Reclamă

Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească

Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.

Publicat: 22 octombrie 2021, 7:18 / Actualizat: 18 martie 2022, 13:29

Bucătăria franțuzească este renumită pentru finețea texturii deserturilor, dar și pentru delicatețea și atenția acordate modului lor de preparare. Adesea, aceasta este asociată cu romantismul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, se știe deja că vinurile cele mai bune din lume provin din Franța, la fel și brânzeturile și deserturile rafinate.

Printre deserturile franțuzești, renumite în întreaga lume se numără croissantele, sufleurile, eclerele, rețetele de clafoutis, rețetele de macarons si crème brûlée.

Urmărește mai jos o rețetă specială de sufleu, alături de lista de ingrediente și pașii necesari. O poți încerca și tu. Garantat, papilele tale gustative vor fi răsfățate, iar cei dragi ție vor avea ocazia să savureze un desert delicios.

Reclamă

Sufleu de vanilie – Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 400 ml lapte
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 100 gr făină
  • 100 gr zahăr tos
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 50 gr unt cu peste 80% coefficient de grăsime
  • 1 praf de sare
  • puțin zahăr și puțin unt pentru tapetat formele de copt
  • zahăr pudră cu aroma de vanilie (pentru decor)
  • topping de fructe (opțional)

Rețetă de sufleu de vanilie – Mod de preparare

Modul de preparare al acestui desert delicios și aerat nu este complicat, însă compoziția necesită mai mult timp de pregătire înainte de coacere.

Cum se pregătește compoziția pentru sufleul de vanilie

Reclamă

Pune la fiert într-un ibric, 300 ml de lapte, batoanele de scorțișoară și untul. Lasă ibricul la foc mic și lasă ingredientele să fiarbă până la primul clocot, apoi stinge focul. Amestecă constant în timpul fierberii pentru a se dilua untul și a se dispune uniform în conținutul laptelui.

Separă albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile în bolul mixerului și presară puțină sare peste ele. Pune gălbenușurile în alt bol și adaugă peste ele zahărul vanilinat. Amestecă-le intens până când se deschid la culoare, apoi diluează-le cu 100 de mililitri de lapte rece. Peste această compoziție, adaugă treptat compoziția de lapte cu unt, fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Fierbe compoziția obținută pentru aproximativ 10 minute sau până când capătă textura unei budinci. Stinge focul și lasă compoziția la răcit.

Între timp, pregătește două forme de copt, boluri sau vase ramekin cu diametrul de 12 centimetri. Unge interiorul vaselor cu unt și presară zahăr atât la bază cât și pe pereții laterali. Zahărul presărat va ajuta aluatul să se desprindă ușor de pe pereții vasului, după coacere.

Cum coci deliciosul sufleu de vanilie

Pornește cuptorul la 190 de grade Celsius. Când compoziția de gălbenușuri cu lapte s-a răcit, începe să mixezi albușurile până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul și mixează în continuare până când bezeaua devine fermă, similară cu cea pentru rețeta de pandișpan sau blat de tort.

Încorporează treptat bezeaua de albușuri în compoziția de gălbenușuri răcită. Omogenizează ușor compoziția obținută, folosind o spatula. Împarte compoziția în cele două vase termorezistente și pune-le la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius.

După stingerea focului, lasă vasele cu sufleu în cuptor pentru 5 minute, apoi mai lasă-le alte 5 minute cu ușa cuptorului întredeschisă. Acest procedeu este necesar pentru a nu se deforma desertul la contactul cu aerul rece.

Servește deliciosul desert presărat cu zahăr pudră sau glazurat cu topping de fructe.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×