Dacă adesea devii nostalgică și îți e dor de gusturile copilăriei, nu ezita să prepari rețetele care ți-au delectat cândva papilele gustative. Sunt rețete simple, cu ingrediente puține pe care le deții, cu siguranță, în cămară sau frigider. Nu necesită nici timp îndelungat de preparare și nici efort fizic sau cunoștințe vaste de mare cofetar sau patiser.
Cu toții ne amintim de gustul și simplitatea rețetelor vechi, preparate de mama și bunica. Alături de rețeta macaroanelor cu brânză îți mai amintim și de celebra rețetă de orez cu lapte sau rețeta de griș cu lapte. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu unul dintre adoratele deserturi din copilărie.
Macaroane cu brânză la cuptor – Ingrediente
Ingredientele pentru acest desert din copilărie nu sunt complexe, dar sunt de două tipuri: ingrediente pentru baza desertului și cele pentru umplutura acestuia.
Ingrediente pentru baza desertului:
- 250 gr macaroane
- 1 250 ml lapte
- 50 gr zahăr
- 1 linguriță sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 750 gr brânză proaspătă de vaci
- 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 30 gr zahăr tos
- 1/4 linguriță de sare
- 3 ouă
- 25 gr unt
- puțin unt și zahăr tos pentru forma de copt