Reclamă

Plăcintă cu dovleac. Rețeta celui mai îndrăgit desert de toamnă

Dacă poftești la un desert simplu, dar extrem de delicios îți recomandăm rețeta celui mai îndrăgit desert de toamnă: Plăcintă cu dovleac.

Publicat: 8 septembrie 2021, 3:11 / Actualizat: 4 octombrie 2022, 14:24

Plăcut aromată și colorată, cu interior cremos și înveliș crocant, plăcinta cu dovleac va fi întotdeauna un desert apreciat și de nerefuzat. Este una dintre cele mai ușoare rețete de desert. Se prepară din foi subțiri de plăcintă, din comerț, umplute cu dovleac plăcintar răzuit și caramelizat. Pentru un plus de aromă, poți opta pentru scorțișoară sau vanilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuși, dacă timpul îți permite și dorești să te aventurezi puțin în bucătărie, îți recomandăm și o rețetă de casă pentru foi subțiri de plăcintă. Atunci când totul este preparat în casă, satisfacția este deplină iar gustul preparatelor va fi desăvârșit. Urmărește mai jos varianta simplă a rețetei, cu lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Rețeta celui mai îndrăgit desert de toamnă – Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg dovleac plăcintar, răzuit
  • 100 gr unt
  • 125 gr zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară, pudră
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Rețetă de plăcintă cu dovleac – Mod de preparare

Începi prin a pregăti dovleacul plăcintar care necesită puțin timp de preparare și de răcire. Taie dovleacul în felii longitudinale, îndepărtează partea interioară cu semințe și curăță coaja. Apoi răzuiește miezul dovleacului folosind răzătoarea cu orificii mari.

Reclamă

Amestecă, într-o cratiță cu bază dublă, răzătura de dovleac cu zahărul și untul tăiat în cuburi mici. Pune cratița la foc mediu și lasă dovleacul răzuit să se caramelizeze, amestecând constant, pentru a nu se arde. Caramelizează dovleacul până când este bine înmuiat și seacă siropul care se formează pe parcurs. Lasă compoziția de dovleac la răcit, timp în care se vor decongela și foile de plăcintă.

Cum asamblezi și coci plăcinta cu dovleac

Când foile de plăcintă sunt decongelate, iar dovleacul răzuit și caramelizat este răcit, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului. Adaugă pudra de scorțișoară peste răzătura de dovleac și amestecă pentru omogenizarea aromei.

Reclamă

Împarte foile de plăcintă în grupuri de câte trei sau patru foi. Unge bine foile de plăcintă, astfel grupate cu unt și așază-le una peste alta. Împarte și compoziția de dovleac în funcție de câte grupuri de foi ai format. La câte unul din capetele foilor de plăcintă grupate întinde o fâșie din dovleacul răzuit.

Rulează foile de plăcintă pornind de la capetele cu dovleac. Pune rulourile astfel formate în tava tapetată cu hârtie de copt. Crestează-le ușor din loc în loc, pentru a delimita porțiile de plăcintă cu dovleac. Unge aluatul deasupra cu puțin unt moale, sau chiar unt topit.

Colaj de poze cu pasul de asamblare a plăcintei cu dovleac
Plăcinta cu dovleac se porționează înainte de coacere / Rețetefeldefel.ro

Dă tava la cuptor și coace plăcinta pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și servește-o cu poftă alături de cei dragi.

Spor și poftă bună!

Dacă ți-am stârnit pofta de deserturi delicioase de toamnă, îți mai recomandăm și o rețetă de prăjitură pufoasă cu prune. Este delicioasă, simplu de preparat și foarte aspectuoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×