Reclamă

Brioșe cu dovleac. Desert de toamnă aromat și colorat

Pentru porția de desert dintr-un weekend petrecut cu cei dragi, îți oferim o minunată rețetă de brioșe cu dovleac. Este un desert de toamnă aromat și colorat, perfect pentru zilele de toamnă ruginie.

Publicat: 27 septembrie 2021, 7:13 / Actualizat: 16 ianuarie 2024, 15:00

Este perioada când tarabele piețelor abundă de dovleci plăcintari de diferite feluri, ce te atrag atât pentru gustul lor aromat cât și cu nuanța și forma plăcută. Tot acum este și perioada când pervazurile geamurilor de la case sunt decorate cu dovleci de toate formele, în spiritul toamnei bogate și frumos colorate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar este și perioada când bucătăriile abundă de aromele plăcintelor, tartelor și diverselor deserturi cu dovleac. Îți oferim mai jos rețeta unui astfel de desert, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu gustul lui.

Brioșe cu dovleac – Ingrediente

  • 4 ouă medii;
  • 100 gr zahăr brun;
  • 100 gr nucă măcinată grosier;
  • 200 gr făină;
  • 100 ml ulei;
  • 300 gr dovleac plăcintar, răzuit;
  • 1 praf de sare;
  • 5 gr praf de copt;
  • 1/2 linguriță de scorțișoară;
  • zahăr pudră și zahăr tos pentru decor.

Rețetă de brioșe cu dovleac – Mod de preparare

Începi prin a pregăti ingredientele necesare minunatului desert de toamnă aromat și colorat.

Reclamă

Curăță dovleacul și dă-l pe răzătoarea mare. Adaugă-l mai apoi într-un vas cu pereți dubli și amestecă-l cu jumătate din cantitatea de zahăr. Pune vasul la foc mic și caramelizează dovleacul până când se pătrunde bine, amestecând constant în el. La final, adaugă scorțișoara și lasă compoziția de dovleac plăcintar să se răcească.

Între timp, te poți ocupa de restul ingredientelor. Macină miezul de nucă, dar nu foarte fin și separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până se răcește dovleacul.

Când compoziția de dovleac este răcită, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Reclamă

Cum prepari compoziția brioșelor cu dovleac

Mixează albușurile până când devin spumoase și cristaline. Adaugă treptat zahărul, mixând în continuare până se formează o bezea fermă. Peste dovleacul caramelizat și răcit adaugă, pe rând, gălbenușurile și uleiul și omogenizează bine compoziția. Încorporează treptat folosind o spatulă bezeaua de albușuri în compoziția de gălbenușuri cu dovleac. Trece făina amestecată cu praful de copt prin sită și adaug-o lingură cu lingură în compoziția pentru brioșe de dovleac. La final adaugă și nuca măcinată și omogenizează ușor compoziția.

Unge formele de brioșe cu ulei sau pune hârtiuțe speciale de brioșe în ele. Umple aproximativ 3/4 din capacitatea lor cu compoziția de brioșe și pune-le la cuptor. Coace brioșele cu dovleac pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos la suprafață. Apoi lasă-le să se răcească mai întâi în tava de copt.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Tavă cu brioșele cu dovleac după coacere
După coacere, brioșele se lasă la răcit în tava de copt / Shutterstock

Datorită dovleacului din compoziție la acest desert nu se va aplica metoda scobitorii pentru a testa coacerea. Textura brioșelor va fi ușor umedă după coacere.

Pentru un aspect frumos, unge brioșele cu puțină apă și presară zahăr tos. Spor la preparat brioșele cu dovleac și poftă bună la savurat!

Și, dacă ți-am stârnit pofta de deserturi cu dovleac, îți mai oferim o rețetă de plăcintă cu dovleac copt, simplă și delicioasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×