Reclamă

Macaroane cu brânză la cuptor. Desertul copilăriei

Cu dor de copilărie și vacanțele petrecute la bunici, prepară o rețetă de macaroane cu brânză la cuptor, așa cum o pregătea bunica.

Publicat: 1 septembrie 2021, 7:24

Dacă adesea devii nostalgică și îți e dor de gusturile copilăriei, nu ezita să prepari rețetele care ți-au delectat cândva papilele gustative. Sunt rețete simple, cu ingrediente puține pe care le deții, cu siguranță, în cămară sau frigider. Nu necesită nici timp îndelungat de preparare și nici efort fizic sau cunoștințe vaste de mare cofetar sau patiser.

Cu toții ne amintim de gustul și simplitatea rețetelor vechi, preparate de mama și bunica. Alături de rețeta macaroanelor cu brânză îți mai amintim și de celebra rețetă de orez cu lapte sau rețeta de griș cu lapte. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu unul dintre adoratele deserturi din copilărie.

Macaroane cu brânză la cuptor – Ingrediente

Ingredientele pentru acest desert din copilărie nu sunt complexe, dar sunt de două tipuri: ingrediente pentru baza desertului și cele pentru umplutura acestuia.

Ingrediente pentru baza desertului:

  • 250 gr macaroane
  • 1 250 ml lapte
  • 50 gr zahăr
  • 1 linguriță sare
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 750 gr brânză proaspătă de vaci
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 30 gr zahăr tos
  • 1/4 linguriță de sare
  • 3 ouă
  • 25 gr unt
  • puțin unt și zahăr tos pentru forma de copt

Rețetă de macaroane cu brânză la cuptor – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru baza desertului, care necesită un timp de preparare și răcire înainte de a introduce forma de copt la cuptor.

Cum se fierb macaroanele

Mai întâi pune laptele la fiert, într-o oală cu pereți înalți. Când laptele atinge punctul de fierbere, trage oala de pe foc, adaugă sarea și zahărul și amestecă până când acestea se topesc. Lasă laptele să se tempereze 2-3 minute, apoi adăugă în el, macaroanele. Pune macaroanele cu lapte la fiert și fierbe-le la foc mic, până când sunt hidratate. Transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă. Nu este necesar să le treci prin jet de apă rece, așa cum se întâmplă în cazul rețetelor clasice de paste.

Cât timp fierb macaroanele cu lapte, te poți ocupa de ingredientele pentru umplutură.

Amestecă într-un bol brânza proaspătă, bine scursă de zer, cu sarea și zahărul până se omogenizează compoziția. Adaugă untul moale și ouăle și din nou omogenizează compoziția. Pune bolul la frigider până când asamblezi desertul în forma de copt.

Cum asamblezi și coci delicioasele macaroane cu brânză

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia o formă de copt din yena sau de ceramică și unge-i interiorul cu puțin unt moale. Presară peste stratul de unt și puțin zahăr tos. Acesta are rolul de a colora frumos desertul și pe laterale, dar îl și ajută să se desprindă bine de pe pereții vasului.

Amestecă ușor macaroanele scurse cu compoziția de brânză și transferă amestecul în forma de copt. Toarnă peste acesta și puțin din laptele scurs de la fierberea macaroanelor. Presară deasupra zahărul tos. Acesta va ajuta la caramelizarea macaroanelor la suprafață.

Pune forma cu macaroane cu brânză la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când se rumenesc bine deasupra și pe margini.

Macaroane cu brânză la cuptor în vas de yena
Macaroanele cu brânză se rumenesc la cuptor atât deasupra cât și pe laterale / Shutterstock

Lasă-le să se tempereze 15-20 de minute, apoi le poți porționa frumos și desprinde porțiile de pe pereții formei de copt.

Le poți savura simple sau dacă adori deserturile mai dulci, poți presăra zahăr pudră pe deasupra. Sunt foarte gustoase atât ușor calde, cât și reci, de la frigider.

Cu laptele fiert, rămas după scurgerea macaroanelor, poți prepara o rețetă de griș cu lapte, o rețetă de budincă cu făină sau un sos.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă pe un deal în timp ce privește la luna pe care se află semnul pentru zodia Fecioară
Horoscop
Tot ce trebuie să știi despre zodia Fecioară: trăsături și personalitate
Fecioarele sunt detectivii zodiacului, asta pentru că observă fiecare părticică a vieții printr-o lupă de care nu se pot despărți. Sunt foarte atente la ce din jur și pot să-ți spună foarte ușor dacă...
2
Regina Elisabeta într-o rochie labă cu o diademă din pietre rpețioase pe cap
Divertisment
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham. Motivul pentru care a luat această decizie cu puțin înainte de aniversarea celor 70 ani de domnie
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham din Norfolk. Conform publicației People, Majestatea Sa urmează să-și petreacă timpul aici pentru a-l comemora pe Prințul Philip, dar și pentru a celebra aniversarea a...
3
Salma Hayek într-o rochie neagră, cu un colier de argint la gât, în timp cepozează pe covorul roșu
Divertisment
Salma Hayek și-a impresionat fanii într-un costum de baie albastru. Ce imagini a distribuit actrița pe rețelele sociale
Salma Hayek și-a impresionat fanii de pe internet într-un costum de baie albastru. Actrița în vârstă de 55 de ani este în continuare în vacanță pe o insulă exotică. Vedeta nu a vrut să...
4
O masă plină cu dulciuri, ciocolată, gogoși, bomboane și alte alimente dulci în mijlocul cărora se află o tăbliță pe care scrie prea mult zahăr
Sănătate
Ce schimbări apar în corpul tău dacă renunți la zahăr. Motive care să te ajută să-ți învingi pofta de dulce
Reducerea alimentelor care conțin zahăr este o decizie excelentă dacă îți dorești să abordezi un stil de viață sănătos. Zahărul procesat poate avea efecte negative asupra corpului tău dacă este consumat în exces. Deși...
5
Un blat de lemn pe care se găsesc banane, semințe de chia, pere, nuci, grâne, afine și zmeură alături de câteva cuburi cu litere pentru a reprezenta principalelel alimente bogate în fibre
Sănătate
Alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga în dieta ta. De ce este important să le consumi
Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Ele pot să-ți îmbunătățească digestia, iar în unele cazuri să te ajute să pierzi în greutate. Un studiu realizat în Amercica a demonstrat fatul că 95%...
PARTENERI
×