Home // Lifestyle // Rețete // Mușuroi de cârtiță cu banane. Un tort delicios și spectaculos
Mușuroi de cârtiță cu banane. Un tort delicios și spectaculos
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebit, diferit de cel clasic, îți recomandăm rețeta de tort numită Mușuroi de cârtiță cu banane. Te vei bucura de un tort delicios și spectaculos, care va fi apreciat mai ales de cei mici.
Combinația de cremă cu aromă de vanilie, ciocolată și banane este una foarte reușită. Iar blatul cu pudră de cacao, transformat în firimituri, oferă tortului un aspect interesant.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest desert delicios și aspectuos.
Mușuroi de cârtiță cu banane – Ingrediente
Alege ingrediente de calitate pentru ca desertul tău să fie unul perfect. Împarte-le pe categorii, conform pașilor de preparare. Vei avea ingrediente pentru blat de tort și ingrediente pentru cremă. În plus, ai nevoie și de câteva banane nu foarte coapte.
Ca la orice tort, începe cu prepararea blatului. Acesta necesită un timp de preparare, unul de coacere și unul de răcire. Înainte de a da start preparării, asigură-te că ai adus toate ingredientele pe masa de lucru, dar și ustensilele necesare.
Cum prepari blatul de tort
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le până când devin cristaline. Adaugă zahărul, treptat și continuă să mixezi până când bezeaua devine fermă. Adaugă unul câte unul, gălbenușurile, apoi untul topit și vanilia și omogenizează ușor compoziția.
Amestecă făina cu pudra de cacao și adaugă treptat, amestecul rezultat în compoziția de mai sus.
Unge forma de copt cu puțin unt și îmbracă-i baza cu hârtie de copt. Apoi întinde uniform în ea compoziția pentru blat de tort. Coace blatul de tort pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi lasă-l deoparte să se răcească.
Cum prepari crema pentru tort
Pune în bolul mixerului crema de brânză, vanilia și ciocolata răzuită și amestecă-le ușor.
În alt bol, pune frișca lichidă și mixeaz-o până când devine fermă. Adaugă frișca peste crema de brânză cu ciocolată și amestecă-le încet, până la omogenizare. La final, adaugă laptele condensat care oferă o aromă deosebită și gust dulce, dar și un plus de cremozitate.
Cum asamblezi deliciosul tort Mușuroi de cârtiță cu banane
Când blatul de tort este complet răcit, delimitează cu lama unui cuțit o margine de 2 cm grosime. Apoi scobește interiorul cu o lingură, pornind de la acea margine. Ai grijă ca baza tortului să rămână nescobită. Vei obține un fel de coșuleț în care adaugi bananele decojite.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!
Peste banane adaugă toată crema și modeleaz-o în aspect de cupolă, adică semirotund. Partea din blatul de tort îndepărtată fărâmițeaz-o bine cu mâinile. Apoi presară toate firimiturile peste cremă și presează-le ușor, să se lipească de cremă.
Pune tortul la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa.
Dacă îți lipsește laptele condensat necesar cremei, află că îl poți prepara și în casă. Îți oferim două rețete de lapte condensat, perfecte pentru creme de torturi și prăjituri.