Home // Lifestyle // Rețete // Tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicios și spectaculos cu căpșuni, îți oferim o rețetă de tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată.
Chiar dacă este mai mult de muncă la un astfel de tort, rezultatul final merită orice efort.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Combinația dintre crema de căpșuni și ciocolată este una foarte apreciată în rândul consumatorilor de delicii dulci. Iar blatul de tort cu pudră de cacao completează perfect gustul tortului.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un astfel de desert delicios și spectaculos.
Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată – Ingrediente
Lista de ingrediente pentru un astfel de tort este ceva mai consistentă. Însă ingredientele sunt dintre cele uzuale, o parte dintre ele le deții, cu siguranță, în cămară.
Tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată – Mod de preparare
Începe cu prepararea blatului de tort cu cacao pentru că acesta necesită mai mult timp de pregătire, coacere și răcire. Îl poți prepara chiar cu o zi înainte de a monta tortul.
Cum prepari blatul de tort cu cacao
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și bate-le cu mixerul până când se spumează bine. Adaugă treptat zahărul și sucul de lămâie și amestecă-le în continuare până când obții o bezea fermă care nu se desprinde de pe pereții bolului, dacă îl întorci invers.
Adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând în continuare, până se omogenizează compoziția. Îndepărtează mixerul și folosește pentru următorul pas o spatulă de silicon sau lemn.
Amestecă făina cu pudra de cacao, trece-le prin sită și adaugă-le treptat în compoziția pentru blat de tort. Amestecă ingredientele cu spatula folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.
Când compoziția blatului de tort cu cacao este omogenă, întinde-o în forma de copt unsă cu ulei și tapetată cu făină. Coace blatul de tort la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.
Lasă blatul de tort să se răcească bine, apoi îl poți secționa în două părți.
Cum prepari crema pentru tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Spală bine căpșunile și lasă-le la scurs. Apoi curăță-le de codițe și de frunze și taie-le mai mărunt. Oprește 1/4 din cantitatea de căpșuni, iar restul pasează-le cu un blender. Trece piureul de căpșuni prin sită pentru a elimina semințele.
Pune gelatina la hidratat în apă cât să fie acoperită. Mixează bine smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră. Adaugă piureul de căpșuni și omogenizează compoziția. Diluează gelatina hidratată pe baie de aburi, apoi adaug-o peste compoziția de căpșuni cu frișcă. Adaugă și căpșunile oprite și amestecă intens pentru omogenizare.
Așază prima secțiune din blatul de tort pe un platou rotund. Înconjoar-o cu inelul metalic al formei de copt și întinde peste ea mousse-ul de căpșuni. Adaugă a doua parte din blatul de tort și preseaz-o ușor peste cremă. Pune tortul la rece pentru 2-3 ore sau până când crema mousse de căpșuni devine fermă.
Cum prepari glazura de ciocolată pentru tort cu mousse de căpșuni
Pune smântâna pentru frișcă într-un vas așezat pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolatele rupte în bucăți mici peste smântâna fierbinte. Amestecă intens cu o spatulă până când acestea se topesc, iar compoziția este omogenă.
Scoate tortul de la frigider și îndepărtează inelul detașabil de la forma de copt. Trece cu lama unui cuțit de jur împrejurul tortului pentru a-l separa de inelul metalic.
Toarnă deasupra tortului glazura de ciocolată ușor fierbinte. Înclină tortul pentru a curge glazura uniform și pe laterale. Pune din nou tortul la rece până când glazura de ciocolată devine fermă. Decorează-l cu căpșuni proaspete și frunze de mentă.
Va fi delicios și îi vei surprinde pe cei dragi cu gustul lui și aspectul spectaculos. Și dacă adori deserturile cu gust intens de ciocolată și fructe, îți oferim și o rețetă de tort de ciocolată cu zmeură, delicios și foarte aromat.