Rețeta de prăjituri brownies este puțin diferită față de rețeta de negrese clasice, din bucătăria românească.
Pe lângă pudra de cacao, care oferă culoare și gust, se mai adaugă și ciocolată topită. Textura blatului este mai densă și ușor umedă, iar gustul este divin.
Însă pentru reușita deplină a rețetei, ai nevoie de ingrediente de calitate. Nu sunt ingrediente complexe, dar alegerea acestora necesită puțină atenție. Ciocolata și untul sunt ingredientele de bază, dar și pudra de cacao are un rol important.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi un desert cu gust intens de ciocolată.
Rețetă de negrese americane – Ingrediente
- 300 gr ciocolată neagră cu peste 55% masă de cacao
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime
- 200 gr zahăr
- 200 gr făină albă
- 20 gr pudră de cacao
- 3 ouă medii
- 1 praf de sare
- extract de vanilie sau esență
Rețetă de Brownies – Mod de preparare
Pregătește o tavă de 23/36 cm, pe care o îmbraci pe interior cu hârtie de copt. Înainte de a te apuca de lucru, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă într-un bol, făina și pudra de cacao și trece-le printr-o sită. Acesta proces ajuta ingredientele să se aereze.