Reclamă

Ștrudel cu mere. Rețeta simplă pentru un desert savuros

Pentru momentele de răsfăț în familie, prepară o rețetă de ștrudel cu mere, simplă și ușoară, cu ingrediente puține și mereu la îndemână.

Publicat: 10 septembrie 2021, 7:38 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:22

Pentru această rețetă simplă de desert savuros nu trebuie decât să pregătești merele și un aluat foietaj. Iar dacă timpul nu-ți permite să pregătești aluatul, poți opta pentru aluat foietaj din comerț. Merele le poți tăia în cuburi mici, sau le poți da pe răzătoarea mare. Le caramelizezi ușor cu zahăr și unt apoi le aromatizezi cu scorțișoară, sau vanilie. Indiferent de aroma aleasă ștrudelul cu mere este foarte delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea celui mai simplu desert cu mere.

Ștrudel cu mere – Ingrediente

Ai nevoie pentru acest desert de două tipuri de ingrediente: ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutura de mere.

Ingrediente pentru aluat de ștrudel:

  • 350 g făină
  • 1 ou
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 150 ml apă minerală
  • 1 praf sare
  • 1 praf bicarbonat de sodiu
  • Pentru uns aluatul:
  • 150 g unt
  • 100 g făină
Reclamă

Ingrediente pentru umplutura de mere:

  • 1 kg mere ușor acrișoare
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 150 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 50 gr unt
  • 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară
  • 50 gr stafide

Rețetă de ștrudel cu mere – Mod de preparare

Reclamă

Chiar dacă găsești o varietate de aluaturi fragede, sau aluat foietaj, în comerț, nu uita că aluatul preparat în casă este mult mai sănătos

Cum pregătești aluat foietaj de casă

Trece făina prin sită, într-un vas încăpător și pune la mijlocul ei oul, un praf de sare, un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu și untul tăiat în cuburi. Amestecă ingredientele cu vârful degetelor, sau cu mixerul în timp ce torni, treptat, apa minerală. Vei obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

Pentru compoziția de uns aluatul, topește untul și lasă-l să se tempereze, dar nu să se răcească de tot. Adaugă făina amestecând intens până se omogenizează compoziția. Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire. Unge jumătate din foaia de aluat cu jumătate din compoziția de unt amestecat cu făină. Adu jumătatea de foaie neunsă peste jumătatea unsă, folosind sucitorul de aluaturi.

Rulează pe sucitor marginea aluatului neuns și o aduci peste marginea unsă, presând bine marginile. Unge iar jumătate din aluatul împachetat cu jumătate din cantitatea de făină cu unt rămasă. Procedezi la fel aducând partea neunsă peste cea unsă și mai faci odată operațiunea. În total, împachetezi aluatul de trei ori. Acoperă pachetul de aluat cu folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 30 de minute. Între timp, te ocupi de umplutura ștrudelului.

Cum pregătești umplutura pentru ștrudel cu mere

Spală bine merele, curăță-le de coajă și cotoare și taie-le în cuburi micuțe. Stropește-le cu puțin suc de lămâie pentru a nu oxida. Pune zahărul la caramelizat, într-un vas cu pereți dubli. Adaugă și untul și amestecă până când sunt topite ingredientele Adaugă cuburile de mere și amestecă-le ușor pentru a se carameliza uniform. Lasă-le 7-8 minute, doar până își schimbă culoarea. Adaugă și stafidele clătite cu apă rece și scurse și lasă totul la răcit.

Cum asamblezi și coci ștrudelul cu mere

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în două părți aproximativ egale. Întinde cele două părți de aluat pe masa presărată cu făină, în două foi dreptunghiulare. Peste compoziția de mere răcită, adaugă scorțișoara și zahărul vanilinat. Împarte compoziția în două părți egale pe care le întinzi la câte unul din capetele foilor de aluat. Apoi rulezi foile cu merele la interior.

Poză cu pasul de asamblare a ștrudelului cu mere
Umplutura de mere cu stafide se rulează în interiorul aluatului / Shutterstock

Transferi rulourile în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Crestează rulourile de aluat deasupra, din loc în loc și dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă deliciosul ștrudel cu mere să se răcească și poți presăra deasupra lui zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Porție de ștrudel cu mere pe o farfurie gri
Ștrudelul se porționează după răcire și se decorează cu zahăr pudră / Shutterstock

Poți opta pentru a servi ștrudelul glazurat cu sos caramel.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×