Reclamă

Brioșe cu dovleac. Desert de toamnă aromat și colorat

Pentru porția de desert dintr-un weekend petrecut cu cei dragi, îți oferim o minunată rețetă de brioșe cu dovleac. Este un desert de toamnă aromat și colorat, perfect pentru zilele de toamnă ruginie.

Publicat: 27 septembrie 2021, 7:13 / Actualizat: 16 ianuarie 2024, 15:00

Este perioada când tarabele piețelor abundă de dovleci plăcintari de diferite feluri, ce te atrag atât pentru gustul lor aromat cât și cu nuanța și forma plăcută. Tot acum este și perioada când pervazurile geamurilor de la case sunt decorate cu dovleci de toate formele, în spiritul toamnei bogate și frumos colorate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar este și perioada când bucătăriile abundă de aromele plăcintelor, tartelor și diverselor deserturi cu dovleac. Îți oferim mai jos rețeta unui astfel de desert, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu gustul lui.

Brioșe cu dovleac – Ingrediente

  • 4 ouă medii;
  • 100 gr zahăr brun;
  • 100 gr nucă măcinată grosier;
  • 200 gr făină;
  • 100 ml ulei;
  • 300 gr dovleac plăcintar, răzuit;
  • 1 praf de sare;
  • 5 gr praf de copt;
  • 1/2 linguriță de scorțișoară;
  • zahăr pudră și zahăr tos pentru decor.

Rețetă de brioșe cu dovleac – Mod de preparare

Începi prin a pregăti ingredientele necesare minunatului desert de toamnă aromat și colorat.

Reclamă

Curăță dovleacul și dă-l pe răzătoarea mare. Adaugă-l mai apoi într-un vas cu pereți dubli și amestecă-l cu jumătate din cantitatea de zahăr. Pune vasul la foc mic și caramelizează dovleacul până când se pătrunde bine, amestecând constant în el. La final, adaugă scorțișoara și lasă compoziția de dovleac plăcintar să se răcească.

Între timp, te poți ocupa de restul ingredientelor. Macină miezul de nucă, dar nu foarte fin și separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până se răcește dovleacul.

Când compoziția de dovleac este răcită, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Reclamă

Cum prepari compoziția brioșelor cu dovleac

Mixează albușurile până când devin spumoase și cristaline. Adaugă treptat zahărul, mixând în continuare până se formează o bezea fermă. Peste dovleacul caramelizat și răcit adaugă, pe rând, gălbenușurile și uleiul și omogenizează bine compoziția. Încorporează treptat folosind o spatulă bezeaua de albușuri în compoziția de gălbenușuri cu dovleac. Trece făina amestecată cu praful de copt prin sită și adaug-o lingură cu lingură în compoziția pentru brioșe de dovleac. La final adaugă și nuca măcinată și omogenizează ușor compoziția.

Unge formele de brioșe cu ulei sau pune hârtiuțe speciale de brioșe în ele. Umple aproximativ 3/4 din capacitatea lor cu compoziția de brioșe și pune-le la cuptor. Coace brioșele cu dovleac pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos la suprafață. Apoi lasă-le să se răcească mai întâi în tava de copt.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Tavă cu brioșele cu dovleac după coacere
După coacere, brioșele se lasă la răcit în tava de copt / Shutterstock

Datorită dovleacului din compoziție la acest desert nu se va aplica metoda scobitorii pentru a testa coacerea. Textura brioșelor va fi ușor umedă după coacere.

Pentru un aspect frumos, unge brioșele cu puțină apă și presară zahăr tos. Spor la preparat brioșele cu dovleac și poftă bună la savurat!

Și, dacă ți-am stârnit pofta de deserturi cu dovleac, îți mai oferim o rețetă de plăcintă cu dovleac copt, simplă și delicioasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×