Popular, se mai numește și colivă, însă modul de preparare este ceva mai simplu. Ne limităm doar la procesul de fierbere al grâului și la amestecarea lui cu diverse ingrediente.
Grâul fiert cu nuci și stafide se prepară din aceleași ingrediente precum coliva. Însă consistența va fi mai moale, mai puțin scăzută. Gustul se poate îmbunătăți cu nuci, alune, migdale, fistic, stafide și fructe confiate. Nu lipsește nici coaja răzuită de lămâie și portocale sau esențele preferate.
Un alt aspect important este acela că îl putem îndulci cu miere de albine, ulterior, după preferințe. Putem opta să îl consumăm la mic dejun, neîndulcit, ca pe un porridge.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente pentru a putea prepara și voi un desert delicios și hrănitor.
Colivă din grâu fiert cu nuci și stafide: ingrediente
- 250 gr grâu sau arpacaș
- 1 litru de apă
- 150 gr nuci tocate grosier
- 150 gr stafide aurii
- 7 gr sare
- coajă de lămâie
- coajă de portocală
- miere
Colivă din grâu fiert cu nuci și stafide: mod de preparare
Pentru reușita acestui desert simplu și delicios, cu gust de copilărie, trebuie să respectați doar câțiva pași simpli.
Grâul sau arpacașul se pune într-o sită deasă și se clătește în apă rece. Se pune la fiert, la foc de intensitate medie, în apă rece.