Pasca este unul dintre preparatele îndrăgite și nelipsite din meniul pentru mesa de Paște. Clasic, pasca se prepară din aluat de cozonac cu umplutură de brânză. Însă, pentru a îți ușura munca și pentru că oricum există și nelipsitul cozonac, pasca se poate prepara și fără aluat.
Rețeta de pască cu stafide și lămâie este foarte simplu de preparat, dar și foarte gustoasă. Este asemănătoare cu rețeta de cheesecake, însă lipsește stratul de biscuiți.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei, pe care o poți pregăti și tu pentru masa de Paște.
Pască fără aluat, cu stafide și lămâie – Ingrediente
Îți oferim mai jos lista de ingrediente necesare pentru a prepara o pasă fără aluat într-o formă rotundă de 27 cm:
- 1 kg brânză proaspătă de vaci
- 150 gr zahăr
- 100 g stafide aurii
- 1 linguriță rom, sau esență de rom
- 5 ouă
- 200 gr smântână fermentată
- 1 păstaie de vanilie
- 100 gr făină
- 50 gr griș
- 5 gr praf de copt
- coaja de la o lămâie
- 20 g unt
Rețetă de pască fără aluat – Mod de preparare
Înainte de a amesteca ingredientele pentru pască, pregătește stafidele. Clătește-le cu apă rece, apoi pune-le la hidratat în apă caldă cu rom. Dacă nu ai rom, pune esență de rom. Lasă stafidele să se hidrateze aproximativ 30 de minute. Apoi, pune brânza la scurs într-o sită deasă. Poți folosi brânză proaspătă de vaci, sau o poți combina cu urdă. Topește untul și lasă-l să se tempereze.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius când începi să pregătești compoziția pentru pască.