Reclamă

Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei

Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.

Publicat: 20 octombrie 2021, 7:17 / Actualizat: 4 octombrie 2022, 14:23

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, însă va trebui să aloci ceva mai mult timp pentru pregătirea elementelor care compun desertul. Aluatul de tartă se prepară simplu din unt cu zahăr, un ou și făină. Iar pentru cremă, pe lângă clasicul dovleac copt, mai ai nevoie de două ouă și lapte condensat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu desertul parfumat al toamnei.

Tartă cu dovleac copt și nuci – Ingrediente

Pentru acest desert ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged de tartă și de ingrediente pentru crema de dovleac. Împarte-le de la început pe categorii, pentru a-ți ușura munca.

Ingrediente pentru aluat de tartă:

  • 300 gr făină
  • 1 ou de mărime medie
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 25-30 gr zahăr pudră
  • un praf de sare
Reclamă

Ingrediente pentru crema de dovleac:

  • 500 gr dovleac copt
  • 400 gr lapte condensat
  • 2 ouă
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 1/4 linguriță pudră de ghimbir
  • 1/4 linguriță pudră de nucșoară
  • un praf de sare
  • nuci pecan și semințe de dovleac, pentru decor

Rețetă de tartă cu dovleac copt și nuci – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea dovleacului. Acesta necesită timp pentru coacere, dar și pentru răcire. În timp ce dovleacul se coace în cuptor, pregătește aluatul fraged pentru tartă.

Cum prepari aluat de tartă

Într-un bol, amestecă făina trecută prin sită, în prealabil, cu sarea și zahărul pudră. Amestecă bine ingredientele și adaugă peste ele untul rece, tăiat în cuburi și oul. Cu vârfurile degetelor amestecă rapid toate ingredientele. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios.

Împachetează aluatul de tartă într-o folie de prospețime si pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Cu 10 minute înainte de expirarea timpului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul pe masa presărată cu făină. Încearcă să-i dai formă circulară mult mai mare decât diametrul formei de copt (aproximativ 32-34 cm).

Transferă aluatul în interiorul formei de tartă. Îmbracă cu aluatul fraged atât baza cât și pereții laterali ai formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra și înțeapă baza aluatului din loc în loc, cu o furculiță.

În interiorul aluatului așază o hârtie de copt și umple-o cu boabe de fasole. Pune forma la cuptor și coace aluatul de tartă la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute. Înlătură hârtia cu boabele de fasole și mai coace aluatul pentru 7-8 minute. În acest fel se va rumeni și la bază.

Colaj de poze cu pașii de preparare a aluatului pentru Tartă cu dovleac și nuci
Pentru a se coace uniform aluatul de tară, se adaugă în interior boabe de fasole / Profimedia Images

Cum prepari crema pentru tartă cu dovleac copt și nuci

În timp ce aluatul de tartă se coace la cuptor, pregătește crema pentru umplerea prăjiturii. Pune dovleacul copt și curățat de coajă în recipientul unui mixer. Adaugă laptele condensat, ouăle, aromele, împreună cu un praf de sare, și amestecă toate aceste ingrediente până se omogenizează.

Toarnă crema de dovleac copt în interiorul aluatului de tartă și mai pune forma de copt pentru12-15 minute, la 150 de grade.

Lasă tarta să se răcească, decoreaz-o după imaginație cu nuci și semințe, apoi o poți porționa.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×