Unul dintre ingredientele surpriză este banana. Nu te-ai fi așteptat, nu? Dar banana este adeseori folosită ca înlocuitor al ouălor în unele produse de post.
Negresă vegană din doar două ingrediente
Cel de-al doilea ingredient al acestei rețete simple este pudra de cacao. Aceasta este folosită în locul făinii în „prăjiturile de ciocolată fără făină”. Atunci când aceste două ingrediente sunt amestecate și apoi coapte, ele se transformă într-o delicioasă negresă.
Prăjitura va avea un gust intens de ciocolată cu banane. În ceea ce privește textura, ea poate fi comparată cu cea a unei „brownie” americane, sub-coapte. Aluatul se va coace suficient pentru a fi tăiat, ca în cazul unei prăjituri cu făină. Dacă vrei ca această negresă să fie cât mai sănătoasă, poți renunța la glazură.
Negresă vegană – Ingrediente
- 4 banane mari, coapte bine
- 6 linguri de praf de cacao neînndulcit
- Pentru glazură (opțional)
- 2 linguri de ulei de cocos topit
- 32 g praf de cacao
- 2 linguri de sirop de arțar
Negresă vegană – Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 177° Celsius. Acoperă între timp o tavă de copt de 20×10 cm cu hârtie de copt.
Paează bananele cu furculița până când acestea capătă consistența unui piure. Poți zdrobi manual cu o furculiță sau poți folosi un blender ori robot de bucătărie. Adaugi apoi praful de cacao până se formează o compoziție omogenă.