Reclamă

Tort de ciocolată cu zmeură, delicios și foarte aromat

Dacă adori deserturile cu gust intens de ciocolată, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu zmeură, delicios și foarte aromat.

Publicat: 14 ianuarie 2022, 6:03

Ciocolata este prezentă la acest tort atât în cremă cât și în blat. Iar zmeura proaspătă, adăugată din belșug, oferă tortului culoare și savoare, dar și un plus de prospețime. Blatul de tort are o textură ușor umedă, deci nu mai necesită însiropare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu unul din cele mai delicioase torturi cu ciocolată.

Tort de ciocolată cu zmeură – Ingrediente

Ingredientele pentru acest tort sunt foarte simple, însă este necesară o atenție deosebită la calitatea acestora. Pentru reușita unui tort cu ciocolată, îți recomandăm să folosești unt și ciocolată calitative, deoarece acestea sunt ingrediente de bază în realizarea acestui desert.

Ingrediente pentru un blat de tort cu diametrul de 25 cm:

  • 7 ouă medii
  • 175 gr zahăr
  • 200 gr ciocolată amăruie cu peste 55% cacao
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriță esență de rom
  • 300 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 5 gr praf de copt.
Reclamă

Ingrediente pentru crema de ciocolata cu zmeură:

  • 400 ml frișcă lichidă, ușor îndulcită
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată amăruie (70 % cacao)
  • 150 g zmeură proaspătă.

Ingrediente pentru decor:

Reclamă
  • 100 gr zmeură
  • frunzulițe de mentă
  • sticksuri de ciocolată.

Tort de ciocolată cu zmeură – Mod de preparare

Împarte ingredientele pe categorii, înainte de a începe procesul de preparare al blatului de tort. Oprește pe masa de lucru doar ingredientele pentru realizarea blatului de tort. Pe cele pentru cremă și pentru decor pune-le la loc răcoros.

Cum prepari blatul de tort cu ciocolată

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Rupe ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un vas, pe baie de aburi, împreună cu untul și laptele. Amestecă până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Las-o deoparte să se tempereze.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le până obții o compoziție spumoasă. Adaugă treptat zahărul și mixează energic, folosind treapta superioară a mixerului până va rezulta o bezea fermă.

Amestecă compoziția de ciocolată cu gălbenușurile, iar făina amestec-o cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul printr-o sită. Praful de copt are rolul de a dezvolta compoziția în timpul procesului termic. Bicarbonatul are rolul de a o frăgezi și a-i oferi o ușoară umiditate. Astfel, blatul de tort nu mai necesită însiropare.

Scoate mixerul din bezeaua de albușuri și folosește în continuare o spatulă sau un tel de silicon. Peste bezeaua de albușuri adaugă compoziția de gălbenușuri cu ciocolată. Amestecă ușor cele două compoziții, folosind mișcări circulare, de jos în sus.

Adaugă esența de rom, apoi încorporează treptat amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat de sodiu.

Tapetează forma de tort cu hârtie de copt la interior și întinde compoziția pentru blat de tort în ea. Coace blatul de tort pentru 30-35 de minute la 180 grade Celsius. Lasă-l să se tempereze în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou.

Cum prepari crema pentru tort de ciocolată cu zmeură

Pune într-un vas, la foc mic, frișca lichidă și las-o să se încălzească, dar fără a atinge punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția.

Lasă compoziția de ciocolată să se răcească, mai întâi pe masa de lucru, apoi pune-o în frigider pentru 30 de minute. După acest interval, introdu mixerul în cremă și proceseaz-o până capătă cremozitate. Adaugă zmeura și amestecă ușor pentru a se încorpora uniform.

Cum asamblezi tortul

Când blatul de tort este perfect răcit, secționează-l în două părți aproximativ egale. Așază partea de deasupra, care este mai neuniformă, pe platoul de tort. Încercuiește-o cu inelul detașabil de la forma de copt. Întinde 1/3 din crema de ciocolată peste blat și adaugă a doua parte de blat. Peste acesta întinde a doua parte de cremă. Pune tortul la rece pentru aproximativ două ore. În acest timp, crema va deveni mai fermă, iar straturile tortului se vor așeza uniform.

Scoate tortul de la rece, îndepărtează inelul circular și unge cu restul de cremă lateralele tortului. Așază sticksurile de ciocolată de jur împrejur și leagă tortul cu o bandă de pânză, mai lată. Pune-l din nou tortul la rece, pentru 1-2 ore, pentru a-l putea secționa frumos.

Porție de tort de ciocolată cu zmeură pe o farfuerie albă, alături de tortul secționat
Tortul se porționează mai frumos după ce stă la rece câteva ore / Shutterstock

Vezi mai multe imagini cu deliciosul tort în Galeria FOTO!

Decorează tortul cu zmeură proaspătă, înainte de a-l porționa. Pe lângă acest spectaculos tort de ciocolată cu zmeură, mai poți prepara și o prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe, pentru momente speciale petrecute alături de cei dragi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×