Reclamă

Tortul Reginei Victoria, un desert regal spectaculos

Pentru evenimente deosebite, petrecute alături de familie și prieteni, îți propunem să încerci tortul Reginei Victoria, un desert regal spectaculos.

Publicat: 21 februarie 2022, 6:59 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:17

Tortul a devenit tradițional în bucătăria britanică și a fost denumit după Regina Victoria a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei. Aceasta obișnuia ca după amiază să servească ceaiul alături de diverse sandvișuri cu pâine și unt, prăjituri și bomboane asortate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și pentru că erau prea multe preparate la o singură masă, regina a sugerat să se prepare o singură prăjitură, care sa le combine pe toate. Astfel a apărut tortul Reginei Victoria, cunoscut și sub denumirea de Sandvișul Victoria.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un tort simplu și delicios.

Ingrediente pentru tortul Reginei Victoria

Rețeta tortului este simplă și ușoară. Conține ingrediente pentru blat de tort, pentru cremă și gem de căpșuni. Opțional, se pot adăuga și câteva căpșuni proaspete.

Reclamă

Ingrediente pentru blat de tort cu diametrul de 22 cm:

  • 4 ouă de mărime medie
  • 200 gr de zahăr pudră
  • 225 g de unt cu 82 % grăsime
  • 225 gr de făină
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 10 gr praf de copt
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 250 gr gem de căpșuni
  • câteva căpșuni proaspete, opțional.
Reclamă

Mod de preparare pentru tortul Reginei Victoria

Începe cu prepararea blatului care necesită un timp de pregătire a compoziției, un timp de coacere și altul de răcire. Blatul de pandișpan nu necesită însiropare, deoarece conține o cantitate mare de unt, iar textura va fi ușor umedă.

Cum prepari blatul de tort

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune untul moale, ținut la temperatura camerei, într-un bol și adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste el. Introdu mixerul și amestecă bine untul cu zahărul până când devine cremos.

Sparge ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri ca la rețeta clasică de chec sau pandișpan. Adaugă un praf de sare și restul cantității de zahăr. Amestecă-le cu mixerul până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă și esența de vanilie și încorporează treptat compoziția de ouă în cea de unt.

Amestecă făina cu praful de copt și adaugă-le treptat în compoziția de mai sus.

Tapetează forma de copt cu hârtie pergament și pune compoziția pentru blat de tort în ea. Coace blatul la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Lasă-l să se răcească mai întâi în forma de copt pentru 10 minute. Răstoarnă-l apoi pe un platou și lasă-l să se răcească definitiv.

Cum prepari crema pentru tortul Reginei Victoria

Înainte de a prepara crema de frișcă, pune bolul mixerului în frigider pentru 10-15 minute.

Pune apoi smântâna rece într-un bol. Mixează smântâna până când începe să capete consistență și se mărește în volum. Adaugă treptat zahărul pudră, în timp ce mixezi energic, pentru ca ingredientele să se omogenizeze.

Pune frișca la rece până când vei monta tortul.

Cum montezi tortul regal

Când blatul de tort este răcit complet, îl secționezi în două părți aproximativ egale. Așază prima parte de blat pe platoul de tort. Unge-i toată suprafața cu gemul de căpșuni. Folosind un dispozitiv de decorat torturi, întinde peste gem, creând rotocoale, toată frișca bătută. Așază deasupra a doua parte de blat, decorează-l cu zahăr și pune tortul la rece pentru 3-4 ore.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Tortul Reginei Victoria, decorat cu zahăr pudră, pe un suport de tort cu picior
Tortul se decorează cu zahăr pudră pentru un aspect mai plăcut / Profimedia Images

Înainte de a porționa tortul Reginei Victoria, decorează-l cu fructe proaspete. Te vei bucura împreună cu cei dragi de un tort pe cât de simplu, pe atât de gustos.

Dacă dorești să prepari o altă cremă pentru tort, îți oferim o rețetă de cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×