Reclamă

Negresă vegană din doar două ingrediente

Această rețetă nu conține făină, unt, ouă, nici zahăr rafinat. Este ușor de făcut și poate fi o gustare sănătoasă care să îți satisfacă pofta de dulce. Este greu de crezut că poți pregăti o negresă vegană din doar două ingrediente.

Publicat: 21 aprilie 2021, 16:45 / Actualizat: 4 noiembrie 2021, 16:38

Unul dintre ingredientele surpriză este banana. Nu te-ai fi așteptat, nu? Dar banana este adeseori folosită ca înlocuitor al ouălor în unele produse de post.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Negresă vegană din doar două ingrediente

Cel de-al doilea ingredient al acestei rețete simple este pudra de cacao. Aceasta este folosită în locul făinii în „prăjiturile de ciocolată fără făină”. Atunci când aceste două ingrediente sunt amestecate și apoi coapte, ele se transformă într-o delicioasă negresă.

Prăjitura va avea un gust intens de ciocolată cu banane. În ceea ce privește textura, ea poate fi comparată cu cea a unei „brownie” americane, sub-coapte. Aluatul se va coace suficient pentru a fi tăiat, ca în cazul unei prăjituri cu făină. Dacă vrei ca această negresă să fie cât mai sănătoasă, poți renunța la glazură.

Negresă vegană – Ingrediente

  • 4 banane mari, coapte bine
  • 6 linguri de praf de cacao neînndulcit
  • Pentru glazură (opțional)
  • 2 linguri de ulei de cocos topit
  • 32 g praf de cacao
  • 2 linguri de sirop de arțar
Reclamă

Negresă vegană – Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 177° Celsius. Acoperă între timp o tavă de copt de 20×10 cm cu hârtie de copt.

Paează bananele cu furculița până când acestea capătă consistența unui piure. Poți zdrobi manual cu o furculiță sau poți folosi un blender ori robot de bucătărie. Adaugi apoi praful de cacao până se formează o compoziție omogenă.

Reclamă

Se toarnă aluatul în tava pregătită de dinainte. Folosește o spatulă pentru a întinde uniform compoziția.

Negresa se coace pentru aproximativ 20-25 de minute. Vei ști că este coaptă atunci când suprafața acesteia este uscată și de culoare închisă. Dacă apeși ușor cu degetul pe suprafața negresei, ar trebui să simți că partea superioară este fermă, dar interiorul este încă moale. Lasă negresa să se răcească. Apoi pune-o la frigider pentru 1-2 ore, până când negresa este suficient de fermă pentru a fi tăiată.

Cum se prepară glazura

Pentru a face glazura, adaugă uleiul de cocos și pudra de cacao într-un castron. Amestecă ingredientele până când se omogenizează. Amestecul ar trebui să arate precum ciocolata topită.

Adaugă apoi siropul de arțar. Nu adăuga siropul de arțar decât la final. Acesta îngroașă amestecul, iar dacă este adăugat la înceut împreună cu celelalte ingredient va fi foarte dificil de amestecat. Amestecă bine și întinde glazura pe suprafața negresei.

Sfaturi de luat în calcul

Nu renunța la refrigerarea negresei. Dacă nu stă la frigider, negresa va arăta ca o budincă groasă Odată îngrețată, amestecul va fi stabil și poate fi lăsat apoi câteva ore la temperature camerei.

Păstrează apoi prăjiturile în frigider.

Această rețetă are un conținut scăzut de zahăr, de aceea nu este super dulce. Poți gusta aluatul înainte de a-l coace și dacă dorești să fie mai dulce poți adăuga sirop de arțar sau chips-uri de ciocolată. Înainte de a face asta consultă beneficiile pe care le poți avea datorită consumului de ciocolată.

Exteriorul negresei va fi foarte închi la culoare după ce s-a copt. Este normal.

Nu coace compoziția într-o tavă mai mare deoarece negresa va fi foarte subțire. Dacă nu ai o tavă de dimensiunile recomandate, poți ajusta cantitatea de ingrediente, recomandă kirbiecravings.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×