Este rețeta unui desert cu adevărat special, cu o poveste veche, împletită cu tradiție, simboluri și marțipan din belșug.
Este vorba despre o prăjitură tradițională englezească, pregătită în mod special de Paște, mai ales de Mothering Sunday (Duminica Mamei). Se face cu fructe confiate, condimente delicate și este cunoscută pentru cele două straturi de marțipan – unul în interior, altul deasupra. Decorul este format din 11 biluțe de marțipan, care simbolizează apostolii lui Iisus, cu excepția lui Iuda.
Este un fruitcake aromat, asemănător cu prăjitura de Crăciun, dar mai ușor și mai festiv. Are un strat de marțipan copt chiar în mijlocul blatului, care adaugă o notă surprinzătoare, dulce, moale și ușor migdalată.
În acest desert se împletește dulceața fructelor cu savoarea subtilă a migdalelor și aroma caldă a mirodeniilor. Este un desert luminos, primăvăratic, ideal pentru mesele de Paște, un simbol al renașterii și al bucuriei.
Descoperă și o rețetă de pască cu mascarpone și ciocolată, iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari prăjiturii englezești cu fructe și marțipan.
Simnel Cake – Ingrediente
Ai nevoie de două liste de ingrediente pentru a prepara această prăjitură, după cum poți urmări în rândurile de mai jos.
Pentru prăjitură:
- 175 g unt moale
- 175 g zahăr brun fin
- 3 ouă
- 175 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- ½ linguriță nucșoară
- 50 g migdale măcinate
- 400 g fructe uscate (stafide, coacăze, caise, curmale etc.)
- 50 g fructe confiate (portocale, lămâi)
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 linguri lapte
- 2 linguri rom sau brandy (opțional).