Sunt două rețete simple și rapide, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui. Chiar dacă găsești în comerț mai multe sortimente de lapte condensat, îl vei prefera mai mult pe cel preparat în casă, după ce îi vei descoperi gustul delicios și aromat.
Poți savura laptele condensat și simplu, cu vafe sau clătite, dar îl poți include într-o mulțime de deserturi. Un exemplu de desert în care folosești laptele condensat este rețeta de tort brazilian cu spumă de lămâie. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa cremă de lapte condensat.
Două rețete de lapte condensat – Ingrediente
Ingredientele celor două metode de preparare a laptelui condensat se deosebesc prin tipul de lapte folosit. În prima metodă folosești lapte clasic, iar în a doua metodă folosești lapte praf.
Ingrediente pentru prima rețetă de lapte condensat:
- 500 ml lapte proaspăt cu coeficient mare de grăsime;
- 250 gr zahăr pudră;
- 2 lingurițe cu esență de vanilie;
- 1 praf de sare.
Ingrediente pentru a doua rețetă de lapte condensat:
- 250 ml apă;
- 250 gr lapte praf;
- 200 gr zahăr pudră;
- 2 lingurițe esență de vanilie;
- 1 praf de sare.