Reclamă

Plăcintă americană cu mere. Un desert delicios și spectaculos

Chiar dacă avem și noi rețete românești de plăcintă cu mere, merită să încerci și rețeta de plăcintă americană cu mere, pentru că este mai specială și foarte îndrăgită. Ceea ce o scoate în evidență față de plăcintele clasice, este aspectul de deasupra, sub formă de grilaj, dar și umplutura bogată de mere amestecate cu un sos gustos de unt.

Publicat: 17 septembrie 2021, 7:16 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:22

Merele sunt fructele cele mai populare și cele mai utilizate în rețetele culinare de deserturi. Sunt gustoase, se găsesc tot timpul anului pe piață și poți face din ele de la plăcinte, tarte, gem și dulceață, dar și diferite torturi și prăjituri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara una dintre cele mai îndrăgite rețete de desert tradițional american.

Plăcintă americană cu mere – Ingrediente

Pentru a prepara această spectaculoasă plăcintă cu mere ai nevoie de câteva ingrediente pentru aluat, de mere, dar și de câteva ingrediente pentru un sos care va da consistență umpluturii.

Ingrediente pentru aluat de plăcintă:

  • 300 gr făină
  • 50 gr zahăr pudră
  • Un vârf de cuțit cu sare
  • 225 gr unt rece
  • 2-3 linguri de apă rece
Reclamă

Ingrediente pentru sos:

  • 100 gr unt
  • 30 gr făină
  • 50 gr apă
  • 150 gr zahăr

Ingrediente pentru umplutura de mere:

Reclamă
  • 2 kg de mere
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 gr pudră de scorțișoară
  • zahăr brun pentru decor

Rețetă de plăcintă americană cu mere – Mod de preparare

Ca la orice desert ce necesită un aluat la bază, se începe cu pregătirea aluatului. După frământare, acesta trebuie să stea minimum 30 de minute la rece, în frigider.

Cum se prepară aluatul de plăcinta americană

Într-un vas, amestecă făina, sarea, zahărul pudră. Taie rapid untul foarte rece în cuburi mici și adaugă-l în vas. Cu vârfurile degetelor amestecă untul cu celelalte ingredient până când obții un aluat nisipos. Adaugă câte puțină apă rece și frământă aluatul până când devine compact. Împarte aluatul de plăcintă în două părți, dar nu egale. Dă-le forme sferice, împachetează-le în folie de prospețime și pune-le la frigider pentru 2 ore.

Între timp, spală merele, șterge-le și feliază-le subțire. Nu este necesar să le decojești. Pune feliile de mere în apă rece cu suc de lămâie pentru a nu oxida.

Cu 15 minute înainte de a scoate aluaturile de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește sosul pe bază de unt.

Cum pregătești sosul pentru plăcintă americană cu mere

Pune untul la topit într-o tigaie încăpătoare. Amestecă pentru a nu se arde, iar când este complet topit, adaugă făina. Amestecă intens până când făina absoarbe tot untul, apoi adaugă zahărul și când acesta este topit, adaugă, treptat, apă fierbinte. Vei obține un sos ușor omogen, pe care îl lași să se odihnească cât tu modelezi aluatul.

Când ai toate elementele pregătite, poți asambla plăcinta și o poți introduce în cuptor.

Cum se asamblează plăcinta cu mere din bucătăria americană

Pune feliile de mere la scurs într-o sită, apoi presară peste ele pudră de scorțișoară și amestecă-le bine.

Presară făină pe masa de lucru și întinde partea mai mare de aluat, într-o foaie circulară. Transferă foaia într-o formă de copt rotundă, cu diametrul de aproximativ 30 cm. Îmbracă bine pereții formei de copt cu aluatul, presându-l cu degetele. Pune în interior umplutura de mere și toarnă sosul de unt peste ele. Oprește puțin sos pentru a unge aluatul cu el, la final de asamblare.

Întinde partea mică de aluat pe masa presărată cu făină tot într-o foaie circulară. Decupează fâșii din el și asamblează-le deasupra merelor sub formă de grilaj. Cu un cuțit, taie surplusul de aluat de pe margini. Unge aluatul pe deasupra cu sosul oprit, folosind o pensulă de bucătărie și presară zahăr pe deasupra.

Colaj de poze cu pașii de asamblare a plăcintei americane cu mere
Interesant la plăcinta americană cu mere este sosul de unt și aspectul plăcintei / Profimedia Images

Coace delicioasa plăcintă americană cu mere pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească înainte de a o porționa. Mai apoi, o poți servi cu poftă alături de cei dragi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×