Deserturi celebre în jurul lumii. Rețete ușor de preparat

Cu toții apreciem un tort de ciocolată sau un tiramisu, dar există multe rețete delicioase locale de care poate nu ai auzit. Unele prăjituri necesită trei-patru ingrediente pe care le ai și tu în bucătărie, deci te poți bucura de gusturile franțuzești, italiene sau grecești fără să te ridici de pe canapea. Aceste deserturi celebre în jurul lumii sunt accesibile oricărei pasionate de dulciuri.

Publicat: 13 februarie 2021, 8:35 / Actualizat: 16 februarie 2022, 14:22

De la tortul aniversar, până la deliciul meselor de sărbători, deserturile sunt nelipsite la evenimentele festive. Consumate uneori în exces sau la ore nepotrivite, prăjiturile sunt irezistibile datorită sentimentului de fericire pe care îl stimulează cu fiecare înghițitură.

Deserturi celebre în jurul lumii

Deserturile sunt servite de cele mai multe ori la ocazii, dar următoarele rețete sunt atât de accesibile încât momentul potrivit poate să fie oricând dorești. Trebuie doar să te asiguri că ai mereu la îndemână niște ingrediente de bază.

Zuccotto

Zuccotto / Shutterstock

Zuccotto este un desert italian celebru despre care se crede că provine din Florența. Este asamblat prin alinierea pișcoturilor sau a blatului pentru a crea cadrul spiralat al tortului, în timp ce centrul este umplut cu o cremă delicioasă.

Reclamă

Se crede că aspectul neobișnuit al acestui desert a fost conceput pentru a semăna cu faimoasa cupolă a Catedralei din Florența, potrivit TasteAtlas.com. Rețeta este o creație italiană antică, datând din secolul al XVI-lea și se crede că celebrul Bernardo Buountalenti, omul care a inventat gelato, a creat de fapt primul zuccotto.

Gateau au yaourt (Prăjitură cu iaurt)

Prăjitură cu iaurt / Shutter Stock
Reclamă

Prăjitura cu iaurt este un desert franțuzesc popular care este adesea servit alături de o ceașcă de ceai sau de cafea. Ingredientele pentru această rețetă sunt făina, zahărul, ouăle, uleiul și iaurtul simplu. Deoarece este rapid și ușor de preparat, este consumat în mod obișnuit ca o gustare.

Francezii preferă acest desert datorită aromei sale subtile și texturii ferme. Întrucât este foarte popular în toată Franța, există numeroase variații ale acestei rețete care a început să apară în Franța în anii 1950.

Samoborska kremsnita

Samoborska kremsnita / Shutterstock

Samoborska kremšnita este un desert popular originar din orașul croat Samobor. Se compune din două straturi de foietaj care sunt umplute cu cremă de ou și lapte. Un strat subțire de frișcă se pune uneori deasupra cremei. Întreaga prăjitură este acoperită cu zahăr pudră și, înainte de servire, prăjitura este feliată în cuburi. Desertul poate fi consumat cald sau rece.

Torta Paradiso (Tortul Paradis)

Torta Paradiso / Shutterstock

Un clasic al patiseriei italiene și simbolul orașului Pavia, Torta Paradiso este o variantă simplă de prăjitură care folosește în principal cele trei ingrediente esențiale în rețetele de desert – zahăr, făină și unt. Creată de Enrico Vigoni la începutul anilor 1800, Torta Paradiso se pretează perfect ca desert principal, însă parfumul și dulceața îl fac, de asemenea, o alegere populară pentru un mic dejun, însoțit de espresso, lapte sau ceai.

Portokalopita

Portokalopita / Shutterstock

Acest desert tradițional grecesc se prepară cu foi de aluat stratificate sau amestecate, combinate cu o cremă de iaurt cu aromă de portocală. Când este coaptă, tortul este stropit cu un sirop gros și zaharat de portocale. Portokalopita este un desert clasic, cunoscut în diferite versiuni, la care se adaugă adesea griș, scorțișoară, vanilie și fructe uscate sau confiate. Se servește după ce s-a răcit bine și este ocazional asociat cu înghețata.

Torta Caprese

Torta Caprese / Shutterstock

Torta Caprese este o prăjitură de ciocolată neagră făcută fără făină. Această specialitate a insulei italiene Capri conține ciocolată neagră, ouă, zahăr, migdale și unt. Elementele specifice sunt textura densă de ciocolată și stratul de zahăr de pudră presărat la suprafață. Tortul este adesea ornat cu căpșuni sau zmeură, iar versiunile de restaurant sunt servite cu înghețată de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Sydney Sweeney surprinsă pe covorul roșu la Variety Power of Women
Divertisment
Sydney Sweeney, criticată pentru rochia purtată la Variety Power of Women. Ce a spus o jurnalistă celebră despre ținuta vedetei
Sydney Sweeney, criticată pentru rochia purtată la Variety Power of Women. O jurnalistă celebră a explicat de ce ținuta vedetei a fost considerată „nepotrivită”. Megyn Kelly a criticat rochia „extrem de revoltătoare” purtată de...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii noiembrie 2025. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
Horoscopul lunii noiembrie 2025 spune că fiecare zodie primește o lecție importantă despre echilibru, răbdare și încredere în propriile forțe. Pe măsură ce anul se apropie de final, astrele te încurajează să privești cu...
3
fată frumoasă într-o pădure cu o rochie lungă
Horoscop
5 zodii cu cel mai bun horoscop pe 1 noiembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Soarele și Luna în semnele de apă aduc doar gânduri pozitive. Vezi care sunt acele 5 zodii cu cel mai bun horoscop pe 1 noiembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele din articolul...
4
Chris Martin în timpul unui concert cu trupa Coldplay
Divertisment
Chris Martin și Sophie Turner formează un cuplu. Diferența de 19 ani nu l-a oprit pe artist să iubească fără inhibiții
Chris Martin și Sophie Turner formează un cuplu. Diferența de 19 ani nu l-a oprit pe artist să iubească fără inhibiții. Cântărețul și actrița din Game of Thrones nu se mai ascund de paparazzi....
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna noiembrie 2025. Ultima lună de toamnă aduce liniște pentru nativi
Această perioadă nu se măsoară în promisiuni. Citește horoscopul dragostei pentru luna noiembrie 2025 și vezi despre ce este vorba. Acțiunile ar trebui să primeze acum. Nu mai este timp pentru situații realizate pe...
PARTENERI
×