Merele sunt niște fructe extrem de populare. Acestea sun bogate în antioxidanți, vitamine, fibre și mulți alți nutrienți. Merele ar conține o serie de compuși naturali care ar ajuta la combaterea cancerului. Potrivit studiilor, consumul de mere ar fi legat de un risc mai scăzut de cancer.
Merele conțin, de asemenea, cantități, mici, de vitamine și minerale, precum vitamina C și potasiu. Un măr de dimensiune medie îți conferă peste 3% din valoarea zilnică necesară de vitamina C și potasiu. Acest fruct conține, de asemenea, vitamina K, vitamina B6.
Prăjiturele de post cu mere și scorțișoară – Ingrediente
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1,5 kilograme de mere zemoase
- 370 grame de făină
- 200 grame de griș
- 230 grame de zahăr
- 100 mililitri de ulei
- 1 lingură de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
Prăjiturele de post cu mere și scorțișoară – Mod de preparare
Poți începe prin a amesteca într-un vas făina, grișul, zahărul, praful de copt, și după gust, un praf de sare.
Speli apoi merele, le cureți și le dai pe răzătoare. Amesteci merele cu ulei și scorțișoară.
Urmează pregătirea unei tăvi de 22X30 cm, pe care pui hârtia de copt. Adaugi apoi în tavă un prim strat din compoziția uscată, peste care așezi compoziția uleioasă cu mere, urmează apoi un alt strat din compoziția uscată și ce a mai rămas din cea de mere.