Reclamă

Tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicios și spectaculos cu căpșuni, îți oferim o rețetă de tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 iunie 2022, 6:19

Chiar dacă este mai mult de muncă la un astfel de tort, rezultatul final merită orice efort.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Combinația dintre crema de căpșuni și ciocolată este una foarte apreciată în rândul consumatorilor de delicii dulci. Iar blatul de tort cu pudră de cacao completează perfect gustul tortului.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un astfel de desert delicios și spectaculos.

Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată – Ingrediente

Lista de ingrediente pentru un astfel de tort este ceva mai consistentă. Însă ingredientele sunt dintre cele uzuale, o parte dintre ele le deții, cu siguranță, în cămară.

Reclamă

Pentru blat de tort cu diametrul de 24 cm:

  • 5 ouă medii
  • 150 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • 15 gr pudră de cacao
  • 1 linguriță cu suc de lămâie
  • 1 praf sare
  • puțin ulei și făină, pentru forma de copt.

Pentru mousse de căpșuni:

  • 500 gr căpșuni
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 100 gr zahăr pudră
  • 10 gr gelatină.
Reclamă

Pentru glazura de ciocolată:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • căpșuni și frunze de mentă pentru decor.

Tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată – Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort cu cacao pentru că acesta necesită mai mult timp de pregătire, coacere și răcire. Îl poți prepara chiar cu o zi înainte de a monta tortul.

Cum prepari blatul de tort cu cacao

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și bate-le cu mixerul până când se spumează bine. Adaugă treptat zahărul și sucul de lămâie și amestecă-le în continuare până când obții o bezea fermă care nu se desprinde de pe pereții bolului, dacă îl întorci invers.

Adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând în continuare, până se omogenizează compoziția. Îndepărtează mixerul și folosește pentru următorul pas o spatulă de silicon sau lemn.

Amestecă făina cu pudra de cacao, trece-le prin sită și adaugă-le treptat în compoziția pentru blat de tort. Amestecă ingredientele cu spatula folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.

Când compoziția blatului de tort cu cacao este omogenă, întinde-o în forma de copt unsă cu ulei și tapetată cu făină. Coace blatul de tort la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.

Lasă blatul de tort să se răcească bine, apoi îl poți secționa în două părți.

Cum prepari crema pentru tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Spală bine căpșunile și lasă-le la scurs. Apoi curăță-le de codițe și de frunze și taie-le mai mărunt. Oprește 1/4 din cantitatea de căpșuni, iar restul pasează-le cu un blender. Trece piureul de căpșuni prin sită pentru a elimina semințele.

Pune gelatina la hidratat în apă cât să fie acoperită. Mixează bine smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră. Adaugă piureul de căpșuni și omogenizează compoziția. Diluează gelatina hidratată pe baie de aburi, apoi adaug-o peste compoziția de căpșuni cu frișcă. Adaugă și căpșunile oprite și amestecă intens pentru omogenizare.

Așază prima secțiune din blatul de tort pe un platou rotund. Înconjoar-o cu inelul metalic al formei de copt și întinde peste ea mousse-ul de căpșuni. Adaugă a doua parte din blatul de tort și preseaz-o ușor peste cremă. Pune tortul la rece pentru 2-3 ore sau până când crema mousse de căpșuni devine fermă.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru tort cu mousse de căpșuni

Pune smântâna pentru frișcă într-un vas așezat pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolatele rupte în bucăți mici peste smântâna fierbinte. Amestecă intens cu o spatulă până când acestea se topesc, iar compoziția este omogenă.

Scoate tortul de la frigider și îndepărtează inelul detașabil de la forma de copt. Trece cu lama unui cuțit de jur împrejurul tortului pentru a-l separa de inelul metalic.

Toarnă deasupra tortului glazura de ciocolată ușor fierbinte. Înclină tortul pentru a curge glazura uniform și pe laterale. Pune din nou tortul la rece până când glazura de ciocolată devine fermă. Decorează-l cu căpșuni proaspete și frunze de mentă.

Vezi mai multe imagini cu tortul în GALERIA FOTO!

Tort cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată, decorat cu căpșuni și frunze de mentă pe un platou alb
Frunzele de mentă și căpșunile oferă tortului un plus de culoare și aspect frumos / Shutterstock

Va fi delicios și îi vei surprinde pe cei dragi cu gustul lui și aspectul spectaculos. Și dacă adori deserturile cu gust intens de ciocolată și fructe, îți oferim și o rețetă de tort de ciocolată cu zmeură, delicios și foarte aromat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×