Reclamă

Tort cu ouă de ciocolată pentru masa de Paște

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort pentru masa de Paște, îți oferim o delicioasă rețetă de tort cu ouă de ciocolată. Familia și prietenii vor fi impresionați atât de gustul tortului cât și de aspectul lui spectaculos.

Publicat: 7 aprilie 2023, 7:24 / Actualizat: 23 aprilie 2024, 14:13

Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, își poate face loc la masă și un tort. Frumos decorat cu un coșuleț glazurat cu ciocolată, umplut cu ouă multicolore, tot din ciocolată, tortul va fi în ton cu specificul sărbătorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta nu este complexă, chiar dacă se realizează din mai multe elemente. Ingredientele sunt simple și foarte accesibile. Tot ce ai de făcut în plus față de o rețetă clasică de tort este să cauți în magazine ouă de ciocolată și tăiței de orez.

Aceștia vor constitui baza coșulețului în care vei pune ouăle de ciocolată. Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort pentru masa de Paște.

Tort cu ouă de ciocolată – Ingrediente

Lista de ingrediente pentru acest minunat tort se împarte în trei, în funcție de elementele ce compun tortul.

Reclamă

Pentru blat umed de tort cu diametrul de 26 cm:

  • 7 ouă de mărime medie;
  • 175 gr de zahăr;
  • 200 gr de ciocolată amăruie cu peste 55% cacao;
  • 200 gr de unt cu 82% grăsime;
  • 50 ml de lapte;
  • 300 gr de făină;
  • 1 vârf de linguriță cu sare;
  • 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu;
  • 5 gr praf de copt.

Pentru crema de mascarpone cu frișcă:

  • 500 gr de mascarpone;
  • 400 ml de frișcă lichidă;
  • 200 gr de zahăr pudră cu aromă de citrice;
  • coaja și sucul de la o lămâie;
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru decor:

  • 100 gr tăiței de orez;
  • 50 gr de ciocolată topită;
  • ouă de ciocolată multicolore.

Tort cu ouă de ciocolată – Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort care necesită pregătirea compoziției, coacere și răcire, apoi secționare. Nu necesită însiropare pentru că este un blat umed pentru tort.

Crema de mascarpone cu frișcă se prepară în timp ce blatul de tort se răcește. Tot atunci pregătești și coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată, pentru decorul tortului.

Cum prepari blatul umed pentru tort

Primul pas constă în separarea albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești compoziția de ciocolată.

Așază un bol pe baie de aburi și pune în el ciocolata ruptă în bucăți mici împreună cu untul și laptele. Amestecă ingredientele cu o spatulă până la topire și omogenizarea compoziției. Pune bolul cu compoziția de ciocolată deoparte și las-o la răcit.

Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Bate albușurile până când devin spumoase. Adaugă zahărul lingură cu lingură și continuă să le bați intens până se întărește bezeaua. Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată, după răcire. Apoi, amestecă această compoziție cu bezeaua de albușuri. La final, încorporează în compoziția rezultată și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Pune hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali îi ungi cu ulei și îi tapetezi cu făină. Întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Niveleaz-o uniform la suprafață și pune forma de copt la cuptor pentru 35-40 de minute. După coacere, lasă blatul de tort să se răcească și îl secționezi în patru.

Cum prepari crema pentru tort cu ouă de ciocolată

Pune mascarponele și frișca lichidă într-un bol. Adaugă zahărul pudră, coaja de la lămâie răzuită fin și un praf de sare. Cu ajutorul mixerului amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă sucul de lămâie și pune bolul cu cremă de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi tortul.

Cum prepari coșulețul din tăiței de orez cu ciocolată

Pune tăițeii de orez la fiert în apă și fierbe-i atât cât este specificat pe ambalaj. Cu o spatulă, scoate tăițeii din apa fierbinte și așază-i pe un grătar de răcire dându-le formă de coșuleț.

Topește ciocolata pe baie de aburi și toarn-o în fir subțire peste tăiței. Lasă coșulețul de tăiței cu ciocolată să se răcească, apoi poți monta tortul.

Împarte crema de mascarpone în patru părți și întinde-o între secțiunile blatului de tort cât și deasupra și pe lateralele tortului.

Colaj de poze cu pașii de preparare a blatului de tort și de umplere cu cremă
Blatul de tort nu necesită însiropare pentru că este ușor umed / Profimedia Images

Deasupra așază coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată și umple-l cu ouă de ciocolată multicolore.

Colaj de poze cu pașii de preparare a coșulețului și decorare a tortului
Coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată umplut cu ouă de ciocolată multicolore este piesa de atracție a tortului / Profimedia Images

Lasă deliciosul tort cu ouă de ciocolată la rece pentru 5-6 ore, apoi îl poți secționa.

Tort cu ouă de ciocolată pentru masa de Paște, secționat pe platou
Tortul se poate porționa mult mai bine a doua zi / Profimedia Images

Descoperă aici și o rețetă de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, perfect pentru o sărbătoare sau un eveniment deosebit în familie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×