Reclamă

Prăjiturele de post cu mere și scorțișoară

Prăjiturelele de post cu mere și scorțișoară reprezintă unul dintre cele mai la îndemână deserturi pe care le poți pregăti în perioadele în care postești. Dacă ai chef de ceva dulce, îți recomandăm rețeta de prăjiturele de post cu mere și scorțișoară.

Publicat: 14 iulie 2021, 7:53 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:19

Merele sunt niște fructe extrem de populare. Acestea sun bogate în antioxidanți, vitamine, fibre și mulți alți nutrienți. Merele ar conține o serie de compuși naturali care ar ajuta la combaterea cancerului. Potrivit studiilor, consumul de mere ar fi legat de un risc mai scăzut de cancer.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Merele conțin, de asemenea, cantități, mici, de vitamine și minerale, precum vitamina C și potasiu. Un măr de dimensiune medie îți conferă peste 3% din valoarea zilnică necesară de vitamina C și potasiu. Acest fruct conține, de asemenea, vitamina K, vitamina B6.

Prăjiturele de post cu mere și scorțișoară – Ingrediente

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1,5 kilograme de mere zemoase
  • 370 grame de făină
  • 200 grame de griș
  • 230 grame de zahăr
  • 100 mililitri de ulei
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară

Prăjiturele de post cu mere și scorțișoară – Mod de preparare

Reclamă

Poți începe prin a amesteca într-un vas făina, grișul, zahărul, praful de copt, și după gust, un praf de sare.

Speli apoi merele, le cureți și le dai pe răzătoare. Amesteci merele cu ulei și scorțișoară.

Urmează pregătirea unei tăvi de 22X30 cm, pe care pui hârtia de copt. Adaugi apoi în tavă un prim strat din compoziția uscată, peste care așezi compoziția uleioasă cu mere, urmează apoi un alt strat din compoziția uscată și ce a mai rămas din cea de mere.

Reclamă

La final, nivelezi prăjitura presând ușor cu o lingură. Prăjitura se va coace pentru 40-50 de minute la 180-200 °C.

Atunci când o scoți din cuptor ar fi indicat să desprinzi bucățelele de măr ce s-au lipit de margina tăvii cu un cuțit. Lași totul la răcit și servești cu poftă.

Beneficiile scorțișoarei

Prăjitura de post cu mere și scorțișoară nu ar fi la fel fără acest condiment delicios. Scorțișoara este apreciată nu numai pentru gustul său, ci și pentru proprietățile sale medicinale.

Scorțișoara este un condiment ce provine din scoarța copacilor cunoscuți sub numele de „Cinnamomum”. Aceasta este folosită încă din Egiptul Antic, fiind în acele timpuri un condiment oferit în dar capetelor regești.

Antioxidanții scorțișoarei îți protejează corpul de daunele cauzate de radicalii liberi. Scorțișoara conține polifenoli, niște antioxidanți puternici. În cadrul unui studiu citat de Healthline, în care s-a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara a fost declarată cea mai puternică dintre condimentele analizate.

Scorțișoara reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta boli de inimă, cea mai frecventă cauză mondială de deces prematur. În cazul persoanelor cu diabet de tip II, aproximativ jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi s-a dovedit a avea efecte benefice pentru organismul uman.

Având în vedere beneficiile scorțișoarei, nu ezita să o folosești în preparatele tale culinare cât de des poți. În cazul în care dorești să testezi mai multe delicii de post, încearcă și rețeta noastră de cozonac cu nucă, stafide și cacao.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×