Reclamă

Pavê de limão. Tort brazilian cu spumă de lămâie

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort extrem de gustos, fără coacere și cu puține ingrediente, îți oferim rețeta de tort brazilian cu spumă de lămâie. Numit și Pavê de limão, acesta este un tort atât de răcoritor, încât e o splendoare să-l savurezi chiar și în zilele toride de vară,.

Publicat: 6 august 2021, 8:05 / Actualizat: 30 decembrie 2021, 11:59

Ingredientele pentru prepararea acestui tort sunt puține, însă alegerea lor necesită o atenție deosebită. Cu cât sunt mai calitative, cu atât reușita desertului va fi mai sigură. Rețeta tortului brazilian Pavê de limão este asemănătoare cu rețeta de tort Tiramisu. Diferența dintre ele este dată de textura delicată și aerată a cremei, dar și de aroma intensă de lămâie. Este ca o adiere de vânt răcoros, într-o zi caniculară de vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de pregătire pas cu pas, pentru a prepara și tu acest tort delicios cu aromă de lămâie.

Tort brazilian cu spumă de lămâie – Ingrediente

  • 1 pachet de pișcoturi pentru șampanie
  • 250 ml lapte
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 400 ml lapte condensat
  • 100 ml suc de lămâie
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • coajă de lămâie răzuită – pentru decor

Rețeta Pavê de limão – Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea cremei de lămâie pentru tort, asigură-te că ingredientele au fost ținute la frigider cel puțin 30 de minute. Chiar dacă sunt ingrediente care se depozitează de obicei în cămară, cu cât sunt mai reci, cu atât reușita cremei este mai sigură.

Reclamă

Smântâna pentru frișca naturală se bate mai bine dacă este scoasă de la frigider exact în momentul procesării. De asemenea, bolul mixerului necesită un timp de răcire la frigider, pentru a avea aceeași temperatură ca frișca. Laptele condensat necesită și el răcire, pentru a avea o consistență mai fermă când este amestecat cu frișca.

Cum prepari spuma de lămâie pentru tortul brazilian

Pune smântâna pentru frică în bolul mixerului, răcorit la frigider pentru 30 de minute. Cu ajutorul mixerului procesează smântâna până când capătă fermitate. Adaugă laptele condensat, esența de vanilie și sucul de lămâie proaspăt stors. Mixează în continuare până când obții o cremă omogenă cu textură aerată. Pune bolul cu crema la rece pentru 15-20 de minute, înainte de a asambla deliciosul tort.

Reclamă

Cum asamblezi minunatul tort brazilian cu spumă de lămâie

Ia o formă de tort rotundă cu pereți detașabili și diametrul de aproximativ 25 cm. Îmbracă-i interiorul cu folie de prospețime. Pune laptele într-un bol și însiropează cu el pișcoturile. Ia fiecare pișcot în parte, scufundă-l în lapte pentru o fracțiune de secundă și așază-l în tava de tort.

O parte dintre pișcoturi le vei tăia în așa fel încât să le poți așeza uniform la baza formei de tort. Peste primul strat de pișcoturi întinde 1/4 din cremă. Așezi peste aceasta un alt rând de pișcoturi înmuiate în lapte. Completezi cu altă parte de cremă și repeți procesul până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi din crema spumă de lămâie. Deasupra decorezi tortul după propria inspirație cu coajă de lămâie răzuită.

Pune tortul brazilian cu spumă de lămâie la rece pentru 2-3 ore, înainte de a-l porționa. În acest interval de timp, pișcoturile se vor hidrata, iar straturile tortului se vor așeza uniform. Și aromele vor avea suficient timp să se întrepătrundă într-un gust senzațional.

Dacă te-am convins să pregătești acest spectaculos tort brazilian cu spumă de lămâie, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×