Reclamă

Prăjitură pufoasă cu căpșuni. Desert simplu și delicios

Adori deserturile cu căpșuni, dar nu ai idee ce rețetă să prepari pentru un moment de răsfăț culinar? Îți recomandăm o rețetă simplă și delicioasă de prăjitură pufoasă cu căpșuni.

Publicat: 4 mai 2022, 7:16 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:06

E vorba despre o rețetă de pandișpan pufos și aromat, îmbogățit cu multe căpșuni în interior. Căpșunile sunt fructele cel mai des folosite în rețetele de deserturi. Sunt gustoase și aromate, dar oferă și un aspect plăcut acestora. În plus, introduse în interiorul blaturilor de prăjituri sau torturi, oferă acestora un plus de umiditate ca și când ar fi însiropate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu rata sezonul căpșunilor fără a te bucura de gustul lor în diferite rețete de deserturi, sau de salate.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru una dintre cele mai simple, dar delicioase prăjituri cu căpșuni.

Prăjitură pufoasă cu căpșuni – Ingrediente

  • 5 ouă de mărime medie;
  • 125 gr zahăr;
  • 125 gr de făină
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau unt topit;
  • 1 praf de sare;
  • 500 gr căpșuni;
  • sucul și coaja de la o lămâie;
  • 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie;
  • puțin ulei și făină pentru forma de copt.
Reclamă

Rețetă de desert simplu și delicios cu căpșuni – Mod de preparare

Începe cu pregătirea fructelor. Spală căpșunile în apă rece, fără a le îndepărta frunzele. Lasă-le într-o sită la scurs. Nu este indicat să îndepărtezi frunzele de la căpșuni înainte de spălare pentru a nu pătrunde apa în ele. Îndepărtezi frunzele de la căpșuni după ce sunt bine scurse de apă. Dacă sunt de mărime mare, taie căpșunile în jumătăți. Ideale sunt căpșunile de mărime medie, pentru a le adăuga întregi în compoziția de pandișpan. Astfel, nu au timp să se înmoaie în timpul tratamentului termic și să umezească prea mult blatul prăjiturii.

Cum prepari delicioasa prăjitură pufoasă cu căpșuni

În intervalul de timp când se scurg căpșunile de apă, separă albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile în bolul mixerului și presară sare peste ele. Lasă-le la temperatura camerei cel puțin 10 minute, pentru reușita sigură a bezelei.

Reclamă

Amestecă gălbenușurile cu puțină sare pentru a le intensifica culoarea. Adaugă uleiul și coaja de lămâie răzuită fin și omogenizează compoziția. Nu amesteca în exces pentru că e posibil să se taie compoziția.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o formă de copt rotundă cu diametrul de 26-28 cm. Unge-i interiorul cu ulei și presară puțină făină.

Mixează albușurile până când acestea devin cristaline. Adaugă treptat zahărul, alternând cu sucul de lămâie și mixează intens. Sucul de lămâie adăugat favorizează scurtarea timpului în care obții o bezea fermă.

Adaugă compoziția de gălbenușuri și amestecă ușor până la omogenizare. Adaugă făina lingură cu lingură și amestecă ușor folosind o spatulă. Întinde compoziția pentru pandișpan în forma de copt și niveleaz-o frumos la suprafață.

Trece căpșunile prin zahărul pudră cu aromă de vanilie și înfige-le din loc în loc în compoziția de prăjitură. Pune tava la cuptor și coace delicioasa prăjitură pufoasă cu căpșuni pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze în forma de copt, apoi o poți transfera pe un suport.

Vezi mai multe imagini cu prăjitura pufoasă cu căpșuni în GALERIA FOTO!

Prăjitură cu căpșuni pe un suport de lemn
După răcire, prăjitura cu căpșuni se transferă pe un platou / Profimedia Images

Trece prin sită zahărul pudră cu aromă de vanilie rămas de la pudrarea căpșunilor. Decorează cu el prăjitura, la suprafață. Savureaz-o alături de cei dragi!

Din aceeași categorie de deserturi cu căpșuni îți mai recomandăm și rețeta de chec umed cu iaurt și căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×