Reclamă

Prăjitură pufoasă cu căpșuni. Desert simplu și delicios

Adori deserturile cu căpșuni, dar nu ai idee ce rețetă să prepari pentru un moment de răsfăț culinar? Îți recomandăm o rețetă simplă și delicioasă de prăjitură pufoasă cu căpșuni.

Publicat: 4 mai 2022, 7:16 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:06

E vorba despre o rețetă de pandișpan pufos și aromat, îmbogățit cu multe căpșuni în interior. Căpșunile sunt fructele cel mai des folosite în rețetele de deserturi. Sunt gustoase și aromate, dar oferă și un aspect plăcut acestora. În plus, introduse în interiorul blaturilor de prăjituri sau torturi, oferă acestora un plus de umiditate ca și când ar fi însiropate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu rata sezonul căpșunilor fără a te bucura de gustul lor în diferite rețete de deserturi, sau de salate.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru una dintre cele mai simple, dar delicioase prăjituri cu căpșuni.

Prăjitură pufoasă cu căpșuni – Ingrediente

  • 5 ouă de mărime medie;
  • 125 gr zahăr;
  • 125 gr de făină
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau unt topit;
  • 1 praf de sare;
  • 500 gr căpșuni;
  • sucul și coaja de la o lămâie;
  • 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie;
  • puțin ulei și făină pentru forma de copt.
Reclamă

Rețetă de desert simplu și delicios cu căpșuni – Mod de preparare

Începe cu pregătirea fructelor. Spală căpșunile în apă rece, fără a le îndepărta frunzele. Lasă-le într-o sită la scurs. Nu este indicat să îndepărtezi frunzele de la căpșuni înainte de spălare pentru a nu pătrunde apa în ele. Îndepărtezi frunzele de la căpșuni după ce sunt bine scurse de apă. Dacă sunt de mărime mare, taie căpșunile în jumătăți. Ideale sunt căpșunile de mărime medie, pentru a le adăuga întregi în compoziția de pandișpan. Astfel, nu au timp să se înmoaie în timpul tratamentului termic și să umezească prea mult blatul prăjiturii.

Cum prepari delicioasa prăjitură pufoasă cu căpșuni

În intervalul de timp când se scurg căpșunile de apă, separă albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile în bolul mixerului și presară sare peste ele. Lasă-le la temperatura camerei cel puțin 10 minute, pentru reușita sigură a bezelei.

Reclamă

Amestecă gălbenușurile cu puțină sare pentru a le intensifica culoarea. Adaugă uleiul și coaja de lămâie răzuită fin și omogenizează compoziția. Nu amesteca în exces pentru că e posibil să se taie compoziția.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o formă de copt rotundă cu diametrul de 26-28 cm. Unge-i interiorul cu ulei și presară puțină făină.

Mixează albușurile până când acestea devin cristaline. Adaugă treptat zahărul, alternând cu sucul de lămâie și mixează intens. Sucul de lămâie adăugat favorizează scurtarea timpului în care obții o bezea fermă.

Adaugă compoziția de gălbenușuri și amestecă ușor până la omogenizare. Adaugă făina lingură cu lingură și amestecă ușor folosind o spatulă. Întinde compoziția pentru pandișpan în forma de copt și niveleaz-o frumos la suprafață.

Trece căpșunile prin zahărul pudră cu aromă de vanilie și înfige-le din loc în loc în compoziția de prăjitură. Pune tava la cuptor și coace delicioasa prăjitură pufoasă cu căpșuni pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze în forma de copt, apoi o poți transfera pe un suport.

Vezi mai multe imagini cu prăjitura pufoasă cu căpșuni în GALERIA FOTO!

Prăjitură cu căpșuni pe un suport de lemn
După răcire, prăjitura cu căpșuni se transferă pe un platou / Profimedia Images

Trece prin sită zahărul pudră cu aromă de vanilie rămas de la pudrarea căpșunilor. Decorează cu el prăjitura, la suprafață. Savureaz-o alături de cei dragi!

Din aceeași categorie de deserturi cu căpșuni îți mai recomandăm și rețeta de chec umed cu iaurt și căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×