediu, împreună cu zahărul și uleiul. După caramelizare, lasă compoziția la răcit.

Într-un bol, amestecă făina de grâu cu făina de migdale, praful de copt și sarea. Adaugă acest amestec peste compoziția de dovleac și ulei. Omogenizează bine compoziția, apoi toarnă laptele de migdale în fir subțire, în timp ce amesteci intens. Vei obține un aluat consistent, de textura unei smântâni. Lasă aluatul la odihnit și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Îmbracă cu hârtie de copt interiorul unei tăvi de cuptor cu dimensiunile de 23/36 cm. Întinde uniform în tavă aluatul pentru prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară. Pune tava la cuptor și coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Reclamă

Lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi o poți decora cu zahăr și porționa.

Ce poți face cu dovleacul copt, rămas după prepararea prăjiturii

Dacă te întrebi ce poți face cu dovleacul copt după ce ai luat din el cele 300 de grame, îți oferim mai jos câteva idei.

Poți savura dovleacul copt glazurat cu miere, în cel mai clasic mod.

O altă propunere este să prepari din piureul dovleacului copt un smoothie cu lapte de cocos, cu lapte de migdale sau cu lapte de soia.

O supă cremă de dovleac este și ea o alternativă de luat în calcul. Astfel, vei asigura și una dintre mesele principale ale zilei.

În speranța că ți-au fost de folos ideile, dar și rețeta de prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×