Reclamă

Sufleu de ciocolată. Rețetă din bucătăria franțuzească

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu ciocolată, îți oferim o minunată rețetă de sufleu de ciocolată, inspirată din bucătăria franțuzească.

Publicat: 22 iulie 2021, 7:41

Sufleul de ciocolată este un desert cu gust divin și textură cremoasă, ușor aerată. Rețeta face parte din bucătăria franțuzească, având ca ingrediente de bază ouăle și ciocolata. Însă, sufleurile pot fi atât dulci cât și sărate, important este să respecți pașii necesari rețetei de bază. Secretul reușitei sigure a unui sufleu perfect constă în încorporarea albușurilor astfel încât să obții o textură foarte aerată și cremoasă a compoziției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta sufleului de ciocolată este asemănătoare cu rețeta de lava cake, pe care ți-am recomandat-o anterior. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu celor dragi, un desert delicios și spectaculos.

Sufleu de ciocolată – Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 75 gr zahăr tos
  • 100 gr de ciocolată cu minim 70% conținut de cacao
  • 130 gr de lapte
  • 30 gr de făină
  • 15 gr pudră de cacao neagră
  • 30 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 65 de grame de zahar tos
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • puțin unt pentru uns formele și zahăr tos pentru tapetat formele

Rețetă franțuzească de sufleu – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a aluatului, scoate ouăle din frigider. Separă albușurile de gălbenușuri, presară sare peste albușuri și lasă-le pe masa de lucru pentru 10-12 minute. Se vor mixa mai bine dacă nu sunt foarte reci.

Reclamă

Pornește cuptorul la 190 de grade Celsius și pregătește două vase ramekin cu volumul de 175 ml sau două forme termorezistente, rotunde. Unge-le la interior cu unt, într-un strat uniform și presară zahăr tos atât la bază cât și pe pereții interiori.

Pune laptele într-un vas, la foc mic, adaugă zahărul și amestecă până acesta se topește și laptele este ușor fierbinte. Stinge focul, adaugă untul tăiat în cuburi și amestecă intens până se topește și untul. Adaugă și ciocolata ruptă în bucăți mai mici și amestecă bine cu o spatula sau un tel, până când și ciocolata se topește. Vei obține o compoziție fină și cremoasă. Adaugă gălbenușurile unul câte unul și omogenizează compoziția după fiecare gălbenuș adăugat.

Trece prin sită pudra de cacao împreună cu făina și adaugă, treptat, amestecul în compoziția cremoasă. Amestecă ușor cu o spatulă, folosind mișcări circulare de jos în sus, pentru a se menține compoziția aerată.

Reclamă

Bate albușurile spumă, cu un tel sau cu ajutorul mixerului. Încorporează-le treptat în compoziția de ciocolată, folosind aceleași mișcări circulare, de jos în sus. Ultimul pas este și cel decisiv pentru a obține o compoziție perfectă pentru sufleu de ciocolată.

Umple cu această compoziție vasele ramekin (termorezistente) și pune-le la cuptor. Coace desertul la 190 de grade Celsius, pentru 12-13 minute, dacă dorești ca sufleul să rămână cremos și ușor umed.

Dacă optezi pentru un sufleu mai ferm, lasă vasele în cuptor 15 minute.

Sufleurile se servesc ușor fierbinți, presărate cu zahăr pudră. Le poți decora și cu pudră de cacao. Sunt delicioase în orice variantă.

Dacă dorești o rețetă de sufleu sărat, îți recomandăm să încerci rețeta de sufleu de conopidă, perfectă pentru orice masă din zi.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×