Reclamă

Negresă vegană din doar două ingrediente

Această rețetă nu conține făină, unt, ouă, nici zahăr rafinat. Este ușor de făcut și poate fi o gustare sănătoasă care să îți satisfacă pofta de dulce. Este greu de crezut că poți pregăti o negresă vegană din doar două ingrediente.

Publicat: 21 aprilie 2021, 16:45 / Actualizat: 4 noiembrie 2021, 16:38

Unul dintre ingredientele surpriză este banana. Nu te-ai fi așteptat, nu? Dar banana este adeseori folosită ca înlocuitor al ouălor în unele produse de post.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Negresă vegană din doar două ingrediente

Cel de-al doilea ingredient al acestei rețete simple este pudra de cacao. Aceasta este folosită în locul făinii în „prăjiturile de ciocolată fără făină”. Atunci când aceste două ingrediente sunt amestecate și apoi coapte, ele se transformă într-o delicioasă negresă.

Prăjitura va avea un gust intens de ciocolată cu banane. În ceea ce privește textura, ea poate fi comparată cu cea a unei „brownie” americane, sub-coapte. Aluatul se va coace suficient pentru a fi tăiat, ca în cazul unei prăjituri cu făină. Dacă vrei ca această negresă să fie cât mai sănătoasă, poți renunța la glazură.

Negresă vegană – Ingrediente

  • 4 banane mari, coapte bine
  • 6 linguri de praf de cacao neînndulcit
  • Pentru glazură (opțional)
  • 2 linguri de ulei de cocos topit
  • 32 g praf de cacao
  • 2 linguri de sirop de arțar
Reclamă

Negresă vegană – Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 177° Celsius. Acoperă între timp o tavă de copt de 20×10 cm cu hârtie de copt.

Paează bananele cu furculița până când acestea capătă consistența unui piure. Poți zdrobi manual cu o furculiță sau poți folosi un blender ori robot de bucătărie. Adaugi apoi praful de cacao până se formează o compoziție omogenă.

Reclamă

Se toarnă aluatul în tava pregătită de dinainte. Folosește o spatulă pentru a întinde uniform compoziția.

Negresa se coace pentru aproximativ 20-25 de minute. Vei ști că este coaptă atunci când suprafața acesteia este uscată și de culoare închisă. Dacă apeși ușor cu degetul pe suprafața negresei, ar trebui să simți că partea superioară este fermă, dar interiorul este încă moale. Lasă negresa să se răcească. Apoi pune-o la frigider pentru 1-2 ore, până când negresa este suficient de fermă pentru a fi tăiată.

Cum se prepară glazura

Pentru a face glazura, adaugă uleiul de cocos și pudra de cacao într-un castron. Amestecă ingredientele până când se omogenizează. Amestecul ar trebui să arate precum ciocolata topită.

Adaugă apoi siropul de arțar. Nu adăuga siropul de arțar decât la final. Acesta îngroașă amestecul, iar dacă este adăugat la înceut împreună cu celelalte ingredient va fi foarte dificil de amestecat. Amestecă bine și întinde glazura pe suprafața negresei.

Sfaturi de luat în calcul

Nu renunța la refrigerarea negresei. Dacă nu stă la frigider, negresa va arăta ca o budincă groasă Odată îngrețată, amestecul va fi stabil și poate fi lăsat apoi câteva ore la temperature camerei.

Păstrează apoi prăjiturile în frigider.

Această rețetă are un conținut scăzut de zahăr, de aceea nu este super dulce. Poți gusta aluatul înainte de a-l coace și dacă dorești să fie mai dulce poți adăuga sirop de arțar sau chips-uri de ciocolată. Înainte de a face asta consultă beneficiile pe care le poți avea datorită consumului de ciocolată.

Exteriorul negresei va fi foarte închi la culoare după ce s-a copt. Este normal.

Nu coace compoziția într-o tavă mai mare deoarece negresa va fi foarte subțire. Dacă nu ai o tavă de dimensiunile recomandate, poți ajusta cantitatea de ingrediente, recomandă kirbiecravings.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×