Reclamă

Brownies. Rețetă de negrese americane

Dacă adori ciocolata și deserturile cu ciocolată, îți oferim o rețetă de negrese americane, cunoscute în întreaga lume sub denumirea de brownies.

Publicat: 29 octombrie 2021, 7:17 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:18

Rețeta de prăjituri brownies este puțin diferită față de rețeta de negrese clasice, din bucătăria românească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă pudra de cacao, care oferă culoare și gust, se mai adaugă și ciocolată topită. Textura blatului este mai densă și ușor umedă, iar gustul este divin.

Însă pentru reușita deplină a rețetei, ai nevoie de ingrediente de calitate. Nu sunt ingrediente complexe, dar alegerea acestora necesită puțină atenție. Ciocolata și untul sunt ingredientele de bază, dar și pudra de cacao are un rol important.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi un desert cu gust intens de ciocolată.

Rețetă de negrese americane – Ingrediente

  • 300 gr ciocolată neagră cu peste 55% masă de cacao
  • 250 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr făină albă
  • 20 gr pudră de cacao
  • 3 ouă medii
  • 1 praf de sare
  • extract de vanilie sau esență
Reclamă

Rețetă de Brownies – Mod de preparare

Pregătește o tavă de 23/36 cm, pe care o îmbraci pe interior cu hârtie de copt. Înainte de a te apuca de lucru, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă într-un bol, făina și pudra de cacao și trece-le printr-o sită. Acesta proces ajuta ingredientele să se aereze.

Reclamă

Rupe ciocolata în bucăți mici, taie și untul în cuburi, apoi pune-le într-o crăticioară, la foc de intensitate mică. Amestecă ingredientele până se topesc și obții o compoziție omogenă și cremoasă. Transferă compoziția într-un bol pentru a o putea amesteca cu restul ingredientelor. Adaugă zahărul cât încă este compoziția fierbinte. Amestecă cu ajutorul unui tel până când zahărul este bine încorporat. Nu este necesar să fie topit, se va topi pe parcursul încorporării celorlalte ingrediente în compoziție.

Tot în compoziția ușor caldă, adaugă unul câte unul cele trei ouă. Omogenizează ușor după fiecare ou adăugat, fără să amesteci energic.

Adaugă vanilia și un praf de sare. Poți adăuga extract de vanilie pentru o aromă mai puternică. Însă dacă nu dispui de extract de vanilie, poți folosi esență de vanilie, dar în cantitate mai mare. Adaugă amestecul de făină și pudră de cacao, lingură cu lingură, în timp ce omogenizezi compoziția cu telul. Nu exagera cu amestecarea intens, pentru a nu influența textura prăjiturii. De aceea nu se folosește mixerul, ci un tel clasic.

Cum coci delicioasele negrese americane

Întinde compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt. Niveleaz-o uniform folosind o spatulă de tort.

Pune tava cu compoziția pentru brownies la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Colaj de poze cu pașii de prepararea a rețetei de brownies
Ingredientele pentru brownies se amestecă încet cu un tel / Profimedia Images

Pentru că blatul prăjiturii va avea o textură ușor umedă, nu mai este nevoie de testul scobitorii. Lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi o poți porționa în cuburi. O poți servi simplă sau cu diferite toppinguri de fructe. Merge de minune și cu o cupă din înghețata preferată. Este delicioasă, o vei adora și, cu siguranță, vei dori să repeți rețeta.

Spor la preparat rețeta de negrese americane și poftă bună la savurat! Iar dacă ți-am stârnit apetitul pentru prăjituri cu ciocolată, îți oferim și rețeta de lava cake, un alt desert fin cu gust divin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×