Reclamă

Black Forest Cake. Rețeta de tort Pădurea Neagră în formă de coroniță

Black Forest Cake este un tort ce are ca ingrediente principale frișca și cireșele, iar la bază un pandișpan cu cacao. Rețeta aparține bucătăriei germane și mai poate fi întâlnită și sub denumirea de Schwarzwälder Kirschtorte sau Gâteau Forêt Noire.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 februarie 2023, 6:21

Denumirea tortului provine de la rachiul de cireșe ”Kirschwasser”, care este produs într-o distilerie din Pădurea Neagră, din vestul Germaniei - Schwarzwald. Acest rachiu, cât și ingredientele de calitate folosite la prepararea tortului, îi oferă acestuia un gust delicios și aspect deosebit. Nu ezita să-l prepari și tu inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim în continuare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Black Forest Cake – ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este ceva mai vastă decât a unui tort clasic, pentru reușita desertului îți recomandăm să alegi ingrediente de calitate.

Pentru blat de pandișpan cu cacao:

  • 6 ouă de mărime medie
  • 150 gr de zahăr tos
  • 150 gr de făină albă 000
  • 35 gr de pudră de cacao
  • un praf de sare
  • miezul de la 1/2 păstaie de vanilie
  • 200 gr de dulceață de cireșe sau de vișine.
Reclamă

Pentru crema de frișcă:

  • 800 gr de frișcă naturală cu 35 % grăsime
  • 1 păstaie de vanilie
  • 150 gr de zahăr pudră
  • 10 gr de gelatină granulată
  • 75-80 ml de rachiu de cireșe cu 40% alcool.

Pentru jeleu:

  • 250 gr compot de cireșe sau vișine
  • 50 gr de zahăr pudră cu amidon
  • 30 ml rachiu de cireșe cu 40% alcool
  • 3 gr gelatină.
Reclamă

Pentru decor:

  • 12-20 cireșe confiate
  • 100 g fulgi de ciocolată.

Black Forest Cake – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea compoziției pentru blat și apoi coacerea acesteia. Folosește o formă rotundă cu diametrul de 24 cm și interiorul decupat, dacă dorești și tu ca tortul să aibă formă de coroniță. Dacă îți lipsește această formă, poți folosi una clasică cu diametrul de 22 cm.

Cum prepari blat de pandișpan cu cacao

Înainte de a pregăti compoziția pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Folosește două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în acestea. Peste albușuri, presară puțină sare. Folosește mixerul și amestecă-le, până când devin cristaline. Adaugă zahărul puțin câte puțin și amestecă intens, până când obții o bezea fermă.

Îndepărtează mixerul și folosește o spatulă pentru a amesteca compoziția în continuare. Adaugă gălbenușurile peste bezea, amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus, cu o spatulă. La final, încorporează și făina, folosind aceleași mișcări circulare.

Unge bine cu ulei forma de copt la interior și presară făină. Întinde în ea compoziția pentru blat de tort cu cacao. Pune forma de copt la cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul de tort să se tempereze mai întâi în forma de copt, apoi îl poți răsturna pe un platou sau pe un grătar de răcire. După răcirea completă, secționează blatul în două și unge partea de jos cu dulceață.

Cum prepari crema de frișcă pentru Black Forest Cake

Mai întâi, pune gelatina la hidratat în apă, cât să fie bine acoperită. Apoi, transferă vasul cu gelatină pe baie de aburi și las-o să se dizolve. Nu o fierbe, las-o acolo doar până când devine lichidă. Amestecă pentru omogenizare. Apoi, lasă gelatina să se tempereze ușor și adaugă în ea rachiul de cireșe și vanilia.

Bate frișca lichidă cu mixerul, până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul și continuă să amesteci frișca, dar oprește-te înainte ca frișca să devină foarte fermă. Adaugă gelatina temperată și amestecă pentru omogenizare.

Oprește 1/3 din cantitatea de frișcă pentru decorul tortului, iar restul întinde-o uniform între blaturile de tort, dar și puțină deasupra tortului. Pune tortul la rece pentru 2-3 ore.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă.

Colaj de poze cu pașii de montare a tortului Pădurea Neagră
Înainte de a adăuga crema de frișcă, blatul de tort se glazurează cu dulceață de cireșe / Profimedia Images

Cum prepari jeleul de cireșe

Pune gelatina la hidratat în sirop de la compot. Apoi, procedează ca la pasul anterior, pentru diluarea acesteia.

Pune compotul la încălzit împreună cu zahărul. După ce lichidul devine mai consistent, pasează compotul cu ajutorul blenderului și trece-l prin sită. Amestecă-l cu gelatina diluată. Lasă jeleul să se tempereze 5-6 minute.

Scoate tortul de la rece și întinde jeleul deasupra acestuia. Pune din nou tortul la rece, până când jeleul este închegat.

Înlătură inelul metalic de la forma de tort și decorează tortul pe laterale cu crema oprită. Formează și deasupra tortului mici aveline din cremă, peste care așezi cireșe confiate.

Îmbracă lateralele tortului în fulgi de ciocolată. Savurează deliciosul tort Pădurea Neagră sau Black Forest Cake, alături de persoanele iubite.

Colaj de poze cu pașii de decorare a tortului Pădurea Neagră
Tortul se decorează cu jeleu de cireșe și cireșe confiate / Profimedia Images

Iar dacă mai dorești o rețetă de tort cu aceeași temă, îți recomandăm să încerci rețeta de tort catifea roșie – Red Velvet Cake.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×