Reclamă

Tort cu ouă de ciocolată pentru masa de Paște

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort pentru masa de Paște, îți oferim o delicioasă rețetă de tort cu ouă de ciocolată. Familia și prietenii vor fi impresionați atât de gustul tortului cât și de aspectul lui spectaculos.

Publicat: 7 aprilie 2023, 7:24 / Actualizat: 23 aprilie 2024, 14:13

Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, își poate face loc la masă și un tort. Frumos decorat cu un coșuleț glazurat cu ciocolată, umplut cu ouă multicolore, tot din ciocolată, tortul va fi în ton cu specificul sărbătorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta nu este complexă, chiar dacă se realizează din mai multe elemente. Ingredientele sunt simple și foarte accesibile. Tot ce ai de făcut în plus față de o rețetă clasică de tort este să cauți în magazine ouă de ciocolată și tăiței de orez.

Aceștia vor constitui baza coșulețului în care vei pune ouăle de ciocolată. Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort pentru masa de Paște.

Tort cu ouă de ciocolată – Ingrediente

Lista de ingrediente pentru acest minunat tort se împarte în trei, în funcție de elementele ce compun tortul.

Reclamă

Pentru blat umed de tort cu diametrul de 26 cm:

  • 7 ouă de mărime medie;
  • 175 gr de zahăr;
  • 200 gr de ciocolată amăruie cu peste 55% cacao;
  • 200 gr de unt cu 82% grăsime;
  • 50 ml de lapte;
  • 300 gr de făină;
  • 1 vârf de linguriță cu sare;
  • 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu;
  • 5 gr praf de copt.

Pentru crema de mascarpone cu frișcă:

  • 500 gr de mascarpone;
  • 400 ml de frișcă lichidă;
  • 200 gr de zahăr pudră cu aromă de citrice;
  • coaja și sucul de la o lămâie;
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru decor:

  • 100 gr tăiței de orez;
  • 50 gr de ciocolată topită;
  • ouă de ciocolată multicolore.

Tort cu ouă de ciocolată – Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort care necesită pregătirea compoziției, coacere și răcire, apoi secționare. Nu necesită însiropare pentru că este un blat umed pentru tort.

Crema de mascarpone cu frișcă se prepară în timp ce blatul de tort se răcește. Tot atunci pregătești și coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată, pentru decorul tortului.

Cum prepari blatul umed pentru tort

Primul pas constă în separarea albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești compoziția de ciocolată.

Așază un bol pe baie de aburi și pune în el ciocolata ruptă în bucăți mici împreună cu untul și laptele. Amestecă ingredientele cu o spatulă până la topire și omogenizarea compoziției. Pune bolul cu compoziția de ciocolată deoparte și las-o la răcit.

Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Bate albușurile până când devin spumoase. Adaugă zahărul lingură cu lingură și continuă să le bați intens până se întărește bezeaua. Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată, după răcire. Apoi, amestecă această compoziție cu bezeaua de albușuri. La final, încorporează în compoziția rezultată și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Pune hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali îi ungi cu ulei și îi tapetezi cu făină. Întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Niveleaz-o uniform la suprafață și pune forma de copt la cuptor pentru 35-40 de minute. După coacere, lasă blatul de tort să se răcească și îl secționezi în patru.

Cum prepari crema pentru tort cu ouă de ciocolată

Pune mascarponele și frișca lichidă într-un bol. Adaugă zahărul pudră, coaja de la lămâie răzuită fin și un praf de sare. Cu ajutorul mixerului amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă sucul de lămâie și pune bolul cu cremă de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi tortul.

Cum prepari coșulețul din tăiței de orez cu ciocolată

Pune tăițeii de orez la fiert în apă și fierbe-i atât cât este specificat pe ambalaj. Cu o spatulă, scoate tăițeii din apa fierbinte și așază-i pe un grătar de răcire dându-le formă de coșuleț.

Topește ciocolata pe baie de aburi și toarn-o în fir subțire peste tăiței. Lasă coșulețul de tăiței cu ciocolată să se răcească, apoi poți monta tortul.

Împarte crema de mascarpone în patru părți și întinde-o între secțiunile blatului de tort cât și deasupra și pe lateralele tortului.

Colaj de poze cu pașii de preparare a blatului de tort și de umplere cu cremă
Blatul de tort nu necesită însiropare pentru că este ușor umed / Profimedia Images

Deasupra așază coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată și umple-l cu ouă de ciocolată multicolore.

Colaj de poze cu pașii de preparare a coșulețului și decorare a tortului
Coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată umplut cu ouă de ciocolată multicolore este piesa de atracție a tortului / Profimedia Images

Lasă deliciosul tort cu ouă de ciocolată la rece pentru 5-6 ore, apoi îl poți secționa.

Tort cu ouă de ciocolată pentru masa de Paște, secționat pe platou
Tortul se poate porționa mult mai bine a doua zi / Profimedia Images

Descoperă aici și o rețetă de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, perfect pentru o sărbătoare sau un eveniment deosebit în familie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×