Reclamă

Deserturi celebre în jurul lumii. Rețete ușor de preparat

Cu toții apreciem un tort de ciocolată sau un tiramisu, dar există multe rețete delicioase locale de care poate nu ai auzit. Unele prăjituri necesită trei-patru ingrediente pe care le ai și tu în bucătărie, deci te poți bucura de gusturile franțuzești, italiene sau grecești fără să te ridici de pe canapea. Aceste deserturi celebre în jurul lumii sunt accesibile oricărei pasionate de dulciuri.

Publicat: 13 februarie 2021, 8:35 / Actualizat: 6 decembrie 2021, 15:00

De la tortul aniversar, până la deliciul meselor de sărbători, deserturile sunt nelipsite la evenimentele festive. Consumate uneori în exces sau la ore nepotrivite, prăjiturile sunt irezistibile datorită sentimentului de fericire pe care îl stimulează cu fiecare înghițitură.

Deserturi celebre în jurul lumii

Deserturile sunt servite de cele mai multe ori la ocazii, dar următoarele rețete sunt atât de accesibile încât momentul potrivit poate să fie oricând dorești. Trebuie doar să te asiguri că ai mereu la îndemână niște ingrediente de bază.

Zuccotto

Zuccotto / Shutterstock

Zuccotto este un desert italian celebru despre care se crede că provine din Florența. Este asamblat prin alinierea pișcoturilor sau a blatului pentru a crea cadrul spiralat al tortului, în timp ce centrul este umplut cu o cremă delicioasă.

Reclamă
Reclamă

Se crede că aspectul neobișnuit al acestui desert a fost conceput pentru a semăna cu faimoasa cupolă a Catedralei din Florența, potrivit taste atlas. Rețeta este o creație italiană antică, datând din secolul al XVI-lea și se crede că celebrul Bernardo Buountalenti, omul care a inventat gelato, a creat de fapt primul zuccotto.

Gateau au yaourt (Prăjitură cu iaurt)

Prăjitură cu iaurt / Shutter Stock

Prăjitura cu iaurt este un desert franțuzesc popular care este adesea servit alături de o ceașcă de ceai sau de cafea. Ingredientele pentru această rețetă sunt făina, zahărul, ouăle, uleiul și iaurtul simplu. Deoarece este rapid și ușor de preparat, este consumat în mod obișnuit ca o gustare.

Francezii preferă acest desert datorită aromei sale subtile și texturii ferme. Întrucât este foarte popular în toată Franșa, există numeroase variații ale acestei rețete care a început să apară în Franța în anii 1950.

Samoborska kremsnita

Samoborska kremsnita / Shutterstock

Samoborska kremšnita este un desert popular originar din orașul croat Samobor. Se compune din două straturi de foietaj care sunt umplute cu cremă de ou și lapte. Un strat subțire de frișcă se pune uneori deasupra cremei. Întreaga prăjitură este acoperită cu zahăr pudră și, înainte de servire, prăjitura este feliată în cuburi. Desertul poate fi consumat cald sau rece.

Torta Paradiso (Tortul Paradis)

Torta Paradiso / Shutterstock

Un clasic al patiseriei italiene și simbolul orașului Pavia, Torta Paradiso este o variantă simplă de prăjitură care folosește în principal cele trei ingrediente esențiale în rețetele de desert – zahăr, făină și unt. Creată de Enrico Vigoni la începutul anilor 1800, Torta Paradiso se pretează perfect ca desert principal, însă parfumul și dulceața îl fac, de asemenea, o alegere populară pentru un mic dejun, însoțit de espresso, lapte sau ceai.

Portokalopita

Portokalopita / Shutterstock

Acest desert tradițional grecesc se prepară cu foi de aluat stratificate sau amestecate, combinate cu o cremă de iaurt cu aromă de portocală. Când este coaptă, tortul este stropit cu un sirop gros și zaharat de portocale. Portokalopita este un desert clasic, cunoscut în diferite versiuni, la care se adaugă adesea griș, scorțișoară, vanilie și fructe uscate sau confiate. Se servește după ce s-a răcit bine și este ocazional asociat cu înghețata.

Torta Caprese

Torta Caprese / Shutterstock

Torta Caprese este o prăjitură de ciocolată neagră făcută fără făină. Această specialitate a insulei italiene Capri conține ciocolată neagră, ouă, zahăr, migdale și unt. Elementele specifice sunt textura densă de ciocolată și stratul de zahăr de pudră presărat la suprafață. Tortul este adesea ornat cu căpșuni sau zmeură, iar versiunile de restaurant sunt servite cu înghețată de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Amanda Seyfried pe covorul roșu la Vanity Fair Oscar din 2019
Divertisment
Amanda Seyfried este de nerecunoscut. Cum arată actrița la 36 de ani
Amanda Seyfried a împlinit recent 36 de ani și este de nerecunoscut. Actrița s-a transformat într-o femeie superbă, care are în spate o carieră de succes. Vedeta a distribuit pe rețelele sociale o imagine...
2
Regina Letizia, într-o haină cafenie și cu o bandană portocalie pe cap
Divertisment
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat. În ce ținută s-a întâlnit cu Regina Victoria a Suediei
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat în Suedia. Aceasta a călătorit alături de soțul ei, Regele Felipe al VI-lea. Mamă a doi copii, Regina Spaniei i-a uimit...
3
Nicole Murphy, la un eveniment monden, într-o rochie albă, cu decolteu abisal
Divertisment
Nicole Murphy are o siluetă impecabilă la 53 de ani. Cum a fost fotografiată pe stradă
Nicole Murphy are o siluetă impecabilă la 53 de ani. Acest lucru a fost din nou demonstrat de cele mai recente imagini cu ea, pe stradă. Fosta soție a actorului Eddie Murphy pare că...
4
icon
Furnica, într-o bluză neagră, la interviul CaTine.ro
CaTine
Furnica, demonstrație de talent și determinare în fiecare clipă: „A fi tu e cel mai bine”
Dana Luca sau Furnica, așa cum o cunoaște toată lumea, este una dintre cele mai bune și mai talentate coregrafe din România. Aceasta este alături de vedetele care participă la show-ul Te cunosc de...
5
Adele cu jumătate de față machiată și jumătate de față nemachiată
Divertisment
Adele s-a pozat fără machiaj. Cum arată chipul artistei cu adevărat
Adele s-a pozat fără machiaj. Cântăreața în vârstă de 33 de ani a fost invitată de către make-up artista Nikkie de Jager pentru a lua parte la o transformare incredibilă. Vedeta s-a lăsat machiată...
PARTENERI
×