Reclamă

Macaroane cu brânză la cuptor. Desertul copilăriei

Cu dor de copilărie și vacanțele petrecute la bunici, prepară o rețetă de macaroane cu brânză la cuptor, așa cum o pregătea bunica.

Publicat: 1 septembrie 2021, 7:24

Dacă adesea devii nostalgică și îți e dor de gusturile copilăriei, nu ezita să prepari rețetele care ți-au delectat cândva papilele gustative. Sunt rețete simple, cu ingrediente puține pe care le deții, cu siguranță, în cămară sau frigider. Nu necesită nici timp îndelungat de preparare și nici efort fizic sau cunoștințe vaste de mare cofetar sau patiser.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toții ne amintim de gustul și simplitatea rețetelor vechi, preparate de mama și bunica. Alături de rețeta macaroanelor cu brânză îți mai amintim și de celebra rețetă de orez cu lapte sau rețeta de griș cu lapte. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu unul dintre adoratele deserturi din copilărie.

Macaroane cu brânză la cuptor – Ingrediente

Ingredientele pentru acest desert din copilărie nu sunt complexe, dar sunt de două tipuri: ingrediente pentru baza desertului și cele pentru umplutura acestuia.

Ingrediente pentru baza desertului:

  • 250 gr macaroane
  • 1 250 ml lapte
  • 50 gr zahăr
  • 1 linguriță sare
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 750 gr brânză proaspătă de vaci
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 30 gr zahăr tos
  • 1/4 linguriță de sare
  • 3 ouă
  • 25 gr unt
  • puțin unt și zahăr tos pentru forma de copt

Rețetă de macaroane cu brânză la cuptor – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru baza desertului, care necesită un timp de preparare și răcire înainte de a introduce forma de copt la cuptor.

Cum se fierb macaroanele

Mai întâi pune laptele la fiert, într-o oală cu pereți înalți. Când laptele atinge punctul de fierbere, trage oala de pe foc, adaugă sarea și zahărul și amestecă până când acestea se topesc. Lasă laptele să se tempereze 2-3 minute, apoi adăugă în el, macaroanele. Pune macaroanele cu lapte la fiert și fierbe-le la foc mic, până când sunt hidratate. Transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă. Nu este necesar să le treci prin jet de apă rece, așa cum se întâmplă în cazul rețetelor clasice de paste.

Cât timp fierb macaroanele cu lapte, te poți ocupa de ingredientele pentru umplutură.

Amestecă într-un bol brânza proaspătă, bine scursă de zer, cu sarea și zahărul până se omogenizează compoziția. Adaugă untul moale și ouăle și din nou omogenizează compoziția. Pune bolul la frigider până când asamblezi desertul în forma de copt.

Cum asamblezi și coci delicioasele macaroane cu brânză

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia o formă de copt din yena sau de ceramică și unge-i interiorul cu puțin unt moale. Presară peste stratul de unt și puțin zahăr tos. Acesta are rolul de a colora frumos desertul și pe laterale, dar îl și ajută să se desprindă bine de pe pereții vasului.

Amestecă ușor macaroanele scurse cu compoziția de brânză și transferă amestecul în forma de copt. Toarnă peste acesta și puțin din laptele scurs de la fierberea macaroanelor. Presară deasupra zahărul tos. Acesta va ajuta la caramelizarea macaroanelor la suprafață.

Pune forma cu macaroane cu brânză la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când se rumenesc bine deasupra și pe margini.

Macaroane cu brânză la cuptor în vas de yena
Macaroanele cu brânză se rumenesc la cuptor atât deasupra cât și pe laterale / Shutterstock

Lasă-le să se tempereze 15-20 de minute, apoi le poți porționa frumos și desprinde porțiile de pe pereții formei de copt.

Le poți savura simple sau dacă adori deserturile mai dulci, poți presăra zahăr pudră pe deasupra. Sunt foarte gustoase atât ușor calde, cât și reci, de la frigider.

Cu laptele fiert, rămas după scurgerea macaroanelor, poți prepara o rețetă de griș cu lapte, o rețetă de budincă cu făină sau un sos.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×