Reclamă

Sufleu de ciocolată. Rețetă din bucătăria franțuzească

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu ciocolată, îți oferim o minunată rețetă de sufleu de ciocolată, inspirată din bucătăria franțuzească.

Publicat: 22 iulie 2021, 7:41

Sufleul de ciocolată este un desert cu gust divin și textură cremoasă, ușor aerată. Rețeta face parte din bucătăria franțuzească, având ca ingrediente de bază ouăle și ciocolata. Însă, sufleurile pot fi atât dulci cât și sărate, important este să respecți pașii necesari rețetei de bază. Secretul reușitei sigure a unui sufleu perfect constă în încorporarea albușurilor astfel încât să obții o textură foarte aerată și cremoasă a compoziției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta sufleului de ciocolată este asemănătoare cu rețeta de lava cake, pe care ți-am recomandat-o anterior. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu celor dragi, un desert delicios și spectaculos.

Sufleu de ciocolată – Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 75 gr zahăr tos
  • 100 gr de ciocolată cu minim 70% conținut de cacao
  • 130 gr de lapte
  • 30 gr de făină
  • 15 gr pudră de cacao neagră
  • 30 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 65 de grame de zahar tos
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • puțin unt pentru uns formele și zahăr tos pentru tapetat formele

Rețetă franțuzească de sufleu – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a aluatului, scoate ouăle din frigider. Separă albușurile de gălbenușuri, presară sare peste albușuri și lasă-le pe masa de lucru pentru 10-12 minute. Se vor mixa mai bine dacă nu sunt foarte reci.

Reclamă

Pornește cuptorul la 190 de grade Celsius și pregătește două vase ramekin cu volumul de 175 ml sau două forme termorezistente, rotunde. Unge-le la interior cu unt, într-un strat uniform și presară zahăr tos atât la bază cât și pe pereții interiori.

Pune laptele într-un vas, la foc mic, adaugă zahărul și amestecă până acesta se topește și laptele este ușor fierbinte. Stinge focul, adaugă untul tăiat în cuburi și amestecă intens până se topește și untul. Adaugă și ciocolata ruptă în bucăți mai mici și amestecă bine cu o spatula sau un tel, până când și ciocolata se topește. Vei obține o compoziție fină și cremoasă. Adaugă gălbenușurile unul câte unul și omogenizează compoziția după fiecare gălbenuș adăugat.

Trece prin sită pudra de cacao împreună cu făina și adaugă, treptat, amestecul în compoziția cremoasă. Amestecă ușor cu o spatulă, folosind mișcări circulare de jos în sus, pentru a se menține compoziția aerată.

Reclamă

Bate albușurile spumă, cu un tel sau cu ajutorul mixerului. Încorporează-le treptat în compoziția de ciocolată, folosind aceleași mișcări circulare, de jos în sus. Ultimul pas este și cel decisiv pentru a obține o compoziție perfectă pentru sufleu de ciocolată.

Umple cu această compoziție vasele ramekin (termorezistente) și pune-le la cuptor. Coace desertul la 190 de grade Celsius, pentru 12-13 minute, dacă dorești ca sufleul să rămână cremos și ușor umed.

Dacă optezi pentru un sufleu mai ferm, lasă vasele în cuptor 15 minute.

Sufleurile se servesc ușor fierbinți, presărate cu zahăr pudră. Le poți decora și cu pudră de cacao. Sunt delicioase în orice variantă.

Dacă dorești o rețetă de sufleu sărat, îți recomandăm să încerci rețeta de sufleu de conopidă, perfectă pentru orice masă din zi.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×