Bucătăria franțuzească este renumită pentru finețea texturii deserturilor, dar și pentru delicatețea și atenția acordate modului lor de preparare. Adesea, aceasta este asociată cu romantismul.
În plus, se știe deja că vinurile cele mai bune din lume provin din Franța, la fel și brânzeturile și deserturile rafinate.
Printre deserturile franțuzești, renumite în întreaga lume se numără croissantele, sufleurile, eclerele, rețetele de clafoutis, rețetele de macarons si crème brûlée.
Urmărește mai jos o rețetă specială de sufleu, alături de lista de ingrediente și pașii necesari. O poți încerca și tu. Garantat, papilele tale gustative vor fi răsfățate, iar cei dragi ție vor avea ocazia să savureze un desert delicios.
Sufleu de vanilie – Ingrediente
- 4 ouă medii
- 400 ml lapte
- 2 batoane de scorțișoară
- 100 gr făină
- 100 gr zahăr tos
- 30 gr zahăr vanilinat
- 50 gr unt cu peste 80% coefficient de grăsime
- 1 praf de sare
- puțin zahăr și puțin unt pentru tapetat formele de copt
- zahăr pudră cu aroma de vanilie (pentru decor)
- topping de fructe (opțional)
Rețetă de sufleu de vanilie – Mod de preparare
Modul de preparare al acestui desert delicios și aerat nu este complicat, însă compoziția necesită mai mult timp de pregătire înainte de coacere.