Rețetă de pască fără aluat, cu stafide și lămâie

Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale îți oferim cea mai simplă rețetă de pască fără aluat, cu stafide și lămâie.

3 aprilie 2021 la 8:04

Pasca este unul dintre preparatele îndrăgite și nelipsite din meniul pentru mesa de Paște. Clasic, pasca se prepară din aluat de cozonac cu umplutură de brânză. Însă, pentru a îți ușura munca și pentru că oricum există și nelipsitul cozonac, pasca se poate prepara și fără aluat.

Rețeta de pască cu stafide și lămâie este foarte simplu de preparat, dar și foarte gustoasă. Este asemănătoare cu rețeta de cheesecake, însă lipsește stratul de biscuiți.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei, pe care o poți pregăti și tu pentru masa de Paște.

Pască fără aluat, cu stafide și lămâie – Ingrediente

Îți oferim mai jos lista de ingrediente necesare pentru a prepara o pasă fără aluat într-o formă rotundă de 27 cm:

 • 1 kg brânză proaspătă de vaci
 • 150 gr zahăr
 • 100 g stafide aurii
 • 1 linguriță rom, sau esență de rom
 • 5 ouă
 • 200 gr smântână fermentată
 • 1 păstaie de vanilie
 • 100 gr făină
 • 50 gr griș
 • 5 gr praf de copt
 • coaja de la o lămâie
 • 20 g unt

Rețetă de pască fără aluat – Mod de preparare

Înainte de a amesteca ingredientele pentru pască, pregătește stafidele. Clătește-le cu apă rece, apoi pune-le la hidratat în apă caldă cu rom. Dacă nu ai rom, pune esență de rom. Lasă stafidele să se hidrateze aproximativ 30 de minute. Apoi, pune brânza la scurs într-o sită deasă. Poți folosi brânză proaspătă de vaci, sau o poți combina cu urdă. Topește untul și lasă-l să se tempereze.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius când începi să pregătești compoziția pentru pască.

Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă peste ele coaja de lămâie răzuită fin, sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă-le energic. Amestecă-le până la diluarea zahărului, obținând o compoziție spumoasă. Nu uita să dai deoparte un gălbenuș de ou pentru a unge compoziția cu el. Adaugă smântâna și untul topit. Adaugă și puțină zeamă de lămâie. Omogenizează compoziția pentru rețetă de pască fără aluat și încorporează brânza bine scursă.

Cerne făina împreună cu praful de copt. Adaugă-le în compoziția de brânză cu ouă și smântână și omogenizează din nou amestecul. Scurge bine stafidele și adaugă-le în compoziția pentru pască. Adaugă și vanilia, iar la final, încorporează grișul. Vei obține o compoziție densă.

Tapetează o tavă de tort sau o tavă rotundă de tartă cu unt topit și presară făină atât la bază cât și pe pereții laterali. Poți folosi și hârtia de copt. Acum întinde compoziția pentru pască fără aluat în tavă și niveleaz-o frumos la suprafață. Diluează gălbenușul oprit cu puțină apă, sau lapte. Folosește o pensulă de patiserie și unge cu el toată suprafața aluatului de pască.

Coace minunata pască fără aluat pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Urmăreste să fie frumos rumenită la suprafață. Va căpăta o culoare brun-aurie foarte plăcută ochiului. Lasă pasca cu stafide și lămâie să se răcească bine înainte de a o porționa.

Pască fără aluat, secționată pe un suport de lemn
Pască fără aluat cu stafide și lămâie / Shutterstock

Dacă respecți lista de ingrediente și pașii necesari pentru această rețetă de pască fără aluat, succesul va fi garantat.

Porție de pască fără aluat pe o farfurie albă
Pască fără aluat cu stafide și lămâie porționată / Shutterstock
RECOMANDĂRI CATINE.RO
PARTENERI
×